Real Estate Ultimele stiri

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

Piața imobiliară din Cluj s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, atât calitativ cât și cantitativ, cu un număr din ce în ce mai mare de proiecte imobiliare verzi. Dintre acestea, Studium Green și-a asumat încă din 2012 angajamentul de a certifica întregul său portofoliu în conformitate cu cele mai înalte standarde și cerințe Green Homes, dezvoltate de Romania Green Building Council.

Studium Green este cel mai mare investitor pe piața imobiliară din Cluj și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. În prezent, peste 50 % din proiectele imobiliare ale Studium Green au fost certificate sau se află in curs de certificare.

Complexul rezidențial WINGS, unul dintre cele mai noi ansambluri rezidențiale ale dezvoltatorului, cuprinzând 2 corpuri a câte 114 apartamente, va fi primul proiect rezidențial din România care se află in proces de dublă certificare, GREEN HOMES și certificarea „Excellence in Design for Greater Efficiencies” (EDGE), cea mai mare recunoaștere pe care o poate primi o clădire din partea Băncii Mondiale. Designul impresionant al clădirii complează gama de caracteristici care asigură durabilitatea și sustenabilitatea acestui proiect. Amplasarea inteligentă a clădirii asigură priveliști revigorante, având de o parte pădurea, iar de cealaltă parte Mănăștur, una dintre cele mai vechi așezări românești, care își poartă cu solemnitate istoria scrisă în piatră încă din 1063.

Sub îndrumarea Green Building Consulting, Studium Green a introdus pe piața rezidențială din România conceptul clădirilor verzi, concepute să ofere viitorilor proprietari posibilitatea unui stil de viață sănătos, confortabil și cu impact de mediu mai redus. Acest lucru este posibil datorită abordării holistice și implementării unor soluții precum: materiale de construcție sustenabile și de calitate superioară, finisaje cu nivel redus de Compuși Organici Volatili (COV) toxici, infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă, programe vizând educarea echipei de proiectare, dar și a viitorilor ocupanți, măsuri de reducere și prevenire a poluării pe șantier, gestionarea eficientă și reducerea generării deșeurilor din construcții, cele mai intinse terase verzi suspendate accesibile locatarilor din România (peste 4500 mp), echipamente de incălzire cu randament ridicat, testarea calității aerului și apei inainte de ocupare, monitorizarea continuă și evaluarea performanței sustenabile a locuinței după predare, etc.

Cerințele stabilite programul de certificare GREEN HOMES vizează așadar, toate etapele, de la concept, la execuție, la perioada ulterioară predării locuinței către utilizatorul final. Este încurajată întocmirea unui plan de gestionare a deșeurilor de construcții, astfel încât să fie atinsă ținta stabilită la nivel european privind reciclarea a cel puțin 70% din materiale provenite din construcții și de se evita depozitarea acestora la gropile de gunoi. În ceea ce privește amenajarea peisagistică, se recomandă amenajarea de spații verzi atât în jurul clădirii, cât și pe acoperiș, sub forma unor terase verzi, ori a unor fațade înerbate.

Totodată, cerințele GREEN HOMES vizează asigurarea unor facilități pentru transportul alternativ, precum amenajarea unor parcări de biciclete și a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, după caz. Alte măsuri au în vedere eficientizarea energetică a clădirii, optimizarea consumului de apă.

Cu un  portofoliu de peste 500 de locuințe certificate și 2 proiecte rezidențiale ample pre-certificate GREEN HOMES: WINGS și West Side, care se află în acest moment în faza de execuție, un Green Award oferit de Romania Green Building Council pentru primul proiect rezidențial certificat verde din România și o dublă nominalizare recentă la SEE Property Awards al EuropaProperty , Studium Green și-a adjudecat poziția de pionier și lider de piață pentru sectorului rezidențialelor sustenabile din România.

Related posts

Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings, autorizată de Consiliul Concurenţei

Stefana Muresan

Auchan introduce prima colecție vestimentară semnată de un designer român

Nicolae Pop

Joi, 19 noiembrie –  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Ionut Oprea

Ministrul Transporturilor: “Am deblocat autostrada Sălaj – Bihor”

Nora Dumitrescu

Licitație pentru încălzire cu energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Traian Dan

Coresi Avantgarden – proiectul rezidențial al anului

Stefana Muresan

Cum ajută asistenții virtuali activitatea băncilor: experiența BT, care a fost prima bancă din România ce a lansat un chatbot pentru clienți

Ion Surdu

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, gata la sfârşitul acestui an

Stefana Muresan

OTP Bank va deschide un centru regional în cartierul ISHO din Timișoara

Papuc Irina

Primăria Sibiu și Spitalul de Pediatrie atrag fonduri europene pentru dotarea Spitalului în lupta cu COVID

Papuc Irina

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Spaniolii vor parc industrial în Maramureș

Nora Dumitrescu

Corina Creţu: Reiterez disponibilitatea mea şi a serviciilor DG REGIO de a finanţa prin fonduri europene studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni

redactia

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

redactia

Britanicii de la DS Smith au finalizat achiziția EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti, tranzacție de 208 mil. euro

Stefana Muresan

Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației

Ligia Voro

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Stefana Muresan

Absorbţie de 26% a fondurilor europene, aproape de media Uniunii Europene

redactia

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Stefana Muresan

Leave a Comment