București Real Estate Ultimele stiri

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Angajaţii birourilor moderne din Bucureşti fac, în medie, 46 de minute între casă şi locul de muncă, 52% dintre aceştia considerând că timpul de deplasare până la serviciu este lung sau mult prea lung, potrivit primei ediţii a studiului Working Habits and Commuting Patterns, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 

Distanţa medie dintre casă şi locul de muncă este de 10,7 kilometri, astfel că viteza medie de deplasare la orele de vârf este de circa 14 kilometri pe oră, în studiu fiind cuprinşi atât angajaţii care folosesc maşina personală sau de serviciu, cât şi cei care folosesc transportul în comun sau mijloace alternative de deplasare.

Mai mult de jumătate (54%) dintre angajaţi folosesc metroul, 38% se deplasează cu maşina, şi un număr semnificativ de respondenţi au nevoie de mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la birou.

Ajunşi la birou, 22% dintre respondenţi se declară nemultumiţi de facilităţile (servicii, restaurante, spaţii pentru petrecerea timpului liber) existente în zonă, în timp ce 47% consideră că oferta poate fi îmbunătăţită, cele mai solicitate fiind cele din zona de restaurante şi cafenele (37%), centre de fitness (26%) şi supermarketuri (24%).

Dacă ar putea alege sediul locului de muncă, jumătate dintre angajaţi ar prefera să lucreze în Centru, Tineretului – Unirii – Universitate (31%), şi CBD, Piaţa Victoriei – Aviatorilor (19%), următoarele zone în topul preferinţelor fiind Militari – Drumul Taberei (16%) şi Piaţa Muncii – Pallady – Pantelimon (13%), cartiere cu un stoc mai redus de birouri, dar cu o densitate ridicată a populaţiei.

Timpul petrecut în trafic se reflectă şi în apetenţa angajaţilor de a lucra din birou, astfel că, dacă ar avea libertate totală în stabilirea locului de desfăşurare a activităţii, doar 45% din timp l-ar petrece în birou, restul programului fiind alocat lucrului de acasă (35%), dintr-un spaţiu de coworking (10%) sau dintr-un spaţiu neconvenţional, precum o cafenea sau food-court (10%).

Cu toate acestea, în procesul de alegere a locului de muncă cele mai importante criterii luate în calcul rămân salariul şi descrierea postului, urmate de pachetul de beneficii şi flexibilitatea programului de lucru.

Mădălina Cojocaru, Partener, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Modul în care lucrează angajaţii din Bucureşti este într-o continuă schimbare, fiind influenţat de dinamica oraşului, noile tehnologii şi schimbarea stilului de viaţă. Angajaţii caută mai multă flexibilitate pentru a-şi eficientiza timpul, au îmbrăţişat rapid mijloacele alternative de transport, precum bicicletele şi trotinetele, şi au o preferinţă către proiectele mixte, cu o componentă de rezidenţial şi de retail, dar şi către cele situate în zone centrale, mai bine conectate la reţeaua de transport public şi la punctele majore de interes ale oraşului.”

Studiul Working Habits & Commuting Patterns a fost realizat de Cristi Moga, Head of Research şi Vlad Săftoiu, Research Analyst Cushman & Wakefield Echinox în perioada aprilie – mai 2019, pe un eşantion de 500 de respondenţi din Bucureşti, datele fiind colectate online de agenția de cercetare de piață MKOR Consulting. Media de vârstă a respondenţilor este de 34 de ani, iar 92% dintre aceştia au studii superioare sau sunt studenţi.

Related posts

AROBS Transilvania Software achiziționează UCMS Group România, companie specializată în soluții HR

Stefana Muresan

BEI, împrumut de 450 mil. euro pentru Programul de Dezvoltare Rurală

redactia

Autostrada Sebeș-Turda: "Se poate circula în perfectă siguranță"

Stefana Muresan

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Prima conferință online destinată agriculturii în Republica Moldova, LIVE pe 25 iunie 2020 de la ora 11:30

Papuc Irina

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va fi extins; investiție de peste 11 mil. euro

Stefana Muresan

Grupul Taparo va produce 10 milioane de măști pe lună

Nora Dumitrescu

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

1 milion de euro pentru integrarea în firme a studenților de la Cluj

Nora Dumitrescu

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (1)

Transilvania Business

Commoditrader investește în echipa din România aducând specialiști în agribusiness

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în producția de gaze din Marea Neagră

redactia

Sibienii au cel mai mare salariu din regiune

Stefana Muresan

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

Companiile Aramis Invest, Taparo (Maramureș) şi fabrica Ecolor din Cluj – cei mai mari exportatori de mobilă

Stefana Muresan

PIN Awards & Forum 2018

Ionut Oprea

Ordin al Ministerului Sănătății: se suspendă pentru 6 luni exportul mai multor medicamente și dispozitive medicale

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Traian Dan

Dezvoltarea pieței de imobiliare în prezent și viitor la ‘Real Estate & Construction Forum’

redactia

Leave a Comment