Cluj Finante-banci Infrastructura IT&C Ultimele stiri

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public și Banca Comercială Română. 

 

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, este implementată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca, în parteneriat cu Banca Comercială Română și în colaborare cu Telekom Romania.

Soluția a fost implementată pe primele 50 de autovehicule, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloacele de transport în comun ale CTP – autobuze, troleibuze, tramvaie și autobuze electrice.

Fiecare mașină va dispune de câte două validatoare de plată – în cazul celor scurte și câte trei validatoare de plată în cazul celor articulate, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

”Pe lângă celelalte forme de achiziționare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum și de la chioșcurile de bilete, soluția de plată contactless a călătoriilor direct în mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales în Zona Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, prin această metodă de achiziționare a biletelor, CTP urmărește reducerea numărului de călători frauduloși”, a declarat Liviu Neag, Directorul General al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

Tehnologia contactless se află într-un ritm accelerat de dezvoltare și este, în prezent, cea mai răspândită formă de plată electronică din România. Acest lucru denotă o nevoie tot mai clară a clienților pentru soluții de plată inovatoare. Ne bucurăm să găsim o astfel de deschidere la Cluj-Napoca, care se alătură astfel celorlalte orașe în care călătoria cu mijloacele de transport în comun se poate realiza cu ajutorul cardurilor contactless. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și vom continua, alături de partenerii noștri, să introducem soluții similare și în alte orașe”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri BCR.

 

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif cu cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Telekom Romania a pus la dispoziție infrastructura de POS-uri și imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicații 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat și va asigura mentenanța și service-ul pe toată durata proiectului.

Related posts

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Micro-granturi nerambursabile pentru 9 proiecte de mediu și educație, la Oradea

Traian Dan

Aniversare cu surprize la Summer Wine Party & Networking

A. I.

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Ligia Voro

Preşedinția Consiliului Afaceri Generale, preluată de ministrul George Ciamba

redactia

Peste 400 milioane lei nerambursabili vor susține 335 de firme din Regiunea Centru să se retehnologizeze

Stefana Muresan

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

1 milion de euro pentru integrarea în firme a studenților de la Cluj

Nora Dumitrescu

Maria Metz, noul CEO al NTT DATA Romania începând cu 1 mai 2021

Nicolae Pop

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Fondurile europene, prioritatea Primăriei Oradea în 2019

redactia

Ardealul Carei, cel mai mare pro­ducător de ulei vegetal cu ac­ţio­nariat românesc, vânzări de 30 mil euro la export

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Fondatorul Albalact ridică un complex turistic de 10 milioane €

Nora Dumitrescu

Xylino Showroom, concept store inedit de mobilier și amenajări

Ionut Oprea

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Ligia Voro

Ana Dumitrache revine la conducerea CTP Romania, pe poziția de Country Head

redactia

Fondatorul UNTOLD și-a făcut debutul în tehnologie

Ion Surdu

Directorul Grădinii Botanice Cluj, numit prorector al UBB

Nora Dumitrescu

Safety Broker, asistată digital de Life Is Hard

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Nora Dumitrescu

Leave a Comment