Fonduri Europene Sanatate Sibiu Ultimele stiri

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Proiectul prin care Consiliul Județean Sibiu va extinde și moderniza corpul de clădire în care funcționează în prezent Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul ”Gheorghe Preda” – în vederea relocării ambulatoriului pentru adulți și a laboratorului de analize – a fost semnat la sediul Consiliului Județean Sibiu, de către Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru. Investițiile, în valoare totală de circa 10,7 milioane lei, din care peste 2,2 milioane euro sunt fonduri nerambursabile REGIO, vor fi realizate pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și comunitare, conform Axei Prioritare 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale.

 

Proiectul își propune să asigure diversificarea și dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu, prin consolidarea bazei serviciilor medicale, astfel putând-se prelua o parte din cazuistica medicală, dar și în vederea realizării măsurilor de prevenție necesare pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirea incluziunii sociale a persoanelor suferinde de boli psihice. Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul ”Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți” este de 10,697,778.24 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP este de 10,483,822.66 lei, aproximativ: 2.266.700 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este de peste doi ani, până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.

”După cum ați văzut, Consiliul Județean Sibiu este foarte interesat în soluționarea problemelor din sănătate și asigurarea investițiilor pentru modernizarea unităților medicale. Investim prin patru proiecte în Spitalul Clinic Județean, aducem fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și atragem resurse pentru rezolvarea mai multor probleme sociale. Prin plusul de calitate a noilor infrastructuri și prin dotările moderne cu aparatură se va dezvolta rețeaua de centre medicale moderne, capabile să furnizeze îngrijire medicală de calitate. Astfel, vom eficientiza sistemul de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, în același timp crescând oferta de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului. Prin proiectul de la Spitalul de Psihiatrie dorim să reducem inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate a populației din zona urbană și din mediul rural, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat pentru adulți la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu are în vedere păstrarea unei părți din construcția existentă, consolidarea și extinderea amprentei la sol a acesteia, respectiv supraetajarea și mansardarea respectivului imobil. Se are în vedere ca suprafața actuală construită la sol a clădirii să crească la 279 mp, cu păstrarea aliniamentului la strada Bagdazar, cu ocuparea terenului neconstruit din spatele clădirii. Noua structură va avea un regim de înălțime D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de peste 1370 mp. În imobilul extins și modernizat se vor dezvolta următoarele funcțiuni 9 cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne, dar și 5 cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian, precum și EEG, EMG). Tot aici vor funcționa un laborator de analize cu două camere de recoltare, 3 săli de tratament, precum și 3 săli de așteptare, câte una pe fiecare nivel. Clădirea va dispune și de mai multe spații administrative și anexe, pentru buna funcționare a unui ambulatoriu de specialitate.

”Unitățile medicale din județul Sibiu vor beneficia, în următorii ani, de investiții totale cumulate în valoare de peste 25 milioane euro, pentru extinderi și modernizări de clădiri, dar și pentru eficientizare energetică și achiziția de dotări moderne. Realizările sunt posibile datorită accesării de către Consiliul Județean Sibiu a mai multor scheme de finanțare din fonduri europene REGIO pentru investiții în infrastructura de sănătate. Aceste investiții vor fi percepute direct de cetățeni, care vor beneficia de servicii medicale de calitate și de tratamente mai bune, în spații corespunzătoare de confort și igienă. Cumulate, lucrările de extindere și modernizare a clădirilor, cum este cazul în cadrul Spitalului de Psihiatrie, dar și cele destinate gestionării inteligente a surselor de energie regenerabilă. vor contribui la îmbunătățirea calității îngrijirilor spitalicești, atât în zona serviciilor de urgență, dar și pentru tratamentele ambulatorii, a declarat Dan Popa, director Direcția OI POR din cadrul ADR Centru.

La eveniment au fost prezenți și Marcel-Constantin Luca – vicepreședinte CJ Sibiu, Sebastian-Ioan Stroia – managerul Spitalului de Psihiatrie, și dr. Ionuţ Ciprian Băcilă – director medical la acest spital, alături de Oana Popa, director executiv Direcția Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu.

Related posts

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Acoperire 5G în Cluj-Napoca și Mamaia, cu Vodafone

Ligia Voro

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Licitație de peste 26 mil. lei pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

redactia

Cel mai mare planetariu din România va fi deschis la Brașov, investiție de peste 1,7 milioane de euro

Stefana Muresan

S-a relansat licitația pentru distribuția gazelor naturale în comuna Sânmartin

Traian Dan

Linia ferată Cluj – Cernăuți, în topul celor mai pitorești din Europa

Nora Dumitrescu

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Papuc Irina

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

Semnarea Declarației de Cooperare dintre orașele digitale. Gheorghe Falcă: Aradul, al treilea oraş smart şi pe mobilitate din România

redactia

CSR Overview 2019: „Responsabilitatea socială vine din interior!”

Papuc Irina

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Antreprenorii mai au două săptămâni pentru a se înregistra în Made in România

Stefana Muresan

Premiile Galei "PRIA Women in Agriculture", editia 3-a

Stefana Muresan

Reabilitarea fostului cinematograf Libertatea din Oradea, 5 milioane de euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Veniturile restaurantelor şi cafenelelor din România vor depăși 5 miliarde de euro până în 2023

Papuc Irina

B | Sectorul sanitar public va trebui să-si privească prin lentile economice activitatea

Robotica, terapia viitorului

Stefana Muresan

Ramina SRL, comerț de calitate pentru toată gama de clienți  

Ligia Voro

Aramis din Baia-Mare, producator pentru Ikea, trece pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

redactia

5 abilități esențiale pentru viitor dezbătute la ediția a III-a a Conferinței Arhitecții Educației!

redactia

Leave a Comment