Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA  trimis ieri o informare asupra faptului că în data de 17 iulie 2019, Agenția Internațională de Rating Fitch a publicat ratingul acordat companiei ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă.

Compania este evaluată astfel la nivelul de rating al României și cu două trepte peste nivelul de rating deținut anterior.

“‘BBB-‘ IDR al Transgaz reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei contracții progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale. Ratingul este susținut de reglementările privind transportul gazelor din țară și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la baza de active reglementată a Transgaz (RAB) care stă la baza unor câștiguri viitoare”, se arată în raportul agenției.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Raportul integral publicat de agenția de rating Fitch poate fi consultat pe site-ul oficial al acesteia la adresa : https://www.fitchratings.com/site/pr/10082481

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MedLife își mărește pachetul de acțiuni din grupul Genesys Arad

Articolul următor

77% din spațiile moderne de birouri din București sunt lângă stații de metrou

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share