București Real Estate Ultimele stiri

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Compania CBRE, lider mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a fost mandatată de fondul de investiții CA Immo să asigure servicii de administrare a proprietății pentru clădirea de birouri Campus 6.1,  amplasată în zona de centru – vest a Bucureștiului, fiind pentru prima dată când CA Immo externalizează serviciile de property management pentru un proiect din portofoliul său.

 

Clădirea de birouri Campus 6.1 a fost dezvoltată de compania suedeză Skanska, în imediata apropiere a stației de metrou Politehnica, la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea. Clădirea a fost achiziționată în primăvara anului trecut de fondul austriac de investiții CA Immo, printre companiile chiriașe numărându-se: London Stock Exchange, Spaces, Gefco, NXP, Secure Works, Khuene+Kagel, Super Hippo, Stradale și Starbucks.

„Filosofia noastră este de a face tot  ce ne stă în putere pentru a asigura chiriașilor noștri confortul maxim. Clădirea Campus 6.1, pe care am achiziționat-o recent, este parte a unui complex de birouri aflat încă în dezvoltare și am decis să alocăm mai multe resurse, inclusiv prin externalizarea de servicii. Binele partenerilor noștri este pe primul plan și ne bucurăm că am găsit în CBRE o filosofie asemătoare în ceea ce privește excelența serviciilor oferite”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo România.

Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 22.000 mp, dispusă pe 12 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană, Campus 6.1 reprezintă prima fază a complexului de birouri Campus 6, care va totaliza patru clădiri, următoarea fază a proiectului fiind în curs de dezvoltare de către Skanska.

„Transferul unei proprietăți, mai ales în cazul clădirilor aflate încă în garanție cu antreprenorul general, necesită o atenție sporită și servicii complexe în comparație cu administrarea funcțională a proprietăților. Externalizarea serviciilor de property management în astfel de cazuri poate aduce proprietarilor economii de sute de mii de euro pe durata contractelor de garanție, cu condiția ca echipa care asigură serviciul de property management să aibă o experiență tehnică solidă”, a explicat Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.
„Mai mult decât atât, o clădire nouă sau recent achiziționată are nevoie de o poziționare atent planificată, astfel încât relația cu chiriașii să fie încontinuu consolidată iar clădirea și comunitatea pe care o găzduiește să iasă în evidență și să devină unice pe piața din care fac parte”, a adăugat Valeriu Toma.

În România, departamentul de administrare a proprietăților al CBRE a fost înființat la finele anului 2013. În ultimii trei ani, portofoliul administrat local a crescut de șapte ori, depășind 770.000 mp, printre care se numără centrele comerciale Sun Plaza București, VIVO! Cluj, VIVO! Constanța și clădirile de birouri Timpuri Noi Square, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Lakeview, Green Gate, Campus 6.1 sau Victoria Park.

În afara departamentului local, CBRE se bazează și pe sprijinul a numeroși specialiști în administrarea proprietăților din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale și de Est și care numără aproape 600 de consultanți, coordonați de Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE. În prezent, CBRE administrează, la nivelul Europei Centrale și de Est, o suprafață totală de 6 milioane de metri pătrați, dintre care  peste 2,5 milioane de metri pătrați se găsesc în clădiri de birouri.

Related posts

Tipografia din Apahida a trecut la producția de etichete 3D și antifurt

Nora Dumitrescu

Lidl va deschide un nou magazin în Sibiu. Proiectul prevede prelungirea și amenajarea unei străzi de-a lungul râului Cibin

Papuc Irina

Business Networking Party la Iasi

Ionut Oprea

NTT DATA anunță lansarea WinActor® Versiunea 7.1.1 o actualizare majoră a propriei soluții RPA

Nicolae Pop

Câmpia Turzii se vrea smart city. Orange va extinde supravegherea video

Nora Dumitrescu

Cine face angajări în plină criză de pandemie Covid-19 în județul Bihor

Traian Dan

Zece companii din Transilvania, premiate la Gala Campioni în Business

Stefana Muresan

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

Proiectanții spanioli de pe A8: “Vom respecta graficul de execuție”

Nora Dumitrescu

Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, lansat în dezbatere publică

Traian Dan

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Traian Dan

Lidl plusează la salarii. De la 1 martie, cel mai mic salariu brut – 4.000 de lei

Traian Dan

Premieră națională: Cercetători de la Timișoara au realizat prototipul unui dispozitiv care sterilizează aerul expirat de pacienții bolnavi. Se testează la OncoGen

Ion Surdu

Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență. Sunt eliberate exclusiv ONLINE și GRATUIT  

Ligia Voro

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Județul Alba, cea mai spectaculoasă creștere economică din România în ultimii trei ani

Stefana Muresan

De vineri, 15 mai, se vor deschide parcurile în municipiul Satu Mare

Traian Dan

Salariul de bază minim brut, majorat de la 2.230 de lei la 2.300 de lei în 2021

Traian Dan

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Traian Dan

Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj a împlinit 30 de ani

Nora Dumitrescu

„Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii” by BVB

Ligia Voro

Leave a Comment