Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Compania CBRE, lider mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a fost mandatată de fondul de investiții CA Immo să asigure servicii de administrare a proprietății pentru clădirea de birouri Campus 6.1,  amplasată în zona de centru – vest a Bucureștiului, fiind pentru prima dată când CA Immo externalizează serviciile de property management pentru un proiect din portofoliul său.

 

Clădirea de birouri Campus 6.1 a fost dezvoltată de compania suedeză Skanska, în imediata apropiere a stației de metrou Politehnica, la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea. Clădirea a fost achiziționată în primăvara anului trecut de fondul austriac de investiții CA Immo, printre companiile chiriașe numărându-se: London Stock Exchange, Spaces, Gefco, NXP, Secure Works, Khuene+Kagel, Super Hippo, Stradale și Starbucks.

„Filosofia noastră este de a face tot  ce ne stă în putere pentru a asigura chiriașilor noștri confortul maxim. Clădirea Campus 6.1, pe care am achiziționat-o recent, este parte a unui complex de birouri aflat încă în dezvoltare și am decis să alocăm mai multe resurse, inclusiv prin externalizarea de servicii. Binele partenerilor noștri este pe primul plan și ne bucurăm că am găsit în CBRE o filosofie asemătoare în ceea ce privește excelența serviciilor oferite”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo România.

Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 22.000 mp, dispusă pe 12 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană, Campus 6.1 reprezintă prima fază a complexului de birouri Campus 6, care va totaliza patru clădiri, următoarea fază a proiectului fiind în curs de dezvoltare de către Skanska.

„Transferul unei proprietăți, mai ales în cazul clădirilor aflate încă în garanție cu antreprenorul general, necesită o atenție sporită și servicii complexe în comparație cu administrarea funcțională a proprietăților. Externalizarea serviciilor de property management în astfel de cazuri poate aduce proprietarilor economii de sute de mii de euro pe durata contractelor de garanție, cu condiția ca echipa care asigură serviciul de property management să aibă o experiență tehnică solidă”, a explicat Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.
„Mai mult decât atât, o clădire nouă sau recent achiziționată are nevoie de o poziționare atent planificată, astfel încât relația cu chiriașii să fie încontinuu consolidată iar clădirea și comunitatea pe care o găzduiește să iasă în evidență și să devină unice pe piața din care fac parte”, a adăugat Valeriu Toma.

În România, departamentul de administrare a proprietăților al CBRE a fost înființat la finele anului 2013. În ultimii trei ani, portofoliul administrat local a crescut de șapte ori, depășind 770.000 mp, printre care se numără centrele comerciale Sun Plaza București, VIVO! Cluj, VIVO! Constanța și clădirile de birouri Timpuri Noi Square, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Lakeview, Green Gate, Campus 6.1 sau Victoria Park.

În afara departamentului local, CBRE se bazează și pe sprijinul a numeroși specialiști în administrarea proprietăților din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale și de Est și care numără aproape 600 de consultanți, coordonați de Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE. În prezent, CBRE administrează, la nivelul Europei Centrale și de Est, o suprafață totală de 6 milioane de metri pătrați, dintre care  peste 2,5 milioane de metri pătrați se găsesc în clădiri de birouri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Articolul următor

Troleibuze, stații noi și aer mai curat datorită investițiilor REGIO, la Mediaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share