Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit, în perioada 17 – 19 iunie 2019, vizita unei delegații universitare de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Naționale din Seul (Seoul National University – SNU), Coreea de Sud, prilej cu care au fost identificate o serie de direcții de cooperare și a fost semnat un acord bilateral de colaborare între cele două universități, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior mureșene. Este primul acord semnat de Universitatea de Seul cu o universitate din România și din Estul Europei în domeniul farmaciei.

Anterior acestei vizite, în martie 2019, prof. dr. William Au a efectuat o vizită la Universitatea Națională din Seul, unde a avut o întrevedere cu prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie. La acel moment, reprezentantul UMFST Târgu Mureș și reprezentantul Universității din Seul au purtat primele discuții în vederea identificării direcțiilor de colaborare.

Delegația Universității Naționale din Seul a fost formată din prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie, prof. dr. Keon-Wook Kang și prof. dr. Minsoo Noh, prodecani ai Facultății de Farmacie, prof. dr. Jung-Weon Lee, directorul Institutului de Cercetare Farmaceutică, și prof. dr. Jeong-Hill Park, directorul Muzeului de Farmacie.

Oaspeții străini au vizitat Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică și Grădina de Plante Medicinale. Aceștia s-au arătat impresionați de infrastructura didactică și de cercetare, de campus și de facilitățile oferite studenților.

Printre cele mai importante direcții de colaborare stabilite în cadrul vizitei se numără: schimbul de studenți, doctoranzi și tineri cercetători, organizarea în comun a celei de-a doua Conferințe Internaționale de Medicină Personalizată, precum și a altor manifestări științifice în domeniul farmaciei, realizarea de articole științifice care să fie publicate în reviste internaționale de prestigiu, dar și schimbul de bune practici.

Fondată în anul 1946, Universitatea Națională din Seul este considerată un simbol al învățământului superior din Coreea, fiind recunoscută la nivel mondial pentru excelența academică și cercetarea științifică de înalt nivel. Cele mai recente sondaje internaționale poziționează Universitatea pe locul 36 în topul celor mai bune universități din lume. În același clasament, Facultatea de Farmacie ocupă locul 20.

Sursa foto: UMSFT

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Articolul următor

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share