Mureș Sanatate Ultimele stiri

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit, în perioada 17 – 19 iunie 2019, vizita unei delegații universitare de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Naționale din Seul (Seoul National University – SNU), Coreea de Sud, prilej cu care au fost identificate o serie de direcții de cooperare și a fost semnat un acord bilateral de colaborare între cele două universități, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior mureșene. Este primul acord semnat de Universitatea de Seul cu o universitate din România și din Estul Europei în domeniul farmaciei.

Anterior acestei vizite, în martie 2019, prof. dr. William Au a efectuat o vizită la Universitatea Națională din Seul, unde a avut o întrevedere cu prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie. La acel moment, reprezentantul UMFST Târgu Mureș și reprezentantul Universității din Seul au purtat primele discuții în vederea identificării direcțiilor de colaborare.

Delegația Universității Naționale din Seul a fost formată din prof. dr. Bong-Jin Lee, decanul Facultății de Farmacie, prof. dr. Keon-Wook Kang și prof. dr. Minsoo Noh, prodecani ai Facultății de Farmacie, prof. dr. Jung-Weon Lee, directorul Institutului de Cercetare Farmaceutică, și prof. dr. Jeong-Hill Park, directorul Muzeului de Farmacie.

Oaspeții străini au vizitat Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică și Grădina de Plante Medicinale. Aceștia s-au arătat impresionați de infrastructura didactică și de cercetare, de campus și de facilitățile oferite studenților.

Printre cele mai importante direcții de colaborare stabilite în cadrul vizitei se numără: schimbul de studenți, doctoranzi și tineri cercetători, organizarea în comun a celei de-a doua Conferințe Internaționale de Medicină Personalizată, precum și a altor manifestări științifice în domeniul farmaciei, realizarea de articole științifice care să fie publicate în reviste internaționale de prestigiu, dar și schimbul de bune practici.

Fondată în anul 1946, Universitatea Națională din Seul este considerată un simbol al învățământului superior din Coreea, fiind recunoscută la nivel mondial pentru excelența academică și cercetarea științifică de înalt nivel. Cele mai recente sondaje internaționale poziționează Universitatea pe locul 36 în topul celor mai bune universități din lume. În același clasament, Facultatea de Farmacie ocupă locul 20.

Sursa foto: UMSFT

Related posts

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

Amadeus va promova inventarul complet și tarifele Hertz

Ligia Voro

Noi promisiuni din partea Primăriei Satu Mare

Gruita Ienasoiu

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Cel mai mare cros pentru Epilepsie, start în Romania

Stefana Muresan

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Stefana Muresan

Sibienii, chemați să participe la elaborarea strategiei economico-sociale a județului pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

GLS și-a majorat cifra de afaceri cu peste 50 de milioane de lei pentru al doilea an consecutiv: creștere de 32% în 2019

Ion Surdu

Primăria Oradea va investi într-o echipă de fotbal

Traian Dan

Peste 100 de tone de aur vor fi exploatate în Hunedoara

redactia

Carmerad, brandul mureșean dedicat fetițelor cochete

Ligia Voro

Blue Air va relua mai repede zborurile europene de la Cluj

Nora Dumitrescu

Deloitte și FintechOS, partenere în transformarea digitală a CEC Bank

Ligia Voro

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Fabrica de perne pentru airbaguri Takata din Sibiu angajează 100 de oameni

Stefana Muresan

Agronomii clujeni au dotat Spitalul de Recuperare cu 12 aparate performante

Nora Dumitrescu

Maramureșul își deschide cinematografe 3D în serie

Nora Dumitrescu

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

Carbochim, profit net de 400.792 lei în primul semestru

Stefana Muresan

Încă șase pasaje rutiere subterane în zona Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Banca Transilvania va susține cinci liceeni antreprenori

Nora Dumitrescu

Doi clujeni produc mezeluri vegetale și le exportă în Europa

Stefana Muresan

KFC va face angajări pentru noul său restaurant din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

Leave a Comment