Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Comitetul Științific al Organizației Europene de Istorie Rurală (European Rural History Organisation – EURHO), reunit în dimineața zilei de 10 septembrie 2019 la sediul EHESS (École des hautes études en sciences sociales) din Paris, a hotărât ca ediția din anul 2023 a Conferinței Europene de Istorie Rurală (RURAL History 2023) să fie organizată la Cluj-Napoca de un consorțiu alcătuit din Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

 

În competiție au fost înscrise orașele Sevilla (Spania), propunerea fiind înaintată de un consorțiu alcătuit din Consiliul Provincial, Consiliul Municipal și Autoritatea pentru Turism din Andaluzia, Leeuwarden (Olanda), cu un consorțiu alcătuit din Institutul Agronomic Istoric din Țările de Jos (NAHI, Netherlands Agronomic Historical Institute), Universitatea de Științe Aplicate din Leeuwarden și Congresbureau Friesland, organizație specializată în organizarea de conferințe, și Cluj-Napoca.

Propunerea înaintată de Sevilla a fost considerată incompletă, astfel încât au fost luate în analiză doar propunerile venite din partea orașelor Leeuwarden și Cluj-Napoca. Propunerile au fost susținute de prof. dr. Anton Schuurman, de la Universitatea din Wagenigen, din partea Societății Olandeze pentru Istorie Rurală (Dutch Society for Rural History), și dr. Tudor Sălăgean, reprezentantul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, amândoi membri ai Comitetului Științific EURHO. Deliberările Comitetului științific s-au desfășurat în absența celor doi raportori, care au fost rugați să părăsească temporar sala. În final, Comitetul Științific EURHO a hotărât organizarea Conferinței „RURAL History 2023” la Cluj-Napoca.

Hotărârea a fost validată, în cursul aceleiași zile, de Adunarea Generală EURHO, reunită cu ocazia Conferinței Europene de Istorie Rurală „RURAL History 2019”, care se desfășoară în aceste zile la Paris, reunind aproape 500 de participanți de pe cinci continente.

Conferința „RURAL History 2021” se va desfășura la Uppsala, în Suedia.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este reprezentantul instituțional al României în EURHO, organizație în care a fost admis, după parcurgerea procedurilor de evaluare instituțională, la începutul anului 2017.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Articolul următor

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share