Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Școlile Gimnaziale Luna, Băișoara și Luna de Sus, din județul Cluj, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școlile din Luna, Băișoara și Luna de Sus pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.
Pentru profesori, Digitaliada este o oportunitate de a se perfecționa și de a profesa într-un mod diferit, iar pentru elevi înseamnă accesul la un conținut educațional interactiv și de calitate”, declară directorul școlii din Luna de Sus, Mihaiela Sîmboan. Faptul că avem tablete încă din școala gimnazială este un lucru bun, spune Cătălina, elevă la școala din Luna de Sus.
“Eu consider Digitaliada o modalitate de a-i face pe copii conștienți de faptul că tehnologia le este prietenă, folosită cu măsură. Suntem foarte norocoși să le putem oferi tuturor elevilor acces la astfel de tehnologii și aplicații, declară directorul școlii din Luna, Maria Rus.

Prin Digitaliada a crescut gradul de comunicare între elev și profesor. De multe ori, copiii ne învață pe noi, pentru că ei au altă îndemânare. Astfel, facem schimb de informații și toată lumea evoluează”, afirmă directorul școlii din Băișoara, Lucreția Presecan.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Articolul următor

GPeC SUMMIT își anunță startul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share