București Real Estate Ultimele stiri

CTP a achiziționat A1 Bucharest Park pentru circa 40 milioane de euro

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacții în valoare de aproximativ 40 milioane euro. Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezintă consolidarea cu succes a poziției pe care CTP o ocupă în zonă. Dezvoltatorul mai deține alte trei proprietăți în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzacția a fost perfectată pe 27 iunie a.c. 

 

Terenurile și clădirile nou achiziționate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest și vor beneficia de aceleași standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată și administrarea proprietății. A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafață închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport cunoscute la nivel național și internațional, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

”Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

A1 Bucharest Park beneficiază de o amplasare excelentă, foarte aproape de Șoseaua de Centură a capitalei și cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o rută rapidă spre restul țării și legând Bucureștiul de Ungaria și restul Europei. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureștiului, cu o infrastructură bună și toate utilitățile disponibile, cu vizibilitate excelentă și acces ușor al camioanelor, aproape de oraș. 

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 – 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

Tranzacția a fost finanțată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacție de firma de avocatură NNDKP, iar partea financiară și fiscală a fost coordonată de Mazars.

Related posts

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

redactia

Toate proiectele Aradului depuse în POR sunt finanțate

redactia

Orange România anunță rezultatele financiare pentru T2 2019

Ligia Voro

18 noi afaceri din Sighet vor primi 4,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

ANL finanțează două blocuri în cartierul zălăuan Dumbrava Nord

Nora Dumitrescu

aisemnal.ro: Românii au la dispoziție o aplicație unică la nivel mondial pentru verificarea zonelor cu semnal mobil

Papuc Irina

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Maramureș – „Gate toward Tradition”

Transilvania Business

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Papuc Irina

Universitatea de Științe Agricole Cluj și-a cumpărat podgorie în Sibiu

Nora Dumitrescu

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

[Enjoy Transylvania!] Borgo Pass, locul unde Stoker l-a plasat pe Dracula

Transilvania Business

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

Proiectarea şi execuţia a aproape 70 de km din autostrada Sibiu – Piteşti, scoase la licitaţie

Stefana Muresan

Peste 2.000 de firme înscrise în programul IMM Invest sunt din Construcții. Mai mult de 200 de dosare au fost transmise băncilor

Ion Surdu

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

I, Robot

Ionut Oprea

Strategul de milioane al Clujului

Stefana Muresan

EXPO MODĂ – Design Vestimentar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Papuc Irina

WhatsApp Business – aplicație dedicată companiilor

Stefana Muresan

Tehnologia viitorului: oameni creativi, mașini inteligente, trafic ”verde”

Ion Surdu

Leave a Comment