București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat A1 Bucharest Park pentru circa 40 milioane de euro

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacții în valoare de aproximativ 40 milioane euro. Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezintă consolidarea cu succes a poziției pe care CTP o ocupă în zonă. Dezvoltatorul mai deține alte trei proprietăți în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzacția a fost perfectată pe 27 iunie a.c. 

 

Terenurile și clădirile nou achiziționate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest și vor beneficia de aceleași standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată și administrarea proprietății. A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafață închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport cunoscute la nivel național și internațional, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

”Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

A1 Bucharest Park beneficiază de o amplasare excelentă, foarte aproape de Șoseaua de Centură a capitalei și cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o rută rapidă spre restul țării și legând Bucureștiul de Ungaria și restul Europei. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureștiului, cu o infrastructură bună și toate utilitățile disponibile, cu vizibilitate excelentă și acces ușor al camioanelor, aproape de oraș. 

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 – 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

Tranzacția a fost finanțată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacție de firma de avocatură NNDKP, iar partea financiară și fiscală a fost coordonată de Mazars.

Related posts

Profi donează 1.000.000 de lei pentru dotarea ATI cu aparate de ventilat

Traian Dan

Antreprenoriatul, tehnologia și inovarea socială, în dezbatere la UVT

redactia

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Ligia Voro

Începe elaborarea SF-ului pentru Centura Vest a Timișoarei

Ligia Voro

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Sovata – o identitate turistică de peste 140 de ani

Transilvania Business

Senior Software participă alături de Electroarges, Dacia și Universitatea din Pitești la crearea unui ventilator mecanic

Papuc Irina

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Cel mai mare parc etnografic din România se extinde la 42 hectare. Investiție de 10 milioane euro

Stefana Muresan

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

Papuc Irina

P3 are 1,8 mil. mp pregătiți pentru expansiune în Europa

Ionut Oprea

VIDEO: Cum evoluează lucrările pe A3, lotul Iernut-Chețani

Ligia Voro

Ambasadorul Irlandei, interesat de mediul de afaceri din Timis

Stefana Muresan

Emerson și-a deschis fabrică în Gilău

Nora Dumitrescu

Liebrecht & wooD anunță debutul vânzărilor pentru Liziera de Lac

Ion Surdu

Încă 3 milioane de euro atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru două spitale

Stefana Muresan

Prodvinalco a strâns dividende de 4 milioane din profiturile anterioare

Nora Dumitrescu

Metroul de Cluj are certificat de urbanism

Nora Dumitrescu

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Bazinul de înot din Câmpia Turzii, construit de MBS

Nora Dumitrescu

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

IPSOS INTERACTIVE SERVICES PRELUNGEŞTE PARTENERIATUL CU CA IMMO

Stefana Muresan

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

Leave a Comment