Antreprenori Cluj Cultural Ultimele stiri

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România: 22 de restaurante din Cluj au fost selectate în această ediție, astfel Clujul devine al doilea oraș gastronomic al țării, după București.

 

2 restaurante din Cluj au obținut 15 puncte și 3 bonete fiecare : Baracca și Fragment. De asemenea 4 premii Gault&Millau România au fost acordate în 2019 bucătarilor și restaurantelor din Cluj : Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Roland Suciu, Baracca (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Baracca – Echipa de servicii a anului, Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete) – Bucătarul regional al anului | Transilvania.

275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete: Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați)  și 2 internaționali.

„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate semnificative pentru piața locală”,  adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.
 

Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year

Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow

prezentat de Nespresso

Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete

Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete

Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year

prezentat de S.E.R.V.E

Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year

Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă

Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12 puncte & 1 bonetă

Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3 bonete

Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir

prezentat de Nasul Roșu

Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year

prezentat de Nazzuro Aqua

Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year

prezentat de Sezonul Franța – România

Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies

prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea

Mésange Fromagerie

Papila

Pizza Mania

Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy

prezentat de Budureasca

Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale

Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Gastro Art – Proiect editorial

 

Related posts

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

Romatsa, Microsoft și Nuclearelectrica, cele mai mari salarii din România

redactia

Electrocenter Due a finalizat lucrările la depozitul Ursus Breweries

Nora Dumitrescu

Investiţie de aproape 2 milioane lei, finalizată de Hidroelectrica la Staţia de Pompe Jidoaia

Ion Surdu

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

1,9 milion de dolari, investiție la rafinăria Vega Ploiești

Ligia Voro

APIA a autorizat plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal. În total, peste 50 de milioane de euro

Ion Surdu

Patronatele din Maramureș au premiat un profesor universitar din Cluj

Nora Dumitrescu

Elite transilvane la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Magistrala de gaze naturale Sighet – Borșa, avizată la București

Nora Dumitrescu

Producătorul de componente auto Compa Sibiu, investiții de peste 39 mil. lei în maşini şi echipamente

redactia

Premierul dă startul construirii primei autostrăzi a Sălajului

Nora Dumitrescu

Evoluția sectorului financiar-bancar, la „FinConf România”, eveniment online

Ion Surdu

”Moromeţii 2”, “Cel mai bun film de lungmetraj” la premiile Gopo 2019

Stefana Muresan

Școala Doctorală a UMF Tîrgu Mureș, În topul celor mai bune școli doctorale din România

Stefana Muresan

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

Magnolia, bilant pozitiv in 2016

Ionut Oprea

HMS, Irum, Timflow – premiate pentru Produsul Anului, la Forest România

Ligia Voro

Programul Operaţional Regional, un succes real în judeţul Caraș-Severin

Robert Bloancă

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

Cum arată automobilul fără șofer în versiunea Bosch. Soluții pentru mașinile autonome, create la Cluj

redactia

Mega Image a deschis un magazin la Oradea, urmează alte două în acest an

Traian Dan

Dm drogerie markt investeşte 13 mil. euro într-un nou sediu şi centru de distribuţie în Timişoara

Stefana Muresan

Leave a Comment