Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NEPI negociază exclusiv cu AFI Europe vânzarea a 4 clădiri de birouri

Nepi Rockcastle și-a anunțat astăzi acționarii că a acordat exclusivitate AFI Europe pentru patru clădiri de birouri de tip A pe care compania intenționează să le vândă pentru a-și asigura fondurile necesare investițiile în proprietăți de retail. În cazul unei tranzacții reușite, AFI Europe devine lider pe piața din România. 

 

NEPI Rockcastle și-a anunțat astăzi acționarii că a inițiat un proces pentru vânzarea portofoliului de birouri din România pentru a se concentra asupra strategiei sale de investiții, proprietăți de retail.

Potrivit anunțului, NEPI Rockcastle a semnat o scrisoare de intenție fără caracter obligatoriu cu AFI Europe NV, o filială deținută integral de Africa Israel Properties Limited.

Compania a acordat astăzi exclusivitate AFI Europe în ceea ce privește exercitarea activității de due diligence pentru patru clădiri de birouri de tip A cu o valoare contabilă de 309,2 milioane EUR la 31 decembrie 2018, pentru o perioadă de opt săptămâni de la data semnării scrisorii de intenție. Vorbim de City Business Centre, The Lakeview, Victoriei Office și Floreasca Business Park, toate situate în București.

Un prim pas în renunțarea la divizia de clădiri de birouri a fost făcută în acest an când NEPI a renunțat la clădirea The Office din Cluj-Napoca, vândută proprietarilor Dedeman.

Dacă tranzacția cu NEPI va fi un succes, AFI Europe devine lider pe piața clădirilor de birouri din România.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Anunțul integral poate fi consultat AICI

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/07/NEPI-Rockcastle-Signature-of-Non-Binding-Letter-of-Intent-with-Regard-to-the-Disposal-of-an-Office-Portfolio.pdf”]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se inaugurează oficial cel mai mare planetariu din România

Articolul următor

Se restaurează amfiteatrul Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share