Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Palatul Culturii din Târgu Mureș a primit două stele Michelin din trei, iar Muzeul de Etnografie și Artă Populară, administrat tot de Muzeul Județean Mureș, a fost distins cu o stea.

 

Celebrul ghid Michelin, care apare încă din anii 1900, este un adevărat barometru mondial de recunoaștere a locațiilor unui oraș, precum și a altor atracții turistice: restaurantele, peisajele, muzeele, expozițiile sau orice face parte din patrimoniul cultural al unei țări și merită vizitat.

Alături de Palatul Culturii și Muzeul de Etnografie și Artă Populară, au mai primit câte o stea Michelin Palatul Administrativ, construit tot de Dezső Jakab și Marcell Komor cu puțin înainte de Palatul Culturii învecinat, iar Piața Trandafirilor a fost cotată tot cu două stele Michelin pentru patrimoniul cultural arhitectural, se arată în cadrul unui comunicat remis de Florentina Váry, PR al Muzeului Județean Mureș.

 

Premieră pentru județul Mureș

Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș este încântat de aprecierea prestigiosului Ghid Michelin.
„Evident că este o recunoaștere fără precedent pentru Palatul Culturii, Muzeul Județean Mureș și Târgu Mureș. Pe de altă parte, o componentă este partea de patrimoniu cultural și valoarea acestuia. A doua componentă este branduirea clădirii, iar acum se vede fructul celor 10 ani de muncă depusă pentru renovarea Palatului, pentru evenimentele organizate și, în general, pentru că a intrat în circuitul turistic, fiind punctul numărul 1 de atracție din județul Mureș ca monument istoric. Acest fapt se oglindește și în această recunoaștere acordată“, a declarat Soós Zoltán.

 

Impactul distincției asupra turismului

 

Directorul Muzeului Județean Mureș a precizat că stelele Michelin obținute vor fi benefice pentru promovarea turismului în județul Mureș: „Urmează ca împreună cu colegii de la Asociația Visit Mureș să valorificăm acest fapt și să pornim o campanie începând din toamnă, pentru anul viitor, pentru a fi cunoscut acest lucru și pentru a atrage mult mai mulți vizitatori decât am avut până acum. Credem că o să aibă un impact pozitiv și, evident, ar profita de pe urma acestei aprecieri nu numai instituția noastră, ci implicit județul și orașul. Acest lucru este foarte important, să se miște ceva în oraș, să fie un dinamism. Pe tema asta s-ar putea efectua o dezvoltare turistică și culturală mult mai accentuată decât până acum.“

Aspectele apreciate de evaluatorii de la Ghidul Michelin

Soós Zoltán a detaliat elementele avute în vedere de către evaluatorii de la Ghidul Michelin în momentul în care au acordat stelele.
„Din partea ghidului sunt mai multe condiții care trebuie întrunite. Pe lângă faptul că (spațiul evaluat, n.r.) trebuie să fie într-o stare bună și să aibă un aspect pozitiv, trebuie să reprezinte și o valoare patrimonială deosebită. De asemenea, contează cum este folosit, cât de des și cum apare în viața culturală a comunității, ce fel de evenimente se petrec acolo. Drept dovadă, și Cetatea Medievală din Târgu Mureș era menționată, dar nu a obținut nici o stea Michelin pentru că nu este exploatată din punct de vedere cultural și turistic la nivelul la care ar trebui. Dar, ca monument, este precizat ca fiind important. La fel, și Piața Trandafirilor a primit două stele și asta este foarte important. Foarte probabil că au contribuit la o imagine pozitivă și renovările efectuate în urmă cu 10 ani în Palatul Culturii, faptul că interiorul clădirii este într-o stare bună, renovată, atractivă, galeriile de artă la fel, precum și sala mare și holul principal. Toate acestea adunate la un loc au rezultat în această apreciere foarte distinsă și importantă“, a concluzionat directorul Muzeului Județean Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost depusă doar o ofertă pentru construcția centurii Mediaș

Articolul următor

Connections intră pe piața din Asia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share