Cluj IT&C Ultimele stiri

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Școlile Gimnaziale Luna, Băișoara și Luna de Sus, din județul Cluj, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școlile din Luna, Băișoara și Luna de Sus pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.
Pentru profesori, Digitaliada este o oportunitate de a se perfecționa și de a profesa într-un mod diferit, iar pentru elevi înseamnă accesul la un conținut educațional interactiv și de calitate”, declară directorul școlii din Luna de Sus, Mihaiela Sîmboan. Faptul că avem tablete încă din școala gimnazială este un lucru bun, spune Cătălina, elevă la școala din Luna de Sus.
“Eu consider Digitaliada o modalitate de a-i face pe copii conștienți de faptul că tehnologia le este prietenă, folosită cu măsură. Suntem foarte norocoși să le putem oferi tuturor elevilor acces la astfel de tehnologii și aplicații, declară directorul școlii din Luna, Maria Rus.

Prin Digitaliada a crescut gradul de comunicare între elev și profesor. De multe ori, copiii ne învață pe noi, pentru că ei au altă îndemânare. Astfel, facem schimb de informații și toată lumea evoluează”, afirmă directorul școlii din Băișoara, Lucreția Presecan.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Related posts

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Stefana Muresan

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Conferinţa “Conflict Resolution Day”, ediția a IV-a

Stefana Muresan

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Record de pasageri pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj

Stefana Muresan

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

Sibienii au cel mai mare salariu din regiune

Stefana Muresan

Producătorii de legume au la dispoziție de astăzi o platformă online, ce le facilitează accesul către marii relaileri

Papuc Irina

Ministrul Transporturilor e optimist şi anunţă zeci de kilometri de autostradă noi, finalizaţi în zona Ardealului

Robert Bloancă

Austriecii de la ÖBB intră pe piaţa de transport călători din România, cu trenuri pe ruta Viena – Cluj Napoca

redactia

Legume bio, cultivate cu ajutorul peștilor la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud

Stefana Muresan

Judetul Cluj, promovat in Republica Moldova

redactia

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

Noi soluţii Smart City la Alba Iulia: Senzori ultrasonici de parcare şi de alertă, pe stâlpi de iluminat

Stefana Muresan

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Traian Dan

Peste 55 de milioane de lei pentru reabilitarea termoficării din Oradea

Traian Dan

Bucate sibiene cu gust de poveste la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Stefana Muresan

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

Transportatorii vor reducerea TVA la 5% la transporturi și creșterea diurnei

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Sovata – o identitate turistică de peste 140 de ani

Transilvania Business

Leave a Comment