IT&C Ultimele stiri

CE aprobă tranzacția dintre Vodafone Group și Liberty Global

Comisia Europeană a aprobat achiziția operațiunilor locale ale UPC. Aceasta face parte dintr-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro între Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România. Pe plan local, această achiziție va permite Vodafone să fie un competitor și mai puternic în raport cu pozițiile dominante de pe piața de comunicații electronice, asumându-și rolul de catalizator pe zona de inovație și digitalizare a societății. Este preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienților săi, ceea ce îi va permite să își împlinească viziunea de a aduce tehnologia și inovația mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziția UPC se creează o competiție sustenabilă și eficientă în cadrul industriei locale de telecomunicații, ceea ce va contribui la creșterea gradului de digitalizare a societății românești.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: „Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea. De acum încolo, împreună cu echipa UPC, vom continua să urmărim țelul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor românilor”.
Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: “Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova și a aduce servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, prin contribuția întregii echipe UPC România. Sunt mândru de echipa noastră extrem de dedicată și ambițioasă, care a obținut performanțe remarcabile și a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzacții. După finalizarea acesteia, alăturarea operațiunilor UPC România şi Vodafone România va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum și al întregii industrii telecom, prin accelerarea inovației și a competitivității. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom.”

Această tranzacție face din Grupul Vodafone un campion european în ceea ce privește tehnologia comunicațiilor, acesta deținând cea mai performantă rețea de nouă generație din Europa și fiind capabil să contribuie la Strategia Comisiei Europene de a forma o Piață Digitală Unică prin crearea unei societăți gigabit în Europa până în 2025.

Related posts

Antreprenoriat Verde – Peste 4000 elevi construiesc proiecte care salvează planeta

redactia

Primăria Alba Iulia investește peste 1,4 milioane de euro în iluminarea Cetății Alba Carolina

redactia

Maramureșenii, stimulați cu 1,3 milioane de euro ca să își recicleze deșeurile

Nora Dumitrescu

Institutul Național de Statistică realizează în martie 2021 recensământul de probă

Traian Dan

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de constănțenii de la Polaris. Contract de 1,3 milioane de lei pe an

redactia

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

Șeful aeroporturilor din România: “În 15 ani traficul se va dubla”

Nora Dumitrescu

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

CJ Cluj: Cetatea medievală Bologa va intra într-un amplu proces de reabilitare

Stefana Muresan

Globalworth și Global Vision închiriază către PepsiCo un depozit în parcul de business dezvoltat la Constanța

Papuc Irina

Tarom lansează o nouă cursă regulată, Chişinău-Timişoara, cu trei frecvenţe pe săptămână

Stefana Muresan

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Investițiile la fabrica de bere de la Brașov continuă: Japonezii de la Asahi vor să construiască o nouă secție de îmbuteliere

Papuc Irina

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

Mai puțini turiști în România în august 2020, dar mai mulți români pe litoral

Traian Dan

Un antreprenor cu trei facultăți a deschis un business în plină criză

Nora Dumitrescu

TAROM aterizează din nou la Cluj

Nora Dumitrescu

Unitatea de afaceri Appleton din Cluj, transferată în parcul logistic Urbano

Nora Dumitrescu

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

Universitarii de la Babeș-Bolyai au parteneriate cu “granzii” Microsoft și Bosch

Nora Dumitrescu

Leave a Comment