București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat A1 Bucharest Park pentru circa 40 milioane de euro

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacții în valoare de aproximativ 40 milioane euro. Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezintă consolidarea cu succes a poziției pe care CTP o ocupă în zonă. Dezvoltatorul mai deține alte trei proprietăți în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzacția a fost perfectată pe 27 iunie a.c. 

 

Terenurile și clădirile nou achiziționate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest și vor beneficia de aceleași standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată și administrarea proprietății. A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafață închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport cunoscute la nivel național și internațional, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

”Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

A1 Bucharest Park beneficiază de o amplasare excelentă, foarte aproape de Șoseaua de Centură a capitalei și cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o rută rapidă spre restul țării și legând Bucureștiul de Ungaria și restul Europei. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureștiului, cu o infrastructură bună și toate utilitățile disponibile, cu vizibilitate excelentă și acces ușor al camioanelor, aproape de oraș. 

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 – 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

Tranzacția a fost finanțată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacție de firma de avocatură NNDKP, iar partea financiară și fiscală a fost coordonată de Mazars.

Related posts

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Care sunt cei mai mari proprietari de păduri din România

Stefana Muresan

Primăriile primesc puteri suplimentare pentru exproprieri

Stefana Muresan

Piața berii în România, conform cifrelor anului 2019: investițiile au crescut cu 22 de milioane de euro

Ion Surdu

Liber la Autostrada Nordului. Licitație deblocată pentru Baia Mare – Suceava

Nora Dumitrescu

Transgaz, profit net de peste 602 milioane de lei, la 31 decembrie 2017

Stefana Muresan

Zalăul va avea primul bazin de înot

Nora Dumitrescu

Transelectrica, lucrări de construcție a Centrului de Excelență în Energetică 'Stelian Gal', din Sibiu

Stefana Muresan

Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate

redactia

TBI Bank garantează clienților dobândă de 1% la depozite pentru retragerile înainte de termen

Ligia Voro

Investiţiile străine directe au crescut cu 9,74% în primele 10 luni

redactia

Povestea certificarii europene a Salamului de Sibiu

Ionut Oprea

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

Ministrul Agriculturii le promite tinerilor fermieri terenuri concesionate de la ADS în suprafață de 50 de hectare

Papuc Irina

Fujikura va produce viziere anticoronavirus la Cluj

Nora Dumitrescu

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi inaugurat săptămâna viitoare. Suprizele pregătite pentru acest an

Papuc Irina

CJ Arad investeşte peste 80 mil. lei pentru modernizarea unui drum judeţean

Stefana Muresan

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

redactia

Comisia Europeană: Cluj-Napoca a primit finanțare pentru acţiuni urbane inovatoare

redactia

La Timișoara se lansează Growceanu, platformă de Business Angels conectată la rețeaua europeană ESIL

redactia

Mircea Solovăstru, continuitate în structurile de conducere la Bursa de Valori București.

Nicolae Pop

Leave a Comment