Antreprenori Cultural Sibiu Ultimele stiri

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

150 de copii, cu vârste între 10-15 ani, participă în cadrul taberei de vară VIAȚA la țară cu PEPCO România, un program ce include educația prin aventură ca metodologie de bază.

 

În perioada 1 – 26 iulie, facilitatorii (profesori, studenți și liceeni) construiesc programe de promovare a patrimoniului local și de implementare a proiectelor de învățare de serviciu în folosul comunității în localitățile Slimnic și Chirpăr din județul Sibiu. Tabăra, ce se bazează pe o metodologie implementată la nivel international, include activități ce pun accentul pe lucrul în echipă, comunicarea eficientă, rapiditatea și gândirea creativă pentru a le da – sau chiar reda – tinerilor încrederea în forțele proprii.

 

Grădina pedagogică de la Slimnic construită de tineri

În cadrul programului susținut oficial de PEPCO România, tinerii au amenajat o grădină pedagogică din cadrul școlii din Ruși pentru a le fi de folos generațiilor care vor trece pragul școlii din septembrie. Pentru a crea grădina pedagogică, aceștia au construit un spațiu de activități cu băncuțe pictate și amenajate de ei, au zugrăvit și pictat clădirea din curtea școlii, au amplasat un solar unde ei plantează plante aromatice sau au amplasat 2 șahuri de grădină pentru jocuri educative. Pe viitor, tinerii au gândit un plan concret de business prin care plantele aromatice din cadrul solarului să fie vândute pentru a dezvolta și îmbunătăți și mai mult comunitatea din jur. La Chirpăr, tinerii amenajează grădina de la Casa Școlii în scopul organizării mai multor evenimente de tip brunch.

În cadrul taberei, au avut loc și ateliere de creare semne de carte de tip săbiuțe medievale și atelier de împletit brățări. Tinerii au ajutat facilitatorii să construiască picturi pe piele și ii tradiționale sibiene.

Cum îi ajută pe tineri aceste săptămâni de „VIAȚA la țară cu PEPCO România”

Viața reală de la țară înseamnă tradiții, meșteșuguri și povești uitate. Acește povești spuse din nou în cadrul taberei readuc în mintea copiilor sentimentul de comunitate, istorie și tradiție, regăsit printr-un treasure hunt al locului. Înțelegerea și valorificarea patrimoniului local înseamnă mai mult decât simple vizite, înseamnă conștientizarea că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de susținerea și implicarea lor și îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul lor în comunitate.

Cooperare, gândire strategică, lucru în echipă, luare de decizii și elemente geometrice sunt doar câteva dintre obiectivele organizatorilor. Prin joc, cei peste 150 de elevi dezvoltă competențe practice și descoperă viața la țară din noi perspective. Tinerii își dezvoltă pe durata celor două săptămâni competențe din sfera: meșteșuguri, desfășurarea de evenimente artistice pentru turiști, comunicarea  interpersonală, managementul proiectelor, rezolvarea problemelor, creativitatea sau o atitudine pozitivă față de comunitate și de ei înșiși. VIAȚA la țară înseamnă și atenție spre corp și exercițiile fizice. În tabără, tinerii descoperă că educația fizică poate fi și interactivă, plină de umor și energie.

„Ca părinte al unui copil participant, care învață, se joacă și clădește prietenii, care ajunge și împărtășește impresii frumoase, care privește în fiecare zi cu nostalgie fotografiile postate, pe o scară de la 1 la 10, eu aș zice că meritați 11 …pentru totala implicare. 10 cu felicitări pentru tot ce oferiți în această tabără!”, afirmă unul dintre părinții care în această perioadă a ales să își înscrie copilul în tabăra de vară.

Pe perioada taberei de vară, tinerilor le sunt alături 15 membri ai comunității, în calitate de „Animatori Centre de Vacanță”, iar 20 cadre didactice vor fi instruite în această toamnă să schimbe „lentilele” prin care se uită la elevii lor, astfel încât aceștia să poată oferi copiilor un mediu de dezvoltare propice. Profesorii vor participa la Cercul Siguranței și instruiri speciale privind învățarea experiențială și mentalitatea de creștere, Fundatia Noi Orizonturi fiind singura organizație din România aprobată de Circle of Security® din SUA pentru a desfășura programul Cercul Siguranței în școli.

Despre VIAȚA la țară cu PEPCO România

Programul VIAȚA la Țară cu PEPCO România este organizat de Fundația Noi Orizonturi și PEPCO. De 18 ani, Fundatia Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor.

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de peste 18 ani în educația pentru transformare. 18 ani în care a sprijinit înființarea a peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România și a altor 500 de cluburi IMPACT la nivel internațional. 18 ani în care sunt peste 1.000 de lideri de cluburi IMPACT și peste 17.000 de tineri pe care, cu ajutorul unor oameni dedicați, Fundația Noi Orizonturi i-a format ca cetățeni, lideri sau antreprenori.

 

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienților o paletă cât mai largă de opțiuni, la cele mai mici prețuri.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

Related posts

Festivitate aniversară la USAMV Cluj-Napoca, o jumătate de secol de viață pentru Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Stefana Muresan

Peste 180 mil. lei pentru terminalul de pasageri de la Aeroportul Brasov-Ghimbav

redactia

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Proiect: Firmele vor putea oferi angajaților două noi tipuri de tichete destinate cheltuielilor pentru copii

Papuc Irina

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Traian Dan

ANRE a publicat Ordinul: Românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea

redactia

APIA, subvenții pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă

Stefana Muresan

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Mesajul unui elev după ce a fost acceptat la Universitatea Oxford: În mod cert, acolo se învață diferit

redactia

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Industria auto față în față cu viitorul

redactia

Schemă de ajutor de 1,5 mil. euro pentru promovarea vinurilor în străinătate

Stefana Muresan

Romgaz, cifră de afaceri dublă și un profit net în creștere cu 65 %

Ligia Voro

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

Mecanicul Anului în România este din Cluj

Nora Dumitrescu

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu “butonul de diamant”

redactia

O investiție de 2,5 milioane de euro: Seniorenresidenz Maria Theresia, căminul – acasă de la Șura Mică

redactia

eMag, comenzi de aproape 500 de milioane de lei, de Black Friday

Papuc Irina

Asociaţie nouă pentru promovarea turismului mureşean

Stefana Muresan

Chirurgul Victor Costache, deținătorul unui record mondial, repornește inimi la Sibiul. „Am fost foarte motivat să revin după mai bine de zece ani în propria țară”

redactia

Leave a Comment