Transilvania Business
București Infrastructura Sibiu Slider Ultimele stiri

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Criticat sau chiar acuzat că își ascunde veniturile salariale, Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a trimis în această după-amiază, prin intermediul Biroului de Presă, declarația de avere în care apar integral toate sumele încasate.  

Deși legislația privind protecția datelor cu caracter personal prevede anonimizarea datelor referitoare la veniturile personale, am decis ca declarația mea de avere cu veniturile salariale să fie publică. Nu am nimic de ascuns și nu eu am luat decizia ca datele privind veniturile să fie anonimizate. Totuși, nu pot să oblig și alți colegi să facă acest lucru, este o decizie strict personală”, a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNAIR SA, citat în comunicatul de presă.

În comunicat se mai precizează că prevederile Codului Muncii, lege organică, obligă imperativ angajatorul să asigure confidențialitatea tuturor datelor privind relațiile de muncă, inclusiv salariul.

Astfel, Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu modificările și completările ulterioare prevede la Art. 40 alin. (2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligaţii: lit. i) să asigure confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale salariaţilor, iar la Art. 163 alin. (1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

De asemenea, în condițiile implementării directivei europene cu privire la protecția datelor cu caracter personal, CNAIR a fost obligată să ia măsuri eficiente pentru a nu aduce atingere drepturilor personale, așa cum sunt stabilite inclusiv la nivel european.

Reamintim că potrivit legii, singura instituție din România abilitată să proceseze datele care derivă din declarațiile de avere și de interese este Agenția Națională de Integritate.

Declaratia de avere poate fi consultată AICI –  DOC007
, iar declarația de interese AICI – DOC008

Comentarii

Comentarii

Related posts

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO

Ionut Oprea

Gavrilă, CFR: Tronsonul Simeria – Sighișoara se va deschide în decembrie

redactia

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More