Antreprenori Cluj Cultural Ultimele stiri

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România: 22 de restaurante din Cluj au fost selectate în această ediție, astfel Clujul devine al doilea oraș gastronomic al țării, după București.

 

2 restaurante din Cluj au obținut 15 puncte și 3 bonete fiecare : Baracca și Fragment. De asemenea 4 premii Gault&Millau România au fost acordate în 2019 bucătarilor și restaurantelor din Cluj : Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Roland Suciu, Baracca (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Baracca – Echipa de servicii a anului, Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete) – Bucătarul regional al anului | Transilvania.

275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete: Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați)  și 2 internaționali.

„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate semnificative pentru piața locală”,  adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.
 

Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year

Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow

prezentat de Nespresso

Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete

Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete

Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year

prezentat de S.E.R.V.E

Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year

Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă

Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12 puncte & 1 bonetă

Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3 bonete

Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir

prezentat de Nasul Roșu

Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year

prezentat de Nazzuro Aqua

Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year

prezentat de Sezonul Franța – România

Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies

prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea

Mésange Fromagerie

Papila

Pizza Mania

Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy

prezentat de Budureasca

Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale

Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Gastro Art – Proiect editorial

 

Related posts

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

Mureș: Green Residence face pași spre finish-line și dă consistență brandului Ideal Home (Fomco Imobiliare)

redactia

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în producția de gaze din Marea Neagră

redactia

Piaţa serviciilor medicale private a crescut anul trecut cu 12%, până la 1,7 miliarde euro

Stefana Muresan

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

Dacia Duster scrie instorie în Italia

redactia

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Reţetele elveţiene, reinventate la „Manufactura de Brânză”

Stefana Muresan

Aeroportul Cluj: 2.782.401 de călătorii au avut loc în 2018, crestere cu 3,5%

redactia

Colliers: Standardul WELL Health-Safety, noul must pentru clădiri

Ionut Oprea

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

NEPI Rockcastle a lansat platforma de donații online pentru lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

În 2020 șoseaua rapidă din Ungaria va ajunge la granița cu România

redactia

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Apele Române vor face amenajări de 1,6 milioane de euro în Săliștea

Nora Dumitrescu

Fomco Group, un business care se clădește constant. De 15 ani.

Stefana Muresan

Ministrul Transporturilor: Autostrada Borș – Suplacu de Barcău – împărțită în trei secțiuni. În 2020, se va circula între Oradea și Cluj

Stefana Muresan

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Cine sunt antreprenorii puternici care au cumpărat terenuri în cele mai râvnite județe. Preț record de 16.625 euro/hectar

redactia

Tradiție și performanță la Facultatea de Farmacie

Stefana Muresan

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Traian Dan

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Leave a Comment