Fonduri Europene Sanatate Sibiu Ultimele stiri

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Proiectul prin care Consiliul Județean Sibiu va extinde și moderniza corpul de clădire în care funcționează în prezent Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul ”Gheorghe Preda” – în vederea relocării ambulatoriului pentru adulți și a laboratorului de analize – a fost semnat la sediul Consiliului Județean Sibiu, de către Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru. Investițiile, în valoare totală de circa 10,7 milioane lei, din care peste 2,2 milioane euro sunt fonduri nerambursabile REGIO, vor fi realizate pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și comunitare, conform Axei Prioritare 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale.

 

Proiectul își propune să asigure diversificarea și dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu, prin consolidarea bazei serviciilor medicale, astfel putând-se prelua o parte din cazuistica medicală, dar și în vederea realizării măsurilor de prevenție necesare pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirea incluziunii sociale a persoanelor suferinde de boli psihice. Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul ”Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți” este de 10,697,778.24 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP este de 10,483,822.66 lei, aproximativ: 2.266.700 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este de peste doi ani, până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.

”După cum ați văzut, Consiliul Județean Sibiu este foarte interesat în soluționarea problemelor din sănătate și asigurarea investițiilor pentru modernizarea unităților medicale. Investim prin patru proiecte în Spitalul Clinic Județean, aducem fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și atragem resurse pentru rezolvarea mai multor probleme sociale. Prin plusul de calitate a noilor infrastructuri și prin dotările moderne cu aparatură se va dezvolta rețeaua de centre medicale moderne, capabile să furnizeze îngrijire medicală de calitate. Astfel, vom eficientiza sistemul de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, în același timp crescând oferta de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului. Prin proiectul de la Spitalul de Psihiatrie dorim să reducem inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate a populației din zona urbană și din mediul rural, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat pentru adulți la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu are în vedere păstrarea unei părți din construcția existentă, consolidarea și extinderea amprentei la sol a acesteia, respectiv supraetajarea și mansardarea respectivului imobil. Se are în vedere ca suprafața actuală construită la sol a clădirii să crească la 279 mp, cu păstrarea aliniamentului la strada Bagdazar, cu ocuparea terenului neconstruit din spatele clădirii. Noua structură va avea un regim de înălțime D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de peste 1370 mp. În imobilul extins și modernizat se vor dezvolta următoarele funcțiuni 9 cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne, dar și 5 cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian, precum și EEG, EMG). Tot aici vor funcționa un laborator de analize cu două camere de recoltare, 3 săli de tratament, precum și 3 săli de așteptare, câte una pe fiecare nivel. Clădirea va dispune și de mai multe spații administrative și anexe, pentru buna funcționare a unui ambulatoriu de specialitate.

”Unitățile medicale din județul Sibiu vor beneficia, în următorii ani, de investiții totale cumulate în valoare de peste 25 milioane euro, pentru extinderi și modernizări de clădiri, dar și pentru eficientizare energetică și achiziția de dotări moderne. Realizările sunt posibile datorită accesării de către Consiliul Județean Sibiu a mai multor scheme de finanțare din fonduri europene REGIO pentru investiții în infrastructura de sănătate. Aceste investiții vor fi percepute direct de cetățeni, care vor beneficia de servicii medicale de calitate și de tratamente mai bune, în spații corespunzătoare de confort și igienă. Cumulate, lucrările de extindere și modernizare a clădirilor, cum este cazul în cadrul Spitalului de Psihiatrie, dar și cele destinate gestionării inteligente a surselor de energie regenerabilă. vor contribui la îmbunătățirea calității îngrijirilor spitalicești, atât în zona serviciilor de urgență, dar și pentru tratamentele ambulatorii, a declarat Dan Popa, director Direcția OI POR din cadrul ADR Centru.

La eveniment au fost prezenți și Marcel-Constantin Luca – vicepreședinte CJ Sibiu, Sebastian-Ioan Stroia – managerul Spitalului de Psihiatrie, și dr. Ionuţ Ciprian Băcilă – director medical la acest spital, alături de Oana Popa, director executiv Direcția Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu.

Related posts

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Covasna: Apa de la Șugaș Băi, efect terapeutic pentru copiii speciali

Stefana Muresan

Inspecțiile fiscale, anularea unor acte ale Fiscului sau competența de soluționare a contestațiilor contra actelor fiscale: modificări la Codul de procedură fiscală

Ion Surdu

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș-Turda: Lot deschis în 2019

redactia

Elevii din liceele tehnologice clujene, finanțați să-și găsească job

Nora Dumitrescu

Alianța Vestului din fabricile de mobilier: Linii de producție fără oameni, in și cânepă în loc de lemn

Stefana Muresan

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ligia Voro

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Bucharest- skyline transformation 2025: The spectacular promise

Ionut Oprea

Piața de capital din România, scădere de 8,6% în primele două luni ale anului

Ligia Voro

Cluj: Începe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

Stefana Muresan

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

Au început înscrierile la concursul NTT DATA Open Innovation. Temele principale: orașe inteligente, asistență medicală digitală & tehnologie exponențială

Papuc Irina

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Cel mai modern studio de televiziune din țară, ridicat lângă Zalău

Nora Dumitrescu

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

În anul pandemiei, românii au investit cei mai mulți bani în amenajarea curților cu pavele

Nicolae Pop

Statuia arhitectului orădean Rimanóczy Kálmán Jr. dezvelita la Oradea

Traian Dan

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Nora Dumitrescu

Proiect în județul Alba: Școală profesională și incubator de afaceri

Stefana Muresan

Societatea care administrează Aquaparkul Nymphaea, pe profit în ciuda pandemiei

Traian Dan

Leave a Comment