Fonduri Europene Harghita Sanatate Ultimele stiri

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Un nou proiect cofinanțat din fonduri europene în municipiul Gheorgheni va duce la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

Este vorba despre cel de-al optulea proiect contractat de municipalitatea din acest oraș al județului Harghita, pentru cererea de finanțare cu titlul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni, în valoare totală de peste 9,33 milioane lei. Contractul a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de către primarul Nagy Zoltán și Simion Crețu, directorul general al Agenției, în prezența Directorului Spitalului Municipal, Stefan Ferenczy. Finanțarea provine din fondurile Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate, prin modernizarea ambulatoriilor, pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar.

”Proiectul nostru de reabilitare și modernizare a ambulatoriului cuprinde două componente majore, respectiv mansardarea corpurilor G și H în vederea relocării Laboratorului în acest spațiu nou. Pe de altă parte, spațiul care este în prezent ocupat de Laborator va fi utilizat pentru relocarea secției de Boli Cronice Ditrău. În urma lucrărilor de modernizare vom asigura și dotarea Ambulatorului cu echipamente noi și performante. Analizăm constant cele mai bune posibilități de a folosi pentru comunitate sumele din buget, ținând cont de aceste investiții din fonduri europene în valoare totală de peste 64 milioane lei prin proiectele deja contractate și mai avem depuse cereri de finanțare pentru creșterea calității vieții, pentru reabilitarea unor unități de învățământ și pentru modernizarea arterelor rutiere din municipiul Gheorgheni”, a declarat primarul Nagy Zoltán.

Proiectul prevede realizarea lucrărilor de lucrări de creștere a rezistenței clădirii, precum și lucrări de intervenție aferente investiției de bază. Se va elimina actualul acoperiș al clădirii și va fi complet modificat stratul termoizolant de la planșeul de peste etajul 1. Se vor reface traseele edilitare existente (conducte de aerisire, ventilație) și se vor realiza cele noi (scurgeri, canalizări) în stratul din BCA. După construcția mansardei, noua învelitoare va fi termoizolată cu vată minerală, se vor prevedea ferestre de mansardă în spațiile amenajate pentru laborator și se vor realiza două balcoane tehnice cu acces din interior.

Noile echipamente achiziționate pentru îmbunătățirea capacității de diagnosticare și tratament a pacienților în Ambulatoriul Spitalului Municipal Gheorgheni constau în câte trei sisteme radiologice și electrocardiografe, precum și câte un ecograf pentru examinări cardiologice, pentru examinări urologice, pentru examinări chirurgie, pentru examinări obstetrică/ginecologie, pentru examinări endocrinologie și pentru examinări de medicină internă. Vor mai fi achiziționate un electroencefalograf cu 64 canale, un mamograf, un osteodensitometru și un Tomograf Computerizat – CT, dar și o linie de videoendoscopie digestivă intervențională de înaltă definiție.

 ”În această perioadă de finanțare avem deja contractate fonduri pentru lucrări de reabilitare energetică, precum și pentru proiecte pentru dotări în ambulatorii și spitale. Practic, vom coordona în regiune investiții de peste 300 milioane euro pentru creșterea confortului termic și a gradului de curățenie în unitățile medicale, precum și pentru modernizări și dotări cu echipamente moderne, destinate îmbunătățirii calității actului medical. În municipiul Gheorgheni susținem investițiile publice cu mai mult de 11 milioane euro din fonduri europene, iar prin semnarea acestui proiect avem ca obiectiv, pe termen scurt și mediu, diversificarea gamei de servicii medicale cu sprijinul fonduri publice europene prin Programul REGIO, iar pe termen lung ne așteptăm la scăderea incidenței bolilor în rândul populației”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Bugetul acestui proiect prevede o sumă totală  de 9.335.467,75 lei, pentru realizarea tuturor lucrărilor, până în data de 30 aprilie 2021. Din această sumă, o parte sunt cheltuieli eligibile, respectiv care pot fi decontate din resurse publice și o altă parte sunt cheltuieli neeligibile, pentru activități conexe și diferite avize. Din suma totală a cheltuielilor eligibile, 98% sunt sume nerambursabile alocate de către Autoritatea de Management a POR din fonduri europene, prin Programul REGIO 2014-2020, respectiv 9.148.758,39 lei (circa 1,96 milioane euro), restul reprezentând contribuția municipalității.

Related posts

Trei ofertanți pentru noile autobuze ale Sibiului: japonezii, germanii și turco-românii

Stefana Muresan

Ericsson cumpără Kathrein, cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România, cu fabrică la Timișoara

Stefana Muresan

Vodafone România va oferi iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Ligia Voro

Cel mai mare cros pentru Epilepsie, start în Romania

Stefana Muresan

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

redactia

Cifră de afaceri record pentru Grupul Marquardt

Stefana Muresan

Centrul Medical Cardio Med Tîrgu Mureș este un lider recunoscut pe plan european în domeniul cardiologiei de vârf

Stefana Muresan

Managerii din Industrie, Construcții și Comerțul cu amănuntul sunt optimiști

Traian Dan

Lenjeria Jolidon, premiată la Gala Elle Style

Nora Dumitrescu

Palatul Principilor din Alba Iulia, în plin proces de restaurare. Lucrări de peste 16 milioane de lei

redactia

ADR Centru: Grad ridicat de absorbție a fondurilor europene

Stefana Muresan

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Papuc Irina

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Traian Dan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

ELECTRICA SA, membru al ARIR

Ligia Voro

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

GapMinder-TechAngels, primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați

Ligia Voro

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

The 4th edition of the ABSL Awards will be delivered during the 2019 Gala on April 10th, at Le Château Bucharest

redactia

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Papuc Irina

600 milioane de lei, prima emisiune de obligațiuni nepreferențiale a BCR

Ligia Voro

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Leave a Comment