Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Real Estate Ultimele stiri

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, a asigurat soluțiile tehnice pentru transformarea fostei fabrici de confecții clujene Flacăra în prima clădire din România care a obținut cel mai înalt nivel de evaluare, conform criteriilor standardului internațional BREEAM: clădirea de birouri Binarium.

 

Prin intermediul partenerului EcoXpert- Terabit S.A. din Cluj-Napoca, Schneider Electric a furnizat soluțiile sale de curenți tari (tablouri electrice smart, baterie de compensare, bare capsulate verticale, bare capsulate orizontale, bare de iluminat cu comunicație), sisteme pentru centre de date (rack-uri, UPS, unități de climatizare în row, chiller IT, bare capsulate și tablou de distribuție, sistem de monitorizare DCIM) și sistemul BMS Ecostruxure Building Operation. Soluția BMS integrează 6 servere de automatizare distribuite, peste 550 butoane și senzori pe protocol de comunicație KNX, 32 Interfețe Dali, peste 30 de automate cu funcții de variație flux luminos, control jaluzele exterioare, peste 35 echipamente Smartlink din tablourile comunicante tip Smart Panel.

„Soluția Schneider Electric BMS EcoStruxure Building Operation i-a permis partenerului nostru EcoXpert, Terabit, să proiecteze și să implementeze un sistem BMS complex care poate monitoriza și controla toate instalațiile din clădire”, afirmă Monica Bucurescu – Inginer de vânzări BMS, Schneider Electric România. „Clădirea dispune de sute  de senzori și elemente periferice KNX de comandă și control, o rețea distribuită de servere de automatizare și controlere care monitorizează și controlează infrastructura electrică, infrastructura HVAC, soluția de iluminat complet adresabilă DALI, compusă din peste 1500 de corpuri iluminat LED, iluminatul exterior și arhitectural, jaluzelele exterioare. Sistemul BMS permite integrarea și monitorizarea a peste 200 de contoare electrice, termice și de apă, în vederea înregistrării și monitorizării parametrilor de contorizare.
„Materialele și tehnologiile folosite în realizarea clădirii i-au determinat pe experți să-i acorde calificativul Outstanding în evaluarea realizată pe baza criteriilor standardului internațional BREEAM. Astfel, proiectul de reconversie a terenului fostei fabrici Flacăra a devenit prima clădire din România care a primit la gala premiilor BREEAM Awards 2019 o dublă premiere pentru Europa Centrală și de Est”, explică Monica Bucurescu.

Compania Terabit, EcoXpert BMS, a reușit să conecteze, parametrizeze și să integreze complet noua soluție inovatoare de climatizare cu distribuție prin pardoseală – UFAD și, astfel, să monitorizeze și să controleze o mare parte dintre cele peste 15.000 de variabile aferente parametrilor specifici ale celor peste 480 de echipamente de climatizare distribuite, care compun infrastructură HVAC.

 „Considerăm că această clădire este perfect adaptată și complet aliniată în actualele tendințe ale soluțiilor integrate de automatizare ale clădirilor și reprezintă fidel  arhitectura și conceptul unei infrastructuri IoT de nivel înalt, specifică pentru clădirile de birouri moderne. Aceasta asigură o

Printre cele mai importante soluții tehnologice folosite în amenajarea Binarium se regăsesc:

  • un sistem complex UFAD (underfloor air distribution), bazat pe distribuția aerului prin pardoseală, ce asigură o eficiență energetică crescută și o mare flexibilitate în momentul recompartimentării și remodelării spațiului interior. Sistemul este compus din peste 480 de echipamente de climatizare, prin care se asigură încălzirea, răcirea și ventilarea spațiului.
  • corpuri de iluminat moderne pe bază de LED, a căror intensitate poate fi reglată individual, în funcție de nevoi și de iluminatul natural;
  • un sistem BMS compus dintr-o rețea distribuită de servere de automatizare și de controlere, care monitorizează și controlează infrastructura electrică și sistemele de instalații ale clădirii, măsoară permanent consumul de apă și de energie; astfel, sistemul de iluminat din clădire este controlat prin intermediul comunicației Dali, a butoanelor de comandă și a  senzorilor de lumină și de prezență;
  • consum redus de energie, datorită eficienței sporite a anvelopei, instalațiilor și echipamentelor, precum liftul cu recuperare de energie la coborâre.

Astfel, soluția BMS Schneider Electric, Ecostruxure Building Operation, permite monitorizarea și controlul a zeci de mii de variabile accesibile  prin intermediul tuturor interfețelor de comunicație ale echipamentelor și instalațiilor monitorizate.

Related posts

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle, măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ligia Voro

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Nora Dumitrescu

Universitatea din Alba Iulia a anunțat că sesiunea de admitere din iulie va avea loc online

Ion Surdu

ELIT România continuă colaborarea cu P3

Ionut Oprea

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

Oradea va avea fântână arteziană muzicală cu jocuri de lumini

Traian Dan

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

TalentA – Program gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultură, lansat în România

Transilvania Business

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

Carrefour va extinde la Cluj programul său de plată cu petul

Nora Dumitrescu

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

redactia

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Brânză telemea și burduf, “made in USAMV”

Nora Dumitrescu

Retailerul japonez Miniso intenţionează să deschidă 40 de magazine în România

redactia

Finanțele propun majorarea cu 10 miliarde de euro a plafonului pentru emiterea titlurilor de stat pe pieţele internaţionale până în 2022

Ion Surdu

Mihai Daraban: Agricultura trebuie monitorizată prin prisma PIB-ului și mai puțin prin producția la hectar

redactia

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

redactia

Estimare pentru Black Friday 2019: Românii vor cumpăra online în valoare de 1,2 miliarde de lei

Papuc Irina

Leave a Comment