București Real Estate Ultimele stiri

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Compania CBRE, lider mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a fost mandatată de fondul de investiții CA Immo să asigure servicii de administrare a proprietății pentru clădirea de birouri Campus 6.1,  amplasată în zona de centru – vest a Bucureștiului, fiind pentru prima dată când CA Immo externalizează serviciile de property management pentru un proiect din portofoliul său.

 

Clădirea de birouri Campus 6.1 a fost dezvoltată de compania suedeză Skanska, în imediata apropiere a stației de metrou Politehnica, la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea. Clădirea a fost achiziționată în primăvara anului trecut de fondul austriac de investiții CA Immo, printre companiile chiriașe numărându-se: London Stock Exchange, Spaces, Gefco, NXP, Secure Works, Khuene+Kagel, Super Hippo, Stradale și Starbucks.

„Filosofia noastră este de a face tot  ce ne stă în putere pentru a asigura chiriașilor noștri confortul maxim. Clădirea Campus 6.1, pe care am achiziționat-o recent, este parte a unui complex de birouri aflat încă în dezvoltare și am decis să alocăm mai multe resurse, inclusiv prin externalizarea de servicii. Binele partenerilor noștri este pe primul plan și ne bucurăm că am găsit în CBRE o filosofie asemătoare în ceea ce privește excelența serviciilor oferite”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo România.

Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 22.000 mp, dispusă pe 12 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană, Campus 6.1 reprezintă prima fază a complexului de birouri Campus 6, care va totaliza patru clădiri, următoarea fază a proiectului fiind în curs de dezvoltare de către Skanska.

„Transferul unei proprietăți, mai ales în cazul clădirilor aflate încă în garanție cu antreprenorul general, necesită o atenție sporită și servicii complexe în comparație cu administrarea funcțională a proprietăților. Externalizarea serviciilor de property management în astfel de cazuri poate aduce proprietarilor economii de sute de mii de euro pe durata contractelor de garanție, cu condiția ca echipa care asigură serviciul de property management să aibă o experiență tehnică solidă”, a explicat Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.
„Mai mult decât atât, o clădire nouă sau recent achiziționată are nevoie de o poziționare atent planificată, astfel încât relația cu chiriașii să fie încontinuu consolidată iar clădirea și comunitatea pe care o găzduiește să iasă în evidență și să devină unice pe piața din care fac parte”, a adăugat Valeriu Toma.

În România, departamentul de administrare a proprietăților al CBRE a fost înființat la finele anului 2013. În ultimii trei ani, portofoliul administrat local a crescut de șapte ori, depășind 770.000 mp, printre care se numără centrele comerciale Sun Plaza București, VIVO! Cluj, VIVO! Constanța și clădirile de birouri Timpuri Noi Square, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Lakeview, Green Gate, Campus 6.1 sau Victoria Park.

În afara departamentului local, CBRE se bazează și pe sprijinul a numeroși specialiști în administrarea proprietăților din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale și de Est și care numără aproape 600 de consultanți, coordonați de Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE. În prezent, CBRE administrează, la nivelul Europei Centrale și de Est, o suprafață totală de 6 milioane de metri pătrați, dintre care  peste 2,5 milioane de metri pătrați se găsesc în clădiri de birouri.

Related posts

Micropigmentarea Scalpului, o soluție nouă la o problemă veche

Transilvania Business

Platforma Profesională în Domeniul Forestier, lansată

Ligia Voro

Record de vizitatori la Castelul Corvinilor, în 2017

Stefana Muresan

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

CyberAmz, aplicația care dă “boost” vânzărilor de pe Amazon sau eMAG

redactia

O plantație de aluni din Timiș produce materie primă pentru Ferrero Rocher sau Raffaello

Stefana Muresan

FOTO: Harta noilor investitii pe Calea Victoriei. Pariul? Peste 300 mil. euro…

Papuc Irina

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

Bugetul comunei Baciu din Cluj, orientat spre investiții

Stefana Muresan

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Răzvan Ionele: „România are șansa să devină lider în EU la producția de echipamente medicale de protecție, dacă industria va obține sprijinul necesar. Este o oportunitate once in a lifetime”

Papuc Irina

Creștere importantă pentru divizia Business Solutions din BRINEL

Ligia Voro

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

Enel România a primit certificarea pe standardul care recunoaşte sistemul de management în combaterea mitei

Papuc Irina

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

Papuc Irina

Programe Universitare aliniate cerinţelor pieţei, susţinute de NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Un spital modular va fi construit în curtea Spitalului Elias pentru pacienții cu Covid-19. Va fi gata în 4 săptămâni, iar proiectul poate fi replicat oriunde în țară

Papuc Irina

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

3 reasons why investors choose Cluj-Napoca for their business

Stefana Muresan

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Top zece companii care au contribuit la bugetul local al municipiului Alba Iulia în 2018

redactia

Leave a Comment