Agricultura Antreprenori Ultimele stiri

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) este preparat după o reţetă păstrată din anul 1914. Tradiţia gastronomică românească este astfel reprezentată cu mândrie și corectitudine peste tot în lume. Magiunul de prune Topoloveni se bucură de cele mai prețioase aprecieri, din partea tuturor consumatorilor care preferă produse naturale, de cea mai bună calitate, fără zahăr adăugat, fără conservanți și aditivi alimentari. O dovadă în acest sens este titlul de Furnizor al Casei Regale a României, siglă pe care consumatorii o pot regăsi pe eticheta produselor Topoloveni.

 

Pentru a marca aniversarea celor 105 ani de tradiție respectată cu grijă, Magiunul de prune Topoloveni este prezent la două dintre evenimentele care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână și a căror mesaj îndeamnă la abordarea unui stil de viață sănătos. Primul eveniment unde Magiunul de prune Topoloveni va încânta participanții cu gustul inconfundabil este Marșul Mașinilor ECO și Marșul Bicicletelor SmartiCity. Acest eveniment are are loc la București, sâmbătă 13 iulie cu începere de la ora 11, din fața Bibliotecii Naționale.  Pentru a rămâne în acelasi ton sportiv și a oferi energie celor care participă la astfel de evenimente, duminică 14 iulie, produsul vedetă al companiei Sonimpex Topoloveni va fi prezent la Maratonul Topoloveni Summer Tour, organizat de Riders Club.

“Am reuşit să continuăm tradiţia şi să facem cinste gastronomiei româneşti, oferind pieţei produse funcționale cu care românii să se hrănească, produse care se regăsesc şi pe masa Casei Regale a României, produse recunoscute la nivel internaţional. Pentru a fi mai aproape de consumatorii noștri  am deschis două magazine proprii în București, pe Bd. Carol I nr 57 și pe Str. C. A. Rosetti nr. 26. Atât în magazine cât și pe site-ul nostru www.magiun-sonimpex.ro, aceștia pot găsi toate produsele noastre la preț de producător – magiunurile Topoloveni (de prune, de struguri, de măr și de dovleac), dulcețurile Topoloveana și zacuștele sau bulionul de roșii Topoloveana. Noi menţinem ştacheta ridicată şi nu ne abatem de la calitate, respectăm consumatorii și le oferim produse naturale, sănătoase 100%” – a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

La 105 de ani de tradiţie şi peste opt ani de recunoaştere internaţională, Magiunul de prune Topoloveni a fost promovat cu ajutorul fondurilor accesate de la Uniunea Europeană, în Elveţia, Norvegia, Rusia, America de Nord şi Orientul Mijlociu. De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni este protejat prin certificarea IGP din 7 aprilie 2011 și cu sprijinul UE în state precum Canada, Republica Singapore și Japonia.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației bebelușilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.

 

 

Related posts

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

Piscină de patru stele, redeschisă în Țara Lăpușului

Nora Dumitrescu

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

Smart ID Dynamics, “Partner of the year 2018” pentru Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Tunelul de 1 miliard de sub Meseș, gata abia în 2024

Nora Dumitrescu

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ligia Voro

Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting şi Qualitance – în topul firmelor europene cu cea mai rapidă creştere

Stefana Muresan

În doi ani, Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în Timiș

Stefana Muresan

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Omul de afaceri Dorel Goia mai vrea o fabrică în Europa Centrală

Stefana Muresan

Prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din România, obținută de Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

AgroTransilvania Cluster. De la emergență la specializare inteligentă

Ligia Voro

Premiul I pentru proiectele europene din regiunea de Nord-Vest, atribuit Consiliului Judeţean Cluj

Stefana Muresan

Scrisoare de atenționare a patronilor din Maramureș către Parlament și Guvern

Nora Dumitrescu

Trei regionale din Transilvania – treceri de cale ferată cu covor antiderapant

Nora Dumitrescu

Claudia Indreica: “Digitalizarea va reduce bugetarii, cu inserarea lor în mediul privat”

Nora Dumitrescu

Francezii de la Orange vor racola antreprenorii în tehnologie din Ardeal

Nora Dumitrescu

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Ligia Voro

Un hipermarket din Cluj devine producător de energie

Nora Dumitrescu

Optim PM – „Best Project Management Company of the Year”

Ionut Oprea

Canadienii de la Litens Automotive, nouă unitate de producție lângă Timișoara

Stefana Muresan

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Muncitori indieni, angajați la fabrica de vagoane Astra Rail Industries din Arad

redactia

Primăria Satu Mare investeşte 128 mil. lei în construcţia celui de-al treilea pod peste Someş

Stefana Muresan

Leave a Comment