Investitii IT&C Ultimele stiri

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Techcelerator deschide a patra rundă de accelerare pentru startup-uri tech și digitale. Acestea se pot înscrie aici până la data de 6 noiembrie 2019. Aproximativ 10 startup-uri selectate pot primi individual câte 50.000 de euro, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) în valoare de alți 25-50.000 de euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului. Finanțarea este asigurată de partenerul strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

 

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă, iar viziunea de comercializare pe piața globală, calitatea echipei și fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicanților. Accentul va cădea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații din zonele blockchain, business process automation, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML). Programul acceptă aplicații și din alte domenii dacă echipele în cauză dovedesc potențialul proiectului lor.

„Începând cu această ediție, programul de accelerare vizează conlucrarea și mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesați să co-investească în această rundă, alături de accelerator și fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o rețea valoroasă de consultanți implicați în atingerea primelor semne de tracțiune a technologiei dezvoltate”,  afirmă Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va începe în  5 decembrie 2019 și va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfășoare atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului respectiv și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori.

“Suntem din ce în ce mai exigenți. Programul a crescut, am acumulat experiență în evaluarea potențialului produselor și a fondatorilor. Valoarea investiției a crescut, de asemenea, începând cu runda a treia, de la 25.000 de euro la 50.000 de euro, cu posibilitatea de a accesa runde noi de până la 200.000 de euro de la fondul de capital de risc partener, GapMinder Venture Capital. Am strâns în jurul programului o serie de parteneri cu greutate care completează serviciile programului și îi cresc relevanța. Iar această tendință va continua”, spune Cristina Țoncu, Managerul programului Techcelerator.

27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

Related posts

Declarația pe propria răspundere și garanțiile eliminate de la IMM Invest

Traian Dan

Patru licee din Sălaj, reabilitate cu fonduri europene

Stefana Muresan

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Planetariul Mobil revine la Cluj – Napoca

Ligia Voro

Cluj: Aplicaţie pentru telefon, de monitorizare a alunecărilor de teren şi avalanşelor

Stefana Muresan

Recomandări și măsuri anunțate de băncile din România în contextul COVID-19

Papuc Irina

Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 22 de tramvaie noi, contract de 190 mil. lei – 85% fonduri europene

Stefana Muresan

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

S-a semnat contractul pentru realizarea drumului de legătură Oradea – Oșorhei

Stefana Muresan

Bani europeni pentru educație în Hunedoara

redactia

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Top managementul Draxlmaier s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei

Nora Dumitrescu

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

Google deschide hub digital pentru studenți, la Universitatea Tehnică din Cluj

Stefana Muresan

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Traian Dan

Teraplast a preluat Politub

Stefana Muresan

Producatorul brânzeturilor Torockoi din Alba a obținut rezultate mai bune cu ajutorul unui pachet de softuri pentru managementul integrat al afacerii

Papuc Irina

Topul celor mai căutate şi mai bine plătite meserii

redactia

La Universitatea din Sibiu a fost sărbătorită prima promoție a școlii de afaceri româno-chineză

Papuc Irina

Bega Business Center – in December 2017

Ionut Oprea

Leave a Comment