Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

După circa 15 ani de ”exil”, până la jumătatea anului 2022, Policlinica din Alba Iulia va reveni în sediul construit inițial în anul 1973, ca urmare a contractării proiectului prin care Consiliul Județean Alba va utiliza peste 10 milioane lei pentru modernizarea și extinderea clădirii din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

 

Astfel, se va asigura un spațiu optim din punct de vedere al circuitelor funcționale pentru desfășurarea activității de ambulatoriu, prin consolidarea planșeului construcției existente cu deschidere către Bulevardul Transilvaniei, realizarea a două extinderi pentru această clădire și lucrări de compartimentări și finisaje interioare. Contractul de finanțare din fonduri nerambursabile a fost semnat la sediul Spitalului Județean Alba, de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru.

Semnarea a avut loc în cadrul unei întâlniri cu presa, eveniment la care au participat reprezentanții conducerii Spitalului albaiulian, sub coordonarea ec. Diana Mârza, precum și echipa de conducere a CJ Alba.  Investițiile, alocate prin Axa Prioritară 8 din cadrul REGIO 2014-2020, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale, asigură resurse europene în valoare de peste 2,25 milioane euro pentru creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și comunitare.

Acest proiect își propune să asigure condiții optime pentru dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Aceste obiective vor fi atinse atât prin lucrările de construcții-montaj, inclusiv finisaje și modificarea tuturor instalațiilor existente în cadrul actualului corp de clădire în care a funcționat cândva fosta Policlinică albaiuliană, dar și prin achiziția a peste 560 de echipamente și aparatură medicală. Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul ”Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este de 10.700.749,99 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP este de 10.486.734,99 lei, aproximativ: 2.253.000 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este de aproape trei ani, până la sfârșitul lunii iulie 2023. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea: A – Ambulatorii.

”Acum, Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, situat pe strada Mușețelului nr. 2, este subdimensionat, funcționând într-un spațiu ce nu corespunde cerințelor, nici din punct de vedere medical, dar nici conform așteptărilor oamenilor. După cum ați văzut, Consiliul Județean Alba investește pentru modernizarea unităților medicale. Avem trei proiecte susținute din fonduri europene pentru spitalul albaiulian și, prin parteneriate directe aducem fonduri europene pentru spitalele din Aiud, Ocna Mureș și Zlatna. Avem și propriile noastre investiții, din resurse ale județului Alba, și dorim să răspundem astfel celei mai stringente probleme ridicate de cetățeni: asigurarea unei stări de sănătate cât mai bune, pentru toți oamenii. Prin plusul de calitate al clădirilor reabilitate și prin dotările moderne cu aparatură – doar pentru acest proiect fiind vorba de 569 noi echipamente – se va dezvolta rețeaua de facilități medicale moderne în județul Alba, capabile să furnizeze îngrijire medicală de calitate, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia – fosta Policlinică – are în vedere păstrarea construcției existente, dar după lucrări de consolidare și recompartimentare interioară, precum și extinderea respectivului imobil. Proiectul propus include lucrări de construcții si instalații, în principal pentru repararea planșeelor, realizarea a două extinderi și refacerea integrala a finisajelor interioare la pereți și tavane. Toate instalațiile vor fi schimbate, în special cea electrică, ce va fi modernizată și adaptată nevoilor moderne din unitățile medicale. În noua construcție vor fi realizate compartimentări interioare din pereții existenți, pe de o parte, dar și altele noi, din pereți de gips-carton pe structura metalică, se vor realiza finisaje de pardoseală noi, din covor PVC de trafic intens antiderapant și antiseptic, vor fi înlocuite tâmplăriile interioare, adaptate pentru spații medicale, vor fi refăcute integral scărilor de acces, iar la unul dintre accesele nou deschise va fi instalată o platformă hidraulică pentru persoanele cu dizabilități. Dotările achiziționate prin proiect sunt diverse și sunt destinate pentru toate cabinetele existente în cadrul ambulatoriului integrat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iustina Pavel a câștigat a unsprezecea ediție a Cupei Academiei de Golf „Demis Papillon”  

Articolul următor

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share