Antreprenori Cluj Cultural Ultimele stiri

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România: 22 de restaurante din Cluj au fost selectate în această ediție, astfel Clujul devine al doilea oraș gastronomic al țării, după București.

 

2 restaurante din Cluj au obținut 15 puncte și 3 bonete fiecare : Baracca și Fragment. De asemenea 4 premii Gault&Millau România au fost acordate în 2019 bucătarilor și restaurantelor din Cluj : Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Roland Suciu, Baracca (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine, Baracca – Echipa de servicii a anului, Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete) – Bucătarul regional al anului | Transilvania.

275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete: Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați)  și 2 internaționali.

„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate semnificative pentru piața locală”,  adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.
 

Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year

Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow

prezentat de Nespresso

Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete

Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete

Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year

prezentat de S.E.R.V.E

Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year

Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă

Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12 puncte & 1 bonetă

Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3 bonete

Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir

prezentat de Nasul Roșu

Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year

prezentat de Nazzuro Aqua

Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year

prezentat de Sezonul Franța – România

Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies

prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea

Mésange Fromagerie

Papila

Pizza Mania

Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy

prezentat de Budureasca

Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale

Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Gastro Art – Proiect editorial

 

Related posts

Companii din grupul E-Infra donează jumătate de milion sistemului sanitar

Nora Dumitrescu

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

Primul mall construit în Sibiu va fi inaugurat pe 14 noiembrie. Cum va arăta Promenada Mall

Papuc Irina

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Conferința ”Impactul reformei asupra serviciilor sociale în Romania”

Ligia Voro

RCB ELECTRO 97, investiție într-un nou spațiu de producție

Stefana Muresan

Prime brute de 2,71 miliarde de lei subscrise de societățile de asigurare

Ligia Voro

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

UNTOLD 2018: Prima zi de magie

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

Se reiau zborurile de pe Aeroportul din Sibiu: primele destinații – Stuttgart, Viena și München

Ion Surdu

Ghidul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice, lansat în consultare publică

Traian Dan

Timisoara: Curs Postuniversitar International de Perfectionare in Ozonoterapie

Stefana Muresan

TÜV SÜD at MIPIM 2018, life-cycle partner of the real-estate industry

Ionut Oprea

Cluj: Istoricii au discutat despre oportunitatea folosirii denumirii de ”unire mică”

redactia

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Papuc Irina

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] De la El Camino, trecând prin Via Maria Theresia, spre Via Transilvanica

Transilvania Business

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

Bega Business Center – in December 2017

Ionut Oprea

Reducerea ratei de abandon școlar, posibilă cu bani europeni

redactia

Leave a Comment