Cluj IT&C Ultimele stiri

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Școlile Gimnaziale Luna, Băișoara și Luna de Sus, din județul Cluj, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școlile din Luna, Băișoara și Luna de Sus pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.
Pentru profesori, Digitaliada este o oportunitate de a se perfecționa și de a profesa într-un mod diferit, iar pentru elevi înseamnă accesul la un conținut educațional interactiv și de calitate”, declară directorul școlii din Luna de Sus, Mihaiela Sîmboan. Faptul că avem tablete încă din școala gimnazială este un lucru bun, spune Cătălina, elevă la școala din Luna de Sus.
“Eu consider Digitaliada o modalitate de a-i face pe copii conștienți de faptul că tehnologia le este prietenă, folosită cu măsură. Suntem foarte norocoși să le putem oferi tuturor elevilor acces la astfel de tehnologii și aplicații, declară directorul școlii din Luna, Maria Rus.

Prin Digitaliada a crescut gradul de comunicare între elev și profesor. De multe ori, copiii ne învață pe noi, pentru că ei au altă îndemânare. Astfel, facem schimb de informații și toată lumea evoluează”, afirmă directorul școlii din Băișoara, Lucreția Presecan.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Related posts

Gusturi sibiene: A fost lansată o platformă ce încurajează consumul local

Ion Surdu

Proiecte europene de peste 52 mil. euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Sibiu

Stefana Muresan

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Electric Castle, primul festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficiențe de auz

Stefana Muresan

Companiile au la dispoziție anunțuri gratuite de angajare pe platforma eJobs

Traian Dan

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Agricultorii de pe Valea Someșului se transformă în manageri de ferme

Nora Dumitrescu

Investițiile anuale Bosch în Transilvania: 360 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Doi antreprenori clujeni au reînviat brandul schiurilor de Reghin

Stefana Muresan

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

UBB, la cel mai mare târg educațional din Sud-Estul Europei

Stefana Muresan

Tarom a adus la Cluj 1,3 milioane de echipamente medicale din China

Nora Dumitrescu

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

MEEMA înființează Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

Ligia Voro

Cluj: Cosmetic Plant, afaceri de peste 10 milioane de lei

Stefana Muresan

Sediul CJ Cluj, prima clădire publică verde din România

Stefana Muresan

Reuniunea Ambasadorilor IMM: Propuneri pentru adaptarea la economia digitală

Ligia Voro

Leave a Comment