Antreprenori București Ultimele stiri

Relansarea exporturilor, prioritate pentru diplomația comercială românească

Prezentarea oportunităţilor investiţionale oferite de România şi crearea de posibilităţi suplimentare pentru firmele româneşti de a stabili parteneriate vor fi obiectivele misiunilor externe şi forumurilor economice, a transmis luni ministrul Ştefan-Radu Oprea participanţilor la sesiunea oficială a reuniunii Zilele Diplomației Comerciale, desfăşurată în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București. Acesta a subliniat importanţa dialogului cu mediul de afaceri şi a implicării active a tuturor structurilor de profil din România – camere de comerț și industrie, asociații profesionale, organizații patronale.

 

Este necesar să ne intensificăm activitatea pe câteva paliere: consolidarea exporturilor pe piețele tradiționale, contracararea deficitului comercial, identificarea de noi pieţe-ţintă extracomunitare, diversificarea exporturilor şi atragerea de investiţii străine”, a transmis ministrul Oprea.

Oficialul român a indicat importanța intensificării prezenței românești pe piața Americii de Sud, în special în contextul în care negocierile pentru un acord comercial cu Mercosur au reprezentat o prioritate a agendei Preşedinţiei României la Consiliul UE. De asemenea, trebuie menținută livrarea de produse şi servicii competitive pe piaţa Uniunii Europene, care rămâne principalul partener economic şi comercial al României.

 

Alte mesaje transmise de ministrul Oprea participanţilor la reuniune:

•             România trebuie să-şi continue ofensiva de recâştigare a pieţelor tradiţionale şi de deschidere a unor noi pieţe. Reprezentanții mediului de afaceri au oportunitatea de a folosi expertiza ataşaţilor comerciali pentru a se reorienta către pieţe precum Africa de Nord, Golful Persic sau Asia de Est.

•             MMACA trebuie să rămână motorul pentru interesele ofensive ale mediului de afaceri din România, precum şi pentru echilibrarea şi sporirea relaţiilor comerciale, prin prezentarea oportunităţilor de investiţii şi prin programele pe care le derulează: programul pentru promovarea exportului, programul de internaționalizare, misiunile economice.

•             O colaborare mai strânsă şi mai aplicată între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Afacerilor Externe va avea ca efect o reprezentare mai puternică a României pe pieţele-ţintă stabilite.

•             Este necesar ca firmele româneşti să profite de oportunitățile de networking şi finanţare europeană oferite de reţeaua Enterprise Europe Network.

 

La evenimentul de astăzi au mai participat ministrul afacerilor externe Teodor Meleşcanu, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul A.S.E., consilieri economici din rețeaua de reprezentare externă şi oficiali MMACA, reprezentanţi ai comunității de afaceri – firme exportatoare şi asociații profesionale, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

Cea de-a XI-a reuniune a consilierilor economici externi – Zilele Diplomaţiei Comerciale – este un eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat şi se desfăşoară în perioada 1-12 iulie, la Bucureşti şi Braşov.

Related posts

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Stefana Muresan

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Orădenilor li se va lua temperatura la intrarea în piețe și la sosirea la muncă

Traian Dan

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Analiză: Unde se află cele mai apreciate hoteluri și pensiuni din țară

Papuc Irina

Senzor produs de BOSCH la Blaj, inovație revoluționară pentru piața auto

redactia

Cum arată în interior trenul direct Cluj – Viena

redactia

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Ministrul Muncii: „Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic”

Ion Surdu

Spaniolii de la Pinearq vor proiecta centrul de transplant de la Cluj

Nora Dumitrescu

Parcare supraetajată lângă Spitalul Judeţean Oradea

Traian Dan

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Papuc Irina

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Pepco, luat cu asalt după redeschidere

Nora Dumitrescu

Zboruri suplimentare pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul-Cluj-Napoca de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Ce aduce nou GastroPan 2017 la Sibiu față de edițiile anterioare?

Ligia Voro

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor IT, în 2019

Ligia Voro

Cluj: 65 de km de drumuri judetene reabilitati si modernizati in 2017, 660 km pe care s-au executat lucrari de intretinere

Stefana Muresan

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank – a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

Oradea: Obiectivul de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în licitație; contract de aproape 10 mil. lei

Stefana Muresan

Conferinta Internationala de Business Diplomacy

Ionut Oprea

Leave a Comment