Eveniment Fonduri Europene Ultimele stiri

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Consiliul Județean Sibiu alături de platforma Advisory Hub și cu sprijinul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și a Asociațiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România, în contextul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene, organizează Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale. Evenimentul va avea loc în Muzeul Astra. Scopul evenimentului este de a concretiza munca experților AdvisoryHub începută încă din 2015, de a simplifica procedurile pentru accesarea și implementarea fondurilor structurale, atât la nivel european, cât și la nivel național, prin dezbaterea propunerii legislative pentru simplificarea măsurilor necesare. 

 

“Fondurile europene sunt șansa României de a recupera decalajele de dezvoltare socio-economică și de a deveni competitivă la nivel european. Însă, deși suntem cu “banii aproape în sac”, absorbția precară și folosirea uneori ineficientă a acestora, ne împiedică să fructificăm această șansă. Propunerea legislativă de simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene este o soluție pe care vrem să o lansăm în 28 iunie de la Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Simplificarea regulilor și a legislației naționale privind accesarea fondurilor structurale și de investiții europene trebuie să fie o prioritate maximă pentru România pentru a urgenta dezvoltarea  infrastructurii, scurtării timpului de depunere a proiectelor până la finanțare și a asigura o finanțare rapidă a mediului privat. Începând cu actuala perioadă  2014-2020, Regulamentele UE au pus bazele simplificării, dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat la nivel național, din contră – complexitatea sistemului de management și control a crescut, generând o scădere a eficienței și impactului fondurilor structurale.

La eveniment vor lua cuvântul, pe lângă reprezentanții UNCJR, AMR, AOR și ACoR, Dick Roche – fostul ministru de Afaceri Europene al Irlandei – țara cu cea mai ridicată rată de absorbție a fondurilor europene și care a inițiat reforma pentru simplificare, Antonio Nieto – fost președinte al cunoscutei organizații globale PMI (Institutul de Project Management), Florin Jianu – președintele Consiliului Național al Întreprinderilor private Mici și Mijlocii, Dumitru Fornea – membru în cadrul Comitetului Economic și Social European, reprezentanți ai  Băncii Europene de Investiții, Alexandru Potor –  președintele Asociației GAL-urilor, Dan Vlădescu – președintele Autorității de Audit, și Cătălin Lungu – vicepreședintele asociației inginerilor din România, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat, implicate direct în acest proces.

Având în vedere complexitatea subiectului, dar și diversitatea beneficiarilor, Consiliul Județean Sibiu  lansează invitația, ca fiecare persoană interesată, cu experiență în accesarea fondurilor europene, să contribuie prin sugestii la simplificarea accesării fondurilor europene, printr-un formular online disponibil pe site ul Consiliului Județean Sibiu. De asemenea, pot fi transmise întrebări – click aici – care vor fi dezbătute alături de specialiști în cadrul Summitului pentru simplificarea accesării fondurilor europene din data de 28 iunie, la Sibiu. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul instituției, www.cjsibiu.ro.

 

Related posts

Dr. Ciprian Dan COSTEA, Vicepresident & Board Representative – Autonova Satu Mare: „Să punem la punct infrastructura rutieră, feroviară, maritimă și aeriană…”

Gruita Ienasoiu

Moldova IT Park, primul parc pentru tehnologia informaţiei în Moldova: 160 de rezidenți în 4 luni

Stefana Muresan

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Proiectul podului de la MAT a fost deblocat

Nora Dumitrescu

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

INS: Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere în acest an

Papuc Irina

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Delta Dunării

Papuc Irina

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

redactia

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Utilizarea glifosatului – un rău necesar ?

Stefana Muresan

Global Connection General Coordinator Onur Taysu is attending the G-20 Summit

Raluca Ursu

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Health Forum 2016

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

„Ambulanța pentru monumente”, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu: „O inițiativă puternică ce poate fi adaptată pentru alte țări din Europa”

Ion Surdu

Adrian Grecu (APMGR): ”România este singura țară din UE care penalizează medicamentele generice”

Stefana Muresan

Viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania, finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Alimentarea cu oxigen a Spitalului Municipal Carei, realizată în timp record

Traian Dan

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT – apel către clienți și industria media

Ligia Voro

În această vară ar putea fi dați în folosință 18 km noi de autostradă în Mureș

Ion Surdu

Leave a Comment