Alba Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

După circa 15 ani de ”exil”, până la jumătatea anului 2022, Policlinica din Alba Iulia va reveni în sediul construit inițial în anul 1973, ca urmare a contractării proiectului prin care Consiliul Județean Alba va utiliza peste 10 milioane lei pentru modernizarea și extinderea clădirii din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

 

Astfel, se va asigura un spațiu optim din punct de vedere al circuitelor funcționale pentru desfășurarea activității de ambulatoriu, prin consolidarea planșeului construcției existente cu deschidere către Bulevardul Transilvaniei, realizarea a două extinderi pentru această clădire și lucrări de compartimentări și finisaje interioare. Contractul de finanțare din fonduri nerambursabile a fost semnat la sediul Spitalului Județean Alba, de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru.

Semnarea a avut loc în cadrul unei întâlniri cu presa, eveniment la care au participat reprezentanții conducerii Spitalului albaiulian, sub coordonarea ec. Diana Mârza, precum și echipa de conducere a CJ Alba.  Investițiile, alocate prin Axa Prioritară 8 din cadrul REGIO 2014-2020, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale, asigură resurse europene în valoare de peste 2,25 milioane euro pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și comunitare.

Acest proiect își propune să asigure condiții optime pentru dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Aceste obiective vor fi atinse atât prin lucrările de construcții-montaj, inclusiv finisaje și modificarea tuturor instalațiilor existente în cadrul actualului corp de clădire în care a funcționat cândva fosta Policlinică albaiuliană, dar și prin achiziția a peste 560 de echipamente și aparatură medicală. Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul ”Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este de 10.700.749,99 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP este de 10.486.734,99 lei, aproximativ: 2.253.000 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este de aproape trei ani, până la sfârșitul lunii iulie 2023. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea: A – Ambulatorii.

”Acum, Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, situat pe strada Mușețelului nr. 2, este subdimensionat, funcționând într-un spațiu ce nu corespunde cerințelor, nici din punct de vedere medical, dar nici conform așteptărilor oamenilor. După cum ați văzut, Consiliul Județean Alba investește pentru modernizarea unităților medicale. Avem trei proiecte susținute din fonduri europene pentru spitalul albaiulian și, prin parteneriate directe aducem fonduri europene pentru spitalele din Aiud, Ocna Mureș și Zlatna. Avem și propriile noastre investiții, din resurse ale județului Alba, și dorim să răspundem astfel celei mai stringente probleme ridicate de cetățeni: asigurarea unei stări de sănătate cât mai bune, pentru toți oamenii. Prin plusul de calitate al clădirilor reabilitate și prin dotările moderne cu aparatură – doar pentru acest proiect fiind vorba de 569 noi echipamente – se va dezvolta rețeaua de facilități medicale moderne în județul Alba, capabile să furnizeze îngrijire medicală de calitate, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia – fosta Policlinică – are în vedere păstrarea construcției existente, dar după lucrări de consolidare și recompartimentare interioară, precum și extinderea respectivului imobil. Proiectul propus include lucrări de construcții si instalații, în principal pentru repararea planșeelor, realizarea a două extinderi și refacerea integrala a finisajelor interioare la pereți și tavane. Toate instalațiile vor fi schimbate, în special cea electrică, ce va fi modernizată și adaptată nevoilor moderne din unitățile medicale. În noua construcție vor fi realizate compartimentări interioare din pereții existenți, pe de o parte, dar și altele noi, din pereți de gips-carton pe structura metalică, se vor realiza finisaje de pardoseală noi, din covor PVC de trafic intens antiderapant și antiseptic, vor fi înlocuite tâmplăriile interioare, adaptate pentru spații medicale, vor fi refăcute integral scărilor de acces, iar la unul dintre accesele nou deschise va fi instalată o platformă hidraulică pentru persoanele cu dizabilități. Dotările achiziționate prin proiect sunt diverse și sunt destinate pentru toate cabinetele existente în cadrul ambulatoriului integrat.

 

Related posts

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

Ministerul Sănătății: Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

Stefana Muresan

Google, primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

Stefana Muresan

Shopping City Târgu Mureș se deschide, totuși, pe 26 martie

Ligia Voro

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

După 10 ani ca CEO al P3, Ian Worboys se implică în proiecte antreprenoriale

Ionut Oprea

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

redactia

Romgaz câștigă un contract de peste 33 milioane lei cu Oltchim

Stefana Muresan

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Recomandările lui Daniel Metz (NTT DATA) pentru menținerea IT-ului la Cluj

Stefana Muresan

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

Proprietarul Ursus Breweries cumpără două brand-uri de renume din Marea Britanie

redactia

Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor

redactia

Ambulatoriile spitalelor din Făgăraș și Zărnești, modernizate cu 4 milioane de euro

Ligia Voro

Narcis Neaga: Acordul de mediu la autostrada Sibiu – Piteşti, până la sfârșitul anului. După aceea, noi licitații

redactia

O nouă restaurare ce va completa oferta turistică din Alba Iulia. Fonduri europene pentru Cetatea Alba Carolina

Papuc Irina

Ungaria a suspendat plata ratelor la credite și contribuțiile angajatorilor

Traian Dan

Operatorul de apă şi canal din Timiş, Aquatim, a atras investiţii europene în valoare de peste 356 de milioane de euro

Robert Bloancă

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Chapman Taylor designs Fabrica de Paine office development

Ligia Voro

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

Ligia Voro

Leave a Comment