Transilvania Business
Agricultura Mureș Ultimele stiri

Suprafaţa agricolă declarată la APIA Mureş, în creştere

Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş, Ovidiu Săvâşcă, a prezentat marţi, 19 iunie, cu ocazia unei şedinţe a Colegiului Prefectural Mureş, rezultatele Campaniei de preluare cereri – campania 2019.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul executiv al APIA Mureş, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2019, la nivelul judeţului Mureş au fost înregistrate 24.928 de cereri, pentru o suprafaţă declarată de plată de 261.079 de hectare.

„În comparaţie cu anul trecut, numărul cererilor a scăzut uşor, cu 447 de cereri, în timp ce suprafaţa agricolă declarată a crescut cu aproximativ 6.894 de hectare, fapt care confirmă tendinţa de comasare a terenurilor”, a precizat Ovidiu Săvâşcă.

Totodată, directorul executiv al APIA Mureş a menţionat că 112.502,5 hectare, adică aproximativ 43% din suprafaţa solicitată la plată la APIA Mureş aparţine fermelor de peste 50 de hectare, iar cererile au fost încadrate în categoria „cu complexitate ridicată” datorită numeroaselor scheme de plată solicitate pe o singură cerere unică, acestea fiind gestionate de Centrul Judeţean Mureş.

„Avem 768 de fermieri care lucrează aproximativ jumătate din suprafaţa declarată la APIA”, a punctat Ovidiu Săvâşcă.

 

Mai multe cereri depuse de fermierii mari

În ceea ce priveşte cifrele ultimelor campanii, statisticile APIA Mureş relevă o scădere uşoară a numărului de fermieri, fenomen coroborat cu creşterea suprafaţei totală declarată.

„Anul trecut am crescut suprafaţa declarată cu 2%, în 2019 am crescut cu aproape 3% suprafaţa totală declarată la APIA. Practic, acesta este targetul nostru, iar numărul de cereri depuse de fermierii mari este în creştere: 739 în 2017, 754 în 2018 şi 768 în 2019. În privinţa suprafeţei, avem 253.305 de hectare în 2017, 254.185 de hectare în 2018 şi 261.079 de hectare în 2019, o creştere faţă de anul anterior de aproximativ 3%”, a arătat Ovidiu Săvâşcă.

 

Concluzii pozitive

Concluziile directorului executiv al APIA Mureş au fost, în linii mari, pozitive.

„Scopul şi activităţile noastre au fost atinse, cifrele concrete îngâduindu-ne să ne declarăm mulţumiţi de activitatea desfăşurată. Ca în fiecare an de campanie, referinţele noastre sunt cifrele din anul precedent – în speţă 2018 – care de asemenea a fost un an foarte bun, atât în primirea cererilor, cât şi al efectuării plăţilor”, a menţionat Ovidiu Săvâşcă.

Alex TOTH

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Oameni care ne inspiră. Două exemple de succes ale Star Transmission & Star Assembly

Stefana Muresan

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Oradea: Obiectivul de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în licitație; contract de aproape 10 mil. lei

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More