Agricultura Antreprenori Ultimele stiri

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) este preparat după o reţetă păstrată din anul 1914. Tradiţia gastronomică românească este astfel reprezentată cu mândrie și corectitudine peste tot în lume. Magiunul de prune Topoloveni se bucură de cele mai prețioase aprecieri, din partea tuturor consumatorilor care preferă produse naturale, de cea mai bună calitate, fără zahăr adăugat, fără conservanți și aditivi alimentari. O dovadă în acest sens este titlul de Furnizor al Casei Regale a României, siglă pe care consumatorii o pot regăsi pe eticheta produselor Topoloveni.

 

Pentru a marca aniversarea celor 105 ani de tradiție respectată cu grijă, Magiunul de prune Topoloveni este prezent la două dintre evenimentele care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână și a căror mesaj îndeamnă la abordarea unui stil de viață sănătos. Primul eveniment unde Magiunul de prune Topoloveni va încânta participanții cu gustul inconfundabil este Marșul Mașinilor ECO și Marșul Bicicletelor SmartiCity. Acest eveniment are are loc la București, sâmbătă 13 iulie cu începere de la ora 11, din fața Bibliotecii Naționale.  Pentru a rămâne în acelasi ton sportiv și a oferi energie celor care participă la astfel de evenimente, duminică 14 iulie, produsul vedetă al companiei Sonimpex Topoloveni va fi prezent la Maratonul Topoloveni Summer Tour, organizat de Riders Club.

“Am reuşit să continuăm tradiţia şi să facem cinste gastronomiei româneşti, oferind pieţei produse funcționale cu care românii să se hrănească, produse care se regăsesc şi pe masa Casei Regale a României, produse recunoscute la nivel internaţional. Pentru a fi mai aproape de consumatorii noștri  am deschis două magazine proprii în București, pe Bd. Carol I nr 57 și pe Str. C. A. Rosetti nr. 26. Atât în magazine cât și pe site-ul nostru www.magiun-sonimpex.ro, aceștia pot găsi toate produsele noastre la preț de producător – magiunurile Topoloveni (de prune, de struguri, de măr și de dovleac), dulcețurile Topoloveana și zacuștele sau bulionul de roșii Topoloveana. Noi menţinem ştacheta ridicată şi nu ne abatem de la calitate, respectăm consumatorii și le oferim produse naturale, sănătoase 100%” – a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

La 105 de ani de tradiţie şi peste opt ani de recunoaştere internaţională, Magiunul de prune Topoloveni a fost promovat cu ajutorul fondurilor accesate de la Uniunea Europeană, în Elveţia, Norvegia, Rusia, America de Nord şi Orientul Mijlociu. De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni este protejat prin certificarea IGP din 7 aprilie 2011 și cu sprijinul UE în state precum Canada, Republica Singapore și Japonia.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației bebelușilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.

 

 

Related posts

[Enjoy Transylvania!] The tourist attractions of Băile Figa and Sîngeorz-Băi (Figa and Sîngeorz Baths)

Transilvania Business

Pineberry, cămășile „no one without”

Papuc Irina

Aproape 3,2 milioane de euro pentru aeroportul din Maramureș

redactia

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Cât vor primi orașele și comunele Maramureșului pentru dezvoltarea locală

Nora Dumitrescu

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] #TheRoadThatUnites is an NGO with the Authorities

Transilvania Business

Primăria Oradea a lansat licitația pentru achiziția a 15 autobuze hibrid

Traian Dan

Se reiau lucrările la Centrul de Afaceri din Brașov

Stefana Muresan

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Ligia Voro

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Stefana Muresan

Zitec a preluat agențiile de digital Bright și Symbolic

Ligia Voro

Au fost stabilite cele mai de succes afaceri din judeţul Timiş. Se organizează o nouă ediţie a Topului Firmelor

Robert Bloancă

CTP: Personalizarea este cheia dezvoltării unui parc industrial de succes

redactia

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

Ligia Voro

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

Studiu: Crăciunul la români: câți bani sunt dispuși să cheltuie și pe ce anume

Papuc Irina

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Ligia Voro

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

Leave a Comment