Investitii IT&C Ultimele stiri

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Techcelerator deschide a patra rundă de accelerare pentru startup-uri tech și digitale. Acestea se pot înscrie aici până la data de 6 noiembrie 2019. Aproximativ 10 startup-uri selectate pot primi individual câte 50.000 de euro, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) în valoare de alți 25-50.000 de euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului. Finanțarea este asigurată de partenerul strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

 

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă, iar viziunea de comercializare pe piața globală, calitatea echipei și fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicanților. Accentul va cădea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații din zonele blockchain, business process automation, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML). Programul acceptă aplicații și din alte domenii dacă echipele în cauză dovedesc potențialul proiectului lor.

„Începând cu această ediție, programul de accelerare vizează conlucrarea și mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesați să co-investească în această rundă, alături de accelerator și fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o rețea valoroasă de consultanți implicați în atingerea primelor semne de tracțiune a technologiei dezvoltate”,  afirmă Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va începe în  5 decembrie 2019 și va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfășoare atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului respectiv și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori.

“Suntem din ce în ce mai exigenți. Programul a crescut, am acumulat experiență în evaluarea potențialului produselor și a fondatorilor. Valoarea investiției a crescut, de asemenea, începând cu runda a treia, de la 25.000 de euro la 50.000 de euro, cu posibilitatea de a accesa runde noi de până la 200.000 de euro de la fondul de capital de risc partener, GapMinder Venture Capital. Am strâns în jurul programului o serie de parteneri cu greutate care completează serviciile programului și îi cresc relevanța. Iar această tendință va continua”, spune Cristina Țoncu, Managerul programului Techcelerator.

27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

Related posts

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Nora Dumitrescu

Bani europeni destinati îmbunătătirii procedurilor si optimizării proceselor în Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

SMARTREE Workforce Index: 2017 a adus o creștere de 12% a numărului de angajări și de 11% a bonusurilor medii acordate în mediul privat

Stefana Muresan

O comună din Bihor, Sânmartin, prima din ţară care licitează distribuţia de gaz

Traian Dan

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Delgaz Grid investeşte peste 7 mil. lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze

Stefana Muresan

Primul magazin online din România care introduce căutarea vocală

Ligia Voro

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Papuc Irina

CIT ONE deschide al 14 lea centru de procesare în TRC Park Transilvania

Ionel Albu

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

Antreprenoriatul feminin clujean, reprezentat la Parlamentul European, de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

Stefana Muresan

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

VectExcel, aplicație mobilă dezvoltată de specialiști de la USAMV și Nonnagon Systems

Ligia Voro

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

IT Days 2019: IT-iștii din toată țara se întâlnesc la Cluj

Ionel Albu

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

Platforma Scarabeo 9 începe forajul în perimetrul Trident din Marea Neagră

Papuc Irina

JIDVEI: 14 milioane de sticle de vin vândute în 2017 și 80 de medalii obținute la concursuri internaționale

Stefana Muresan

Promenada Mall Târgu Mureş şi America House Bucureşti în vizorul Morgan Stanley

Ionel Albu

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

redactia

Leave a Comment