Cultural Mureș Turism Ultimele stiri

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Palatul Culturii din Târgu Mureș a primit două stele Michelin din trei, iar Muzeul de Etnografie și Artă Populară, administrat tot de Muzeul Județean Mureș, a fost distins cu o stea.

 

Celebrul ghid Michelin, care apare încă din anii 1900, este un adevărat barometru mondial de recunoaștere a locațiilor unui oraș, precum și a altor atracții turistice: restaurantele, peisajele, muzeele, expozițiile sau orice face parte din patrimoniul cultural al unei țări și merită vizitat.

Alături de Palatul Culturii și Muzeul de Etnografie și Artă Populară, au mai primit câte o stea Michelin Palatul Administrativ, construit tot de Dezső Jakab și Marcell Komor cu puțin înainte de Palatul Culturii învecinat, iar Piața Trandafirilor a fost cotată tot cu două stele Michelin pentru patrimoniul cultural arhitectural, se arată în cadrul unui comunicat remis de Florentina Váry, PR al Muzeului Județean Mureș.

 

Premieră pentru județul Mureș

Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș este încântat de aprecierea prestigiosului Ghid Michelin.
„Evident că este o recunoaștere fără precedent pentru Palatul Culturii, Muzeul Județean Mureș și Târgu Mureș. Pe de altă parte, o componentă este partea de patrimoniu cultural și valoarea acestuia. A doua componentă este branduirea clădirii, iar acum se vede fructul celor 10 ani de muncă depusă pentru renovarea Palatului, pentru evenimentele organizate și, în general, pentru că a intrat în circuitul turistic, fiind punctul numărul 1 de atracție din județul Mureș ca monument istoric. Acest fapt se oglindește și în această recunoaștere acordată“, a declarat Soós Zoltán.

 

Impactul distincției asupra turismului

 

Directorul Muzeului Județean Mureș a precizat că stelele Michelin obținute vor fi benefice pentru promovarea turismului în județul Mureș: „Urmează ca împreună cu colegii de la Asociația Visit Mureș să valorificăm acest fapt și să pornim o campanie începând din toamnă, pentru anul viitor, pentru a fi cunoscut acest lucru și pentru a atrage mult mai mulți vizitatori decât am avut până acum. Credem că o să aibă un impact pozitiv și, evident, ar profita de pe urma acestei aprecieri nu numai instituția noastră, ci implicit județul și orașul. Acest lucru este foarte important, să se miște ceva în oraș, să fie un dinamism. Pe tema asta s-ar putea efectua o dezvoltare turistică și culturală mult mai accentuată decât până acum.“

Aspectele apreciate de evaluatorii de la Ghidul Michelin

Soós Zoltán a detaliat elementele avute în vedere de către evaluatorii de la Ghidul Michelin în momentul în care au acordat stelele.
„Din partea ghidului sunt mai multe condiții care trebuie întrunite. Pe lângă faptul că (spațiul evaluat, n.r.) trebuie să fie într-o stare bună și să aibă un aspect pozitiv, trebuie să reprezinte și o valoare patrimonială deosebită. De asemenea, contează cum este folosit, cât de des și cum apare în viața culturală a comunității, ce fel de evenimente se petrec acolo. Drept dovadă, și Cetatea Medievală din Târgu Mureș era menționată, dar nu a obținut nici o stea Michelin pentru că nu este exploatată din punct de vedere cultural și turistic la nivelul la care ar trebui. Dar, ca monument, este precizat ca fiind important. La fel, și Piața Trandafirilor a primit două stele și asta este foarte important. Foarte probabil că au contribuit la o imagine pozitivă și renovările efectuate în urmă cu 10 ani în Palatul Culturii, faptul că interiorul clădirii este într-o stare bună, renovată, atractivă, galeriile de artă la fel, precum și sala mare și holul principal. Toate acestea adunate la un loc au rezultat în această apreciere foarte distinsă și importantă“, a concluzionat directorul Muzeului Județean Mureș.

Related posts

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

“Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare”

Stefana Muresan

Parcurile industriale ale Banatului, atracție pentru investitori în 2020

Nora Dumitrescu

Marile proiectele ale Ardealului, propuse în parteneriat public-privat

Nora Dumitrescu

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Noi Lecții după „Tomorrow@Work” online

Papuc Irina

Proiectele mari ale Clujului costă 1,5 miliarde de euro

redactia

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

Redevența de la Brantner, folosită pentru ecologizarea Zalăului

Nora Dumitrescu

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Traian Dan

România poate deveni țara din UE cu cele mai multe femei în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri

redactia

Tarom crește frecvența zborurilor spre Baia Mare şi Satu Mare

redactia

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Interes bulgar pentru afaceri în Timiș

Stefana Muresan

Riscurile procurării de echipamente medicale în contextul Covid-19: cadrul legislativ și nevoile sociale

Ion Surdu

Fonduri europene pentru moți

Stefana Muresan

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

Fujikura va produce viziere anticoronavirus la Cluj

Nora Dumitrescu

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Tunelul timpului la Secția Științele Naturii de la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Traian Dan

Grupul belgian Interparking a cumpărat o parcare de 4 mil. euro în Timişoara

Stefana Muresan

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Traian Dan

Leave a Comment