Cluj Finante-banci Infrastructura IT&C Ultimele stiri

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public și Banca Comercială Română. 

 

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, este implementată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca, în parteneriat cu Banca Comercială Română și în colaborare cu Telekom Romania.

Soluția a fost implementată pe primele 50 de autovehicule, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloacele de transport în comun ale CTP – autobuze, troleibuze, tramvaie și autobuze electrice.

Fiecare mașină va dispune de câte două validatoare de plată – în cazul celor scurte și câte trei validatoare de plată în cazul celor articulate, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

”Pe lângă celelalte forme de achiziționare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum și de la chioșcurile de bilete, soluția de plată contactless a călătoriilor direct în mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales în Zona Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, prin această metodă de achiziționare a biletelor, CTP urmărește reducerea numărului de călători frauduloși”, a declarat Liviu Neag, Directorul General al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

Tehnologia contactless se află într-un ritm accelerat de dezvoltare și este, în prezent, cea mai răspândită formă de plată electronică din România. Acest lucru denotă o nevoie tot mai clară a clienților pentru soluții de plată inovatoare. Ne bucurăm să găsim o astfel de deschidere la Cluj-Napoca, care se alătură astfel celorlalte orașe în care călătoria cu mijloacele de transport în comun se poate realiza cu ajutorul cardurilor contactless. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și vom continua, alături de partenerii noștri, să introducem soluții similare și în alte orașe”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri BCR.

 

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif cu cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Telekom Romania a pus la dispoziție infrastructura de POS-uri și imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicații 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat și va asigura mentenanța și service-ul pe toată durata proiectului.

Related posts

Șimleu Silvaniei va avea școală de robotică

Nora Dumitrescu

AgroTransilvania Cluster primește cea mai importantă recunoaștere la nivel european

Stefana Muresan

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Nora Dumitrescu

Francezii de la Orange vor racola antreprenorii în tehnologie din Ardeal

Nora Dumitrescu

Superbet a donat echipamente de protecție pentru spitalele Clujului

Nora Dumitrescu

Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, lansat în dezbatere publică

Traian Dan

Italienii de la Ditre, încă 150 de angajări la Arad

Stefana Muresan

Alexandru Mudura junior a cumpărat Oradea Shopping City. Valoarea tranzacției, 8 milioane de euro

redactia

Primele autobuze electrice ale Zalăului, puse în funcțiune din martie

Nora Dumitrescu

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Werner Wolff: Trei luni consecutive pe plus la TAROM

redactia

The Woman revine la Cluj-Napoca cu peste 600 femei antreprenor și manager

Ionel Albu

Airports warn of irreversible consequences to air connectivity, tourism and local economies

Ionut Oprea

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

Stefana Muresan

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Producție de cosmetice naturale într-un sat din Sălaj

Nora Dumitrescu

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Zboruri săptămânale către Antalya de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

Leave a Comment