Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Jucătorii din sectorul agricol vor putea, începând de astăzi, să comercializeze cereale și alte mărfuri agricole și să-și organizeze transportul pe o nouă piață. Commoditrader.com, un start-up danez, se lansează astăzi în România. Platforma Commoditrader creează acces mai bun la piață, într-un mod optimizat, unde digitalizarea limitează distanță dintre cumpărător și vânzător. Oferă posibilitatea de a compară prețuri și alți termeni contractuali, la nivel intern în România și peste granițe, mărind puterea de negociere a fermierilor și oferindu-le comercianților acces mai ușor la piață.

 

Misiunea Commoditrader ApS este să creeze o perspectiva de piață mai bună pentru cumpărători și vânzători, oferindu-le posibilitatea să compare termeni și prețuri disponibile în piață. Commoditrader.com este construită cu un algoritm de transport care calculează transportul rezervabil pe toate anunțurile, astfel încât utilizatorii pot face comparații între mai multe locații ale depozitelor și pot obține acces la noi cumpărători și vânzători. Algoritmul dezvoltat de Commoditrader este distruptiv pentru piață tradițională de comerț al produselor agricole, datorită accesului neîngrădit și posibilității de comparabilitate a tuturor termenilor care stau la baza unei decizii de vânzare sau de cumpărare în acest sector.

Se creează astfel o transparență mai mare, o înțelegere mai bună a pieței și putere de negociere crescută a fermierului, pe o parte, și un acces mai ușor la piață pentru crescătorii de animale, mori, producători de furaje și case de comerț, care cumpără cereale, porumb și soia de la fermieri, pe de altă parte. Platforma poate fi folosită gratuit, scopul Commoditrader este să sprijine fermierii și să le ofere instrumente mai bune în negocierea termenilor comerciali.

“În sectorul agricol, privim la un decalaj în care foarte mulți fermieri sunt serviți de doar câteva case de comerț. Atunci când deschidem piață și oferim acces mai multor cumpărători sau vânzători potențiali să tranzactioneze, oferim și certitudinea ambilor jucători, fermierul și casă de comerț, că primesc mai multe oferte când sunt prezenți pe această piață online”, spune Julie Koch Fahler, co-fondator al Commoditrader.

“Astăzi, un fermier sună, în mod normal, 2-3 comercianți să ceară prețuri și termeni. În general, poți spune că atunci când ceri mai multe oferte, ai mai multe șanse să primești prețuri mai bune pentru bunurile tale și termeni de negociere mai avantajoși. Commoditrader eficientizează acest proces și oferă un serviciu care răspândește interesele de vânzare/cumpărare ale utilizatorului, asigurându-l că primește cel mai bun preț de pe piață – și din toate regiunile geografice”, concluzionează Julie.

Piața Commoditrader este ușor de accesat, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător, sau ambele. Odată ce profilul este configurat, utilizatorul creează un anunț să atragă atenția cumpărătorilor sau vânzătorilor. Toate prețurile sunt listate pe platforma, inclusiv costul transportului. Utilizatorul poate alege propriul sau furnizor de transport, iar platforma va calcula toate costurile logistice incluse sau poate rezervă transportul de pe platforma. Dacă vânzătorul și cumpărătorul se decid asupra tranzacției, ei pot întră într-un contract din cadrul platformei, toate informațiile părților fiind disponibile înainte să între în tranzacție.

Commoditrader ApS a fost fondată în primăvară anului 2018 de Julie Koch Fahler și Ida Boesen, două femei daneze, și un grup de fermieri danezi cu ferme în Danemarca, Lituania și Rusia. Platforma Commoditrader.com s-a lansat în Danemarca acum 4 luni, iar astăzi grupează în jur de 15% dintre fermierii danezi. În Danemarca, acest segment de 15% al fermierilor produce 40% din producția de cereale a țării. Commoditrader.com va fi lansată în Europa de Est în următoarele luni, începând astăzi cu România.

“Am ales România pentru că este o piață care se dezvoltă rapid, cu o populație de oameni deschiși în gândire, gata de schimbare – lucru pe care îl considerăm un aspect cheie în deschiderea către noi cai de tranzacție. România este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de cereale din Europa, deși structura comerțului necesită optimizare pentru a putea oferi fermierilor din România acces mai bun la piață, și este așadar, una dintre cele mai importante priorități ale afacerii noastre”, spune Ida Boesen, co-fondator al Commoditrader.

România are o pondere de 53.4% a terenurilor agricole din totalul teritoriului sau, și deși deține o treime din fermele din Uniunea Europeană, mult mai mult decât orice alt stat membru din UE, are doar 4% din totalul producției agricole din regiune, potrivit Eurostat, pe baza datelor din 2016. Exportul cu produse agricole în 2017, în UE, a fost 9% din totalul exporturilor din România și 14.4% din țările din afară UE.

Total
16
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A - închiriat în totalitate!

Articolul următor

Workshopul - Wage against the machine

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
16
Share