Eveniment Fonduri Europene Ultimele stiri

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Consiliul Județean Sibiu alături de platforma Advisory Hub și cu sprijinul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și a Asociațiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România, în contextul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene, organizează Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale. Evenimentul va avea loc în Muzeul Astra. Scopul evenimentului este de a concretiza munca experților AdvisoryHub începută încă din 2015, de a simplifica procedurile pentru accesarea și implementarea fondurilor structurale, atât la nivel european, cât și la nivel național, prin dezbaterea propunerii legislative pentru simplificarea măsurilor necesare. 

 

“Fondurile europene sunt șansa României de a recupera decalajele de dezvoltare socio-economică și de a deveni competitivă la nivel european. Însă, deși suntem cu “banii aproape în sac”, absorbția precară și folosirea uneori ineficientă a acestora, ne împiedică să fructificăm această șansă. Propunerea legislativă de simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene este o soluție pe care vrem să o lansăm în 28 iunie de la Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Simplificarea regulilor și a legislației naționale privind accesarea fondurilor structurale și de investiții europene trebuie să fie o prioritate maximă pentru România pentru a urgenta dezvoltarea  infrastructurii, scurtării timpului de depunere a proiectelor până la finanțare și a asigura o finanțare rapidă a mediului privat. Începând cu actuala perioadă  2014-2020, Regulamentele UE au pus bazele simplificării, dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat la nivel național, din contră – complexitatea sistemului de management și control a crescut, generând o scădere a eficienței și impactului fondurilor structurale.

La eveniment vor lua cuvântul, pe lângă reprezentanții UNCJR, AMR, AOR și ACoR, Dick Roche – fostul ministru de Afaceri Europene al Irlandei – țara cu cea mai ridicată rată de absorbție a fondurilor europene și care a inițiat reforma pentru simplificare, Antonio Nieto – fost președinte al cunoscutei organizații globale PMI (Institutul de Project Management), Florin Jianu – președintele Consiliului Național al Întreprinderilor private Mici și Mijlocii, Dumitru Fornea – membru în cadrul Comitetului Economic și Social European, reprezentanți ai  Băncii Europene de Investiții, Alexandru Potor –  președintele Asociației GAL-urilor, Dan Vlădescu – președintele Autorității de Audit, și Cătălin Lungu – vicepreședintele asociației inginerilor din România, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat, implicate direct în acest proces.

Având în vedere complexitatea subiectului, dar și diversitatea beneficiarilor, Consiliul Județean Sibiu  lansează invitația, ca fiecare persoană interesată, cu experiență în accesarea fondurilor europene, să contribuie prin sugestii la simplificarea accesării fondurilor europene, printr-un formular online disponibil pe site ul Consiliului Județean Sibiu. De asemenea, pot fi transmise întrebări – click aici – care vor fi dezbătute alături de specialiști în cadrul Summitului pentru simplificarea accesării fondurilor europene din data de 28 iunie, la Sibiu. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul instituției, www.cjsibiu.ro.

 

Related posts

Claudiu Damian, director SDEE Mureș: Aproape 40 de milioane de lei investiți în județ în 2019

Ligia Voro

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Conducerea Termocentralei Mintia studiază posibilitatea importului de cărbune din Indonezia

redactia

Telekom Romania anunță că e nevoită să majoreze o parte din tarife: de la 1 martie

Papuc Irina

Cât au câștigat românii la Loterie în anul 2019

Papuc Irina

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

Recrutari pentru fabrica Bosch din Jucu

Ionut Oprea

18 companii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020 cu ADR Vest

Stefana Muresan

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Ligia Voro

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

redactia

George Copos investește încă șase milioane de euro în Poiana Brașov

Stefana Muresan

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

20.000 de lucrători non-UE pot intra pe piața muncii din România, în 2019

redactia

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Papuc Irina

CFR a demarat procedurile de recepţie pe categorii de lucrări între Simeria şi Sighişoara

redactia

S-a lansat Registrul Naţional al Cancerelor la Copil. 400 de copii, diagnosticaţi anual cu cancer

redactia

Karpatia Horse Show 2016

Transilvania Business

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Leave a Comment