Real Estate Ultimele stiri

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

Piața imobiliară din Cluj s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, atât calitativ cât și cantitativ, cu un număr din ce în ce mai mare de proiecte imobiliare verzi. Dintre acestea, Studium Green și-a asumat încă din 2012 angajamentul de a certifica întregul său portofoliu în conformitate cu cele mai înalte standarde și cerințe Green Homes, dezvoltate de Romania Green Building Council.

Studium Green este cel mai mare investitor pe piața imobiliară din Cluj și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. În prezent, peste 50 % din proiectele imobiliare ale Studium Green au fost certificate sau se află in curs de certificare.

Complexul rezidențial WINGS, unul dintre cele mai noi ansambluri rezidențiale ale dezvoltatorului, cuprinzând 2 corpuri a câte 114 apartamente, va fi primul proiect rezidențial din România care se află in proces de dublă certificare, GREEN HOMES și certificarea „Excellence in Design for Greater Efficiencies” (EDGE), cea mai mare recunoaștere pe care o poate primi o clădire din partea Băncii Mondiale. Designul impresionant al clădirii complează gama de caracteristici care asigură durabilitatea și sustenabilitatea acestui proiect. Amplasarea inteligentă a clădirii asigură priveliști revigorante, având de o parte pădurea, iar de cealaltă parte Mănăștur, una dintre cele mai vechi așezări românești, care își poartă cu solemnitate istoria scrisă în piatră încă din 1063.

Sub îndrumarea Green Building Consulting, Studium Green a introdus pe piața rezidențială din România conceptul clădirilor verzi, concepute să ofere viitorilor proprietari posibilitatea unui stil de viață sănătos, confortabil și cu impact de mediu mai redus. Acest lucru este posibil datorită abordării holistice și implementării unor soluții precum: materiale de construcție sustenabile și de calitate superioară, finisaje cu nivel redus de Compuși Organici Volatili (COV) toxici, infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă, programe vizând educarea echipei de proiectare, dar și a viitorilor ocupanți, măsuri de reducere și prevenire a poluării pe șantier, gestionarea eficientă și reducerea generării deșeurilor din construcții, cele mai intinse terase verzi suspendate accesibile locatarilor din România (peste 4500 mp), echipamente de incălzire cu randament ridicat, testarea calității aerului și apei inainte de ocupare, monitorizarea continuă și evaluarea performanței sustenabile a locuinței după predare, etc.

Cerințele stabilite programul de certificare GREEN HOMES vizează așadar, toate etapele, de la concept, la execuție, la perioada ulterioară predării locuinței către utilizatorul final. Este încurajată întocmirea unui plan de gestionare a deșeurilor de construcții, astfel încât să fie atinsă ținta stabilită la nivel european privind reciclarea a cel puțin 70% din materiale provenite din construcții și de se evita depozitarea acestora la gropile de gunoi. În ceea ce privește amenajarea peisagistică, se recomandă amenajarea de spații verzi atât în jurul clădirii, cât și pe acoperiș, sub forma unor terase verzi, ori a unor fațade înerbate.

Totodată, cerințele GREEN HOMES vizează asigurarea unor facilități pentru transportul alternativ, precum amenajarea unor parcări de biciclete și a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, după caz. Alte măsuri au în vedere eficientizarea energetică a clădirii, optimizarea consumului de apă.

Cu un  portofoliu de peste 500 de locuințe certificate și 2 proiecte rezidențiale ample pre-certificate GREEN HOMES: WINGS și West Side, care se află în acest moment în faza de execuție, un Green Award oferit de Romania Green Building Council pentru primul proiect rezidențial certificat verde din România și o dublă nominalizare recentă la SEE Property Awards al EuropaProperty , Studium Green și-a adjudecat poziția de pionier și lider de piață pentru sectorului rezidențialelor sustenabile din România.

Related posts

Armata inteligentă de la Poli. Universitatea care cumpără bănci

redactia

România, în topul european după dezvoltarea parcurilor de retail

Ligia Voro

Cine face angajări în plină criză de pandemie Covid-19 în județul Bihor

Traian Dan

Aproape 21 miliarde de euro pentru agricultură, cum îi cheltuim

Ligia Voro

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Microîntreprinderile și IMM-urile vor putea accesa 25 de milioane de euro pentru inovare și dezvoltare de clustere

Stefana Muresan

Mandatul lui Ştefan Ioniţă, prelungit în fruntea CNAIR

Stefana Muresan

Veșmintele pontificale, create la Satu Mare

Stefana Muresan

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week

Ionut Oprea

Cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, fermă de 15.000 de curcani

Stefana Muresan

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Opening of the T2 satellite

Transilvania Business

Parcarea de 460 de locuri din centrul Oradiei, aproape de darea în folosință

Traian Dan

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

KeysFin folosește chatboți Druid pentru automatizarea proceselor de analiză a riscurilor

Traian Dan

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Nora Dumitrescu

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

De la 1 februarie, Guvernul a abrogat plata defalcată a TVA

Traian Dan

Președinția României la Consiliul UE. 7 evenimente la Cluj, cel mai important Startup Europe Summit

redactia

Consultare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pe A1 și A2

Ligia Voro

Ministrul Muncii: „Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic”

Ion Surdu

Leave a Comment