Agricultura IT&C Ultimele stiri

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Jucătorii din sectorul agricol vor putea, începând de astăzi, să comercializeze cereale și alte mărfuri agricole și să-și organizeze transportul pe o nouă piață. Commoditrader.com, un start-up danez, se lansează astăzi în România. Platforma Commoditrader creează acces mai bun la piață, într-un mod optimizat, unde digitalizarea limitează distanță dintre cumpărător și vânzător. Oferă posibilitatea de a compară prețuri și alți termeni contractuali, la nivel intern în România și peste granițe, mărind puterea de negociere a fermierilor și oferindu-le comercianților acces mai ușor la piață.

 

Misiunea Commoditrader ApS este să creeze o perspectiva de piață mai bună pentru cumpărători și vânzători, oferindu-le posibilitatea să compare termeni și prețuri disponibile în piață. Commoditrader.com este construită cu un algoritm de transport care calculează transportul rezervabil pe toate anunțurile, astfel încât utilizatorii pot face comparații între mai multe locații ale depozitelor și pot obține acces la noi cumpărători și vânzători. Algoritmul dezvoltat de Commoditrader este distruptiv pentru piață tradițională de comerț al produselor agricole, datorită accesului neîngrădit și posibilității de comparabilitate a tuturor termenilor care stau la baza unei decizii de vânzare sau de cumpărare în acest sector.

Se creează astfel o transparență mai mare, o înțelegere mai bună a pieței și putere de negociere crescută a fermierului, pe o parte, și un acces mai ușor la piață pentru crescătorii de animale, mori, producători de furaje și case de comerț, care cumpără cereale, porumb și soia de la fermieri, pe de altă parte. Platforma poate fi folosită gratuit, scopul Commoditrader este să sprijine fermierii și să le ofere instrumente mai bune în negocierea termenilor comerciali.

“În sectorul agricol, privim la un decalaj în care foarte mulți fermieri sunt serviți de doar câteva case de comerț. Atunci când deschidem piață și oferim acces mai multor cumpărători sau vânzători potențiali să tranzactioneze, oferim și certitudinea ambilor jucători, fermierul și casă de comerț, că primesc mai multe oferte când sunt prezenți pe această piață online”, spune Julie Koch Fahler, co-fondator al Commoditrader.

“Astăzi, un fermier sună, în mod normal, 2-3 comercianți să ceară prețuri și termeni. În general, poți spune că atunci când ceri mai multe oferte, ai mai multe șanse să primești prețuri mai bune pentru bunurile tale și termeni de negociere mai avantajoși. Commoditrader eficientizează acest proces și oferă un serviciu care răspândește interesele de vânzare/cumpărare ale utilizatorului, asigurându-l că primește cel mai bun preț de pe piață – și din toate regiunile geografice”, concluzionează Julie.

Piața Commoditrader este ușor de accesat, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător, sau ambele. Odată ce profilul este configurat, utilizatorul creează un anunț să atragă atenția cumpărătorilor sau vânzătorilor. Toate prețurile sunt listate pe platforma, inclusiv costul transportului. Utilizatorul poate alege propriul sau furnizor de transport, iar platforma va calcula toate costurile logistice incluse sau poate rezervă transportul de pe platforma. Dacă vânzătorul și cumpărătorul se decid asupra tranzacției, ei pot întră într-un contract din cadrul platformei, toate informațiile părților fiind disponibile înainte să între în tranzacție.

Commoditrader ApS a fost fondată în primăvară anului 2018 de Julie Koch Fahler și Ida Boesen, două femei daneze, și un grup de fermieri danezi cu ferme în Danemarca, Lituania și Rusia. Platforma Commoditrader.com s-a lansat în Danemarca acum 4 luni, iar astăzi grupează în jur de 15% dintre fermierii danezi. În Danemarca, acest segment de 15% al fermierilor produce 40% din producția de cereale a țării. Commoditrader.com va fi lansată în Europa de Est în următoarele luni, începând astăzi cu România.

“Am ales România pentru că este o piață care se dezvoltă rapid, cu o populație de oameni deschiși în gândire, gata de schimbare – lucru pe care îl considerăm un aspect cheie în deschiderea către noi cai de tranzacție. România este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de cereale din Europa, deși structura comerțului necesită optimizare pentru a putea oferi fermierilor din România acces mai bun la piață, și este așadar, una dintre cele mai importante priorități ale afacerii noastre”, spune Ida Boesen, co-fondator al Commoditrader.

România are o pondere de 53.4% a terenurilor agricole din totalul teritoriului sau, și deși deține o treime din fermele din Uniunea Europeană, mult mai mult decât orice alt stat membru din UE, are doar 4% din totalul producției agricole din regiune, potrivit Eurostat, pe baza datelor din 2016. Exportul cu produse agricole în 2017, în UE, a fost 9% din totalul exporturilor din România și 14.4% din țările din afară UE.

Related posts

Ştefan-Radu Oprea prezidează Reuniunea informală a Miniștrilor Comerțului din țările membre UE

redactia

Peste 1.500 de tone de lână, colectate în Sibiu și Constanța; 1.100 tone, trimise la export

Stefana Muresan

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Fitch a confirmat ratingul României la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Papuc Irina

CJ Sibiu: Licitatie pentru proiectarea a 37 km din DJ Agnita – Sighisoara

Stefana Muresan

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Partenerii Enel își redeschid din magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Satul de marmură din Hunedoara, unic în România. De aici s-a extras marmura pentru Casa Poporului din București

redactia

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Robert Bloancă

Dana Ababei, ANEVAR: Piata de apartamente din Cluj-Napoca este “suprasaturata”

redactia

Proiect: Firmele vor putea oferi angajaților două noi tipuri de tichete destinate cheltuielilor pentru copii

Papuc Irina

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Traian Dan

Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă

redactia

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Stefana Muresan

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

redactia

Directorul TAROM, despre strategia de dezvoltare: ”Încercăm să folosim poziţia noastră de hub pentru a crea punţi aeriene”

redactia

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Taxiuri hibride, în premieră, pe străzile din Alba Iulia

Papuc Irina

Leave a Comment