Brașov București Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

116 de elevi din proiectul „Energie pentru meseria mea” al ENGIE, la început de drum

Începutul anului școlar este un moment plin de emoție și pentru cei 116 de elevi înscriși în clasele de instalatori în sistem de învățământ profesional dual înființate de ENGIE Romania, prin proiectul „Energie pentru meseria mea”.

 

În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania şi instituţiile de învăţământ partenere, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din Bucureşti și Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov, elevii beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de 3 ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane şi financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane şi financiare pentru formarea practică a elevilor care se înscriu în această formă de învăţământ.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Retele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L., a luat iniţiativa înfiinţării unei clase cu calificarea „Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze”, în sistem de învaţământ profesional dual, la Colegul Tehnic „Mihai Bravu” din București. Cei 30 de elevi înscrişi anul acesta vor prelua ștafeta de la cei 56 de colegi mai mari, care au urmat aceeași formă de învățământ cu an în urmă. În paralel, ENGIE Romania a inițiat formarea unei clase de 30 de elevi la Colegiul Tehnic “Mihai Cristea” din Brașov. În total, pentru calificarea celor 116 tineri profesioniști din București și Brașov, compania investește 5.000.000 de lei.

Gradul de ocupare de 100% a celor două clase de instalatori de instalații tehnico – sanitare şi de gaze nou înființate s-a datorat amplei campanii de informare derulate de companie în 155 de școli din județele Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și din București, dar și campaniei mass-media asociate proiectului. Campaniile au evidențiat avantajele înscrierii în această formă de învăţământ, acestea fiind expuse atât elevilor, cât și familiilor acestora. Beneficiile acestui program sunt multiple: elevilor li se oferă posibilitatea de a acumula experiență practică în companie, pot dobândi o calificare la absolvirea şcolii, iar în cazul în care decid să îşi continue studiile, sunt eligibili pentru a susține bacalaureatul. De asemenea, cei care se înscriu au posibilitatea de a obține burse lunar (în valoare de 500 de lei, acordată de companie, suplimentar față de bursa lunară suportată de statul român, în valoare de 200 de lei), la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună, acordată de companie. În plus, ei pot beneficia de acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, precum şi de asigurarea mesei de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

Ca urmare a derulării acestor campanii, 130 de elevi au manifestat interes pentru această formă de învățământ, 1 din 2 elevi fiind admis în ciclul de școlarizare 2019-2020.

Suntem bucuroşi că putem contribui la dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în România, acesta reprezentând unul dintre cele mai adecvate răspunsuri la problematica lipsei de personal cu care se confruntă industria în prezent. Suntem încrezători că prin acest program vom contribui la formarea unei generaţii de instalatori de succes”, declară Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.
„Compania a lansat acest program pentru a le oferi elevilor o experiență educațională de înalt nivel, care va îmbina aspectele teoretice cu cele practice, menită să contribuie la dezvoltarea învăţământului tehnic din România. Este o bucurie să pornim pe acest drum având elevi valoroși în clasele noastre și acest lucru ne dă încrederea că viitoarea generaţie de profesionisti, pe care o pregătim acum, se va ridica la înălţimea exigenţelor pe care le au clienţii noştri, afirmă Diana Ghiţă, Director Resurse Umane şi Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

 

Despre programul Energie pentru meseria mea

Programul s-a derulat în perioada mai – iunie 2019 și a fost adus la cunostinţă copiilor şi familiilor acestora printr-o amplă campanie de informare constând în sesiuni şi materiale de informare dedicate, care s-a derulat în 155 de școli din municipiul București şi din județele Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov. În cadrul celor 350 de sesiuni de informare, avantajele învățământului profesional dual au ajuns la peste 5.000 de copii și 2.000 părinți. Dintre aceștia, 800 de elevi au fost interesați de program, completând un formular de preînscriere, 130 dintre aceștia depunând dosarul pentru înscrierea la colegiu.

Related posts

Afacerea de familie Agro Radu din Păuleşti, vânzări de circa 6 milioane euro

Stefana Muresan

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

O firmă din Satu Mare produce 700 de tone de paste pe an. Novita Impex, o afacere pornită în bucătăria unui apartament

Stefana Muresan

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Suedezii de la HMS Networks cumpără dezvoltatorul de soft WEBfactory, cu un centru IT la Sibiu

Stefana Muresan

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Traian Dan

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Electrogrup, desemnat drept constructorul nr. 1 de instalații electrice din țară

Nora Dumitrescu

Fabrica Electrolux din Satu-Mare, premieră mondială: primul aragaz cu funcție de gătit la abur

Stefana Muresan

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

Municipiul Dej va avea centură ocolitoare până în 2021

redactia

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, încă un pas spre Digital Innovation Hub: aplicația „Cluj Now” – notificări oficiale despre oraș

Stefana Muresan

Redeschiderea centrelor comerciale de mari dimensiuni: În prima săptămână, orașele regionale câștigă teren în fața Bucureștiului

Papuc Irina

Firmele clujene au primit 5 milioane de lei pentru șomajul tehnic

Nora Dumitrescu

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Stefana Muresan

Finanţare nerambursabilă: 25.000 lei de la stat pentru panouri solare

Stefana Muresan

Numărul angajaților statului a crescut cu peste 5.000 în a doua lună a anului. Cei mai mulți, în Sănătate

Ion Surdu

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Traian Dan

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, speaker la o conferință de la Munchen

Stefana Muresan

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Leave a Comment