Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează, din nou, că implicarea autorităților desemnate să stopeze evoluția Pestei Porcine Africane (PPA) în România este insuficientă și ineficientă, potrivit unui comunicat de presă remis TB.

Asociația s-a adresat și oficialilor din domeniul sănătății animale de la Comisia Europeană, solicitând analiza situației fermelor comerciale de creșterea porcilor și adoptarea de măsuri de relaxare a interdicțiilor de mișcare a porcilor și cărnii de porc, aplicate în mod excesiv în România și care afectează grav piața națională.

Răspunsul Comisiei Europene ([pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/06/Extras-raspuns-DG-SANTE-21-iunie-2019.pdf” title=”Extras raspuns DG SANTE 21 iunie 2019″]) menționează foarte clar că misiunile de audit, desfășurate în perioada 2017-2019, au identificat riscuri mari de transmitere a PPA din România către alte state membre UE cauzate de măsurile insuficiente și ineficiente luate de autorități pentru exploatațiile non-comerciale / gospodăriile populației cu privire la:

 Identificarea, înregistrarea și evidența animalelor și a produselor din carne de porc;
 controlul mișcărilor de animale și a produselor din carne de porc, a mijloacelor de transport și a persoanelor;
 măsurile scăzute de biosecuritate;
 lipsa unui plan de acțiune cu termene concrete privind prevenirea, eradicarea și controlul PPA în conformitate cu legislația europeană și cu recomandările misiunilor de audit, în special noi proiecte legislative naționale de clasificare a fermelor, biosecuritate și controlul circulației porcinelor.
“Poate, după încheierea mandatului autorităților române la președinția rotativă a UE, autoritățile responsabile vor dedica timp și problemei extrem de grave a evoluției virusului PPA în România.
Până atunci, după cum rezultă din statistici, producția de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trim. I 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, înflorește importul, care a crescut cu 17% raportat la aceeași perioadă a anului trecut, și sunt afectați angajații din fermele comerciale și
consumatorii”, a conchis Consiliul Director al APCPR, potrivit comunicatului de presă remis redacției.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Articolul următor

Altex a investit 5,3 milioane de euro pentru inaugurarea unui nou concept

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share