Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Consiliul Județean Sibiu alături de platforma Advisory Hub și cu sprijinul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și a Asociațiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România, în contextul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene, organizează Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale. Evenimentul va avea loc în Muzeul Astra. Scopul evenimentului este de a concretiza munca experților AdvisoryHub începută încă din 2015, de a simplifica procedurile pentru accesarea și implementarea fondurilor structurale, atât la nivel european, cât și la nivel național, prin dezbaterea propunerii legislative pentru simplificarea măsurilor necesare. 

 

“Fondurile europene sunt șansa României de a recupera decalajele de dezvoltare socio-economică și de a deveni competitivă la nivel european. Însă, deși suntem cu “banii aproape în sac”, absorbția precară și folosirea uneori ineficientă a acestora, ne împiedică să fructificăm această șansă. Propunerea legislativă de simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene este o soluție pe care vrem să o lansăm în 28 iunie de la Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Simplificarea regulilor și a legislației naționale privind accesarea fondurilor structurale și de investiții europene trebuie să fie o prioritate maximă pentru România pentru a urgenta dezvoltarea  infrastructurii, scurtării timpului de depunere a proiectelor până la finanțare și a asigura o finanțare rapidă a mediului privat. Începând cu actuala perioadă  2014-2020, Regulamentele UE au pus bazele simplificării, dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat la nivel național, din contră – complexitatea sistemului de management și control a crescut, generând o scădere a eficienței și impactului fondurilor structurale.

La eveniment vor lua cuvântul, pe lângă reprezentanții UNCJR, AMR, AOR și ACoR, Dick Roche – fostul ministru de Afaceri Europene al Irlandei – țara cu cea mai ridicată rată de absorbție a fondurilor europene și care a inițiat reforma pentru simplificare, Antonio Nieto – fost președinte al cunoscutei organizații globale PMI (Institutul de Project Management), Florin Jianu – președintele Consiliului Național al Întreprinderilor private Mici și Mijlocii, Dumitru Fornea – membru în cadrul Comitetului Economic și Social European, reprezentanți ai  Băncii Europene de Investiții, Alexandru Potor –  președintele Asociației GAL-urilor, Dan Vlădescu – președintele Autorității de Audit, și Cătălin Lungu – vicepreședintele asociației inginerilor din România, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat, implicate direct în acest proces.

Având în vedere complexitatea subiectului, dar și diversitatea beneficiarilor, Consiliul Județean Sibiu  lansează invitația, ca fiecare persoană interesată, cu experiență în accesarea fondurilor europene, să contribuie prin sugestii la simplificarea accesării fondurilor europene, printr-un formular online disponibil pe site ul Consiliului Județean Sibiu. De asemenea, pot fi transmise întrebări – click aici – care vor fi dezbătute alături de specialiști în cadrul Summitului pentru simplificarea accesării fondurilor europene din data de 28 iunie, la Sibiu. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul instituției, www.cjsibiu.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința ”Impactul reformei asupra serviciilor sociale în Romania”

Articolul următor

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share