Brașov București Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

116 de elevi din proiectul „Energie pentru meseria mea” al ENGIE, la început de drum

Începutul anului școlar este un moment plin de emoție și pentru cei 116 de elevi înscriși în clasele de instalatori în sistem de învățământ profesional dual înființate de ENGIE Romania, prin proiectul „Energie pentru meseria mea”.

 

În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania şi instituţiile de învăţământ partenere, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din Bucureşti și Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov, elevii beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de 3 ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane şi financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane şi financiare pentru formarea practică a elevilor care se înscriu în această formă de învăţământ.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Retele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L., a luat iniţiativa înfiinţării unei clase cu calificarea „Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze”, în sistem de învaţământ profesional dual, la Colegul Tehnic „Mihai Bravu” din București. Cei 30 de elevi înscrişi anul acesta vor prelua ștafeta de la cei 56 de colegi mai mari, care au urmat aceeași formă de învățământ cu an în urmă. În paralel, ENGIE Romania a inițiat formarea unei clase de 30 de elevi la Colegiul Tehnic “Mihai Cristea” din Brașov. În total, pentru calificarea celor 116 tineri profesioniști din București și Brașov, compania investește 5.000.000 de lei.

Gradul de ocupare de 100% a celor două clase de instalatori de instalații tehnico – sanitare şi de gaze nou înființate s-a datorat amplei campanii de informare derulate de companie în 155 de școli din județele Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și din București, dar și campaniei mass-media asociate proiectului. Campaniile au evidențiat avantajele înscrierii în această formă de învăţământ, acestea fiind expuse atât elevilor, cât și familiilor acestora. Beneficiile acestui program sunt multiple: elevilor li se oferă posibilitatea de a acumula experiență practică în companie, pot dobândi o calificare la absolvirea şcolii, iar în cazul în care decid să îşi continue studiile, sunt eligibili pentru a susține bacalaureatul. De asemenea, cei care se înscriu au posibilitatea de a obține burse lunar (în valoare de 500 de lei, acordată de companie, suplimentar față de bursa lunară suportată de statul român, în valoare de 200 de lei), la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună, acordată de companie. În plus, ei pot beneficia de acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, precum şi de asigurarea mesei de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

Ca urmare a derulării acestor campanii, 130 de elevi au manifestat interes pentru această formă de învățământ, 1 din 2 elevi fiind admis în ciclul de școlarizare 2019-2020.

Suntem bucuroşi că putem contribui la dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în România, acesta reprezentând unul dintre cele mai adecvate răspunsuri la problematica lipsei de personal cu care se confruntă industria în prezent. Suntem încrezători că prin acest program vom contribui la formarea unei generaţii de instalatori de succes”, declară Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.
„Compania a lansat acest program pentru a le oferi elevilor o experiență educațională de înalt nivel, care va îmbina aspectele teoretice cu cele practice, menită să contribuie la dezvoltarea învăţământului tehnic din România. Este o bucurie să pornim pe acest drum având elevi valoroși în clasele noastre și acest lucru ne dă încrederea că viitoarea generaţie de profesionisti, pe care o pregătim acum, se va ridica la înălţimea exigenţelor pe care le au clienţii noştri, afirmă Diana Ghiţă, Director Resurse Umane şi Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

 

Despre programul Energie pentru meseria mea

Programul s-a derulat în perioada mai – iunie 2019 și a fost adus la cunostinţă copiilor şi familiilor acestora printr-o amplă campanie de informare constând în sesiuni şi materiale de informare dedicate, care s-a derulat în 155 de școli din municipiul București şi din județele Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov. În cadrul celor 350 de sesiuni de informare, avantajele învățământului profesional dual au ajuns la peste 5.000 de copii și 2.000 părinți. Dintre aceștia, 800 de elevi au fost interesați de program, completând un formular de preînscriere, 130 dintre aceștia depunând dosarul pentru înscrierea la colegiu.

Related posts

Balanța comercială româno-austriacă, mai mare cu aproape 10%

redactia

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Stefana Muresan

Va începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Tîrgu Mureş – Târgu Neamţ

redactia

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Investiţie în laparoscoape performante la SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

redactia

Managerii din industrie, comerț și construcții, optimiști pentru revenirea economică

Traian Dan

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru 70 kilometri noi ai Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Clujenii de la Oncos se extind în Ardeal

Nora Dumitrescu

Afacerea de familie Agro Radu din Păuleşti, vânzări de circa 6 milioane euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Lechința, tărâmul viilor săsești readuse la viață

Transilvania Business

Primăriile din Bihor pot beneficia de sprijin financiar pentru împăduriri

Traian Dan

Autostrada Transilvania, accelerată din birourile de la București

Nora Dumitrescu

Județul Maramureș, inclus în Asociația Regiunilor Transfrontaliere

Nora Dumitrescu

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Nora Dumitrescu

Fermierii campioni la porumb din județul Timiș

redactia

Ofertă de 11,6 milioane de euro: Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru lucrări la viitorul Aeroport Brașov

Papuc Irina

Wizz Air anunță o nouă rută din Sibiu spre Tel Aviv

Stefana Muresan

Leave a Comment