Mureș Sanatate Ultimele stiri

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit, în perioada 17 – 19 iunie 2019, vizita unei delegații universitare de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Naționale din Seul (Seoul National University – SNU), Coreea de Sud, prilej cu care au fost identificate o serie de direcții de cooperare și a fost semnat un acord bilateral de colaborare între cele două universități, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior mureșene. Este primul acord semnat de Universitatea de Seul cu o universitate din România și din Estul Europei în domeniul farmaciei.

Anterior acestei vizite, în martie 2019, prof. dr. William Au a efectuat o vizită la Universitatea Națională din Seul, unde a avut o întrevedere cu prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie. La acel moment, reprezentantul UMFST Târgu Mureș și reprezentantul Universității din Seul au purtat primele discuții în vederea identificării direcțiilor de colaborare.

Delegația Universității Naționale din Seul a fost formată din prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie, prof. dr. Keon-Wook Kang și prof. dr. Minsoo Noh, prodecani ai Facultății de Farmacie, prof. dr. Jung-Weon Lee, directorul Institutului de Cercetare Farmaceutică, și prof. dr. Jeong-Hill Park, directorul Muzeului de Farmacie.

Oaspeții străini au vizitat Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică și Grădina de Plante Medicinale. Aceștia s-au arătat impresionați de infrastructura didactică și de cercetare, de campus și de facilitățile oferite studenților.

Printre cele mai importante direcții de colaborare stabilite în cadrul vizitei se numără: schimbul de studenți, doctoranzi și tineri cercetători, organizarea în comun a celei de-a doua Conferințe Internaționale de Medicină Personalizată, precum și a altor manifestări științifice în domeniul farmaciei, realizarea de articole științifice care să fie publicate în reviste internaționale de prestigiu, dar și schimbul de bune practici.

Fondată în anul 1946, Universitatea Națională din Seul este considerată un simbol al învățământului superior din Coreea, fiind recunoscută la nivel mondial pentru excelența academică și cercetarea științifică de înalt nivel. Cele mai recente sondaje internaționale poziționează Universitatea pe locul 36 în topul celor mai bune universități din lume. În același clasament, Facultatea de Farmacie ocupă locul 20.

Sursa foto: UMSFT

Related posts

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Nicolae Pop

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Stefana Muresan

P3: Radical and unexpected events test our adaptability

Ionut Oprea

În 2021, recensământul populației și locuințelor se va face online

Traian Dan

Sunt încă bani disponibili pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest  

Ligia Voro

Marele bal al antreprenoarelor clujene, dedicat educației

Nora Dumitrescu

PressHub.ro/BaniEuropeni: Al doilea seminar dedicat jurnaliștilor locali în proiectul “Cohesion Policy in Romania”

redactia

Oradea: Contract de finanţare europeană a pasajelor subterane din Piaţa Gojdu, investiție de 111,2 milioane lei

redactia

Transavia va asigura pentru Spitalul Judeţean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19

Papuc Irina

Europarlamentarul Daniel Buda: Consiliul UE are obligația de a-i respecta pe români și pe bulgari. Acesta trebuie să primească România și Bulgaria în Schengen

redactia

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Stefana Muresan

Muncitori indieni, angajați la fabrica de vagoane Astra Rail Industries din Arad

redactia

Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

redactia

Concernul Alu Menziken a inaugurat fabrica de la Medieșu Aurit, investitie de peste 50 mil. euro

redactia

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

Top județelor din Regiunea Centru la comerț: exporturi de 8 miliarde de euro, importuri de 7,5 miliarde de euro în 9 luni

Papuc Irina

Investiții de 12 mil. euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea

redactia

Centura Dejului, scoasă la licitaţie. Contract de 22 milioane de euro

redactia

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

redactia

Zalăul a bătut palma cu concurența: parteneriat cu cinematograful din mașină

Nora Dumitrescu

305 apartamente, 22 de case și un centru comercial, pe terenul IMAR, fosta fabrică de mobilă din Arad

Stefana Muresan

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

[Enjoy Transylvania!] UMFST Târgu-Mureș, „ambassador of the tradition of the Romanian school of medicine and pharmacy abroad”

Transilvania Business

Leave a Comment