Fonduri Europene Harghita Ultimele stiri

Un nou incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc

15 ateliere de producție, 2 depozite comune și servicii pentru firme nou înființate – posibile ca urmare semnării unui nou contract de finanțare REGIO, pentru construcția unei hale cu profil de incubator de afaceri pe un teren dezafectat din municipiul Odorheiu Secuiesc. Astfel, în acest oraș vor funcționa două astfel de ”centre de creștere” a afacerilor, după ce investiția finanțată prin programul REGIO 2007-2013, demarată acum șapte ani și care a dus la crearea ”Harghita Business Center” și-a dovedit din plin utilitatea. Consiliul Județean Harghita susține și derularea actualului proiect, generat și coordonat de municipalitatea din Odorheiu Secuiesc. Contractul de finanțare în valoare totală de peste 7,3 milioane lei a fost semnat la sediul ADR Centru de primarul Árpád Gálfi și de Dan Popa, directorul Direcției Organism Intermediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru.  

 

Din valoarea totală a proiectului de 7,310,957.34 lei, suma de 2,936,421.17 lei, (aproximativ 632.300 euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc. Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului, în valoare totală de peste 4,37 milioane lei. Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru alocat prin Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru care au fost alocate fonduri nerambursabile de peste 77 milioane lei și au fost până în prezent contractate, inclusiv cu acesta, cinci proiecte a căror valoare totală depășește 57 milioane lei.

”Acest incubator de afaceri  va oferi spații și logistică pentru cel puțin 11 societăți comerciale, cu scopul de a le sprijini atât pentru dezvoltarea de activități comerciale profitabile, cât și pentru crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni. În oraș și în zonă avem deja experiența funcționării unui astfel de centru de afaceri, care a fost susținut de Consiliul Județean, instituția care este parteneră cu noi în dezvoltarea proiectului prin care vom investi peste 1,5 milioane euro, din care mai mult de jumătate din resurse proprii. Pe strada Budvar, nu departe de ”Harghita Business Center”, vom crea o nouă structură destinată sprijinirii afacerilor și sperăm ca, pentru populația de peste 35.000 locuitori a orașului să însemne noi locuri de muncă, dar și modernizarea unui teren nefolosit”, a declarat Árpád Gálfi, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

 

Ce se va realiza din fondurile proiectului?

 

Investiția prevede înființarea unui incubator de afaceri sectorial în domeniul industriilor creative în Municipiul Odorheiu Secuiesc pe un teren nefolosit de pe str. Budvar FN. Noua clădire va fi în forma ”L”, înscrisă într-un patrulater cu laturile de cca 86 m x 48 m, având o suprafață construită la sol de peste 1450 mp. Clădirea va conține 15 de spații de producție, cu o suprafață totală de peste 860mp, fiecare având un birou și grup sanitar separat; două depozite cu o suprafață totală de circa 100mp, pentru materii prime și produse, care vor fi utilizate în comun de către întreprinderile incubate; respectiv spații administrative și pentru ședințe/conferințe, având o suprafață totală de peste 60mp. Hala metalică nou construită va fi compartimentată și finisată pentru asigurarea posibilității activităților de producție, de depozitare a materiei prime și a produselor finite. Fiecare atelier va avea acces separat pentru camioane, respectiv pentru personalul agenților economici, care își vor desfășura aici activitatea de producție. Corpul ”Recepție”, cu spațiile comune, va avea structura din beton, iar pentru personalul companiilor incubate, respectiv al administratorului incubatorului, se va crea o parcare dedicată. Prin același proiect se vor achiziționa dotări constând în sistem de rafturi; 5 transpaleți electrici; un sistem de vitrine de prezentare; dar și mobilier pentru Recepție și birou.

Beneficiarul proiectului estimează că până în 31 martie 2022  va fi finalizată construcția clădirilor. Ulterior, în această locație, care pune la dispoziția celor interesați necesară, vor fi oferite toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea mediului antreprenorial din municipiu, respectiv pentru incubarea și accelerarea afacerilor locale. Aceste servicii pot include: evaluarea potențialului ideii de afaceri, a potențialului inovativ, stabilirea modelului de business, elaborarea planului de afaceri, inclusiv a proiecțiilor financiare ale afacerii. Complementar se vor oferi servicii administrative, de contabilitate, servicii profesionale juridice, legale, servicii de marketing și mentorat, dar și consultanță în obținere de finanțare, granturi și capital.

 

Related posts

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

ALISIA ENCO isi face intrarea in high life-ul modei la Monaco

Ionut Oprea

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

Lanţul polonez Orbis a inagurat hotelul de trei stele ibis Styles din Arad

Stefana Muresan

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

redactia

Ikea, magazine în Timișoara și Brașov, până în 2020

Stefana Muresan

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica din Cluj

Stefana Muresan

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

Traian Dan

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Stefana Muresan

Afaceri americane în Maramureș: profit mai mare la fabricile Eaton

Nora Dumitrescu

AgriPlanta-RomAgroTec: Cele mai noi tendințe în tehnologia agricolă

Stefana Muresan

Programatorii sunt invitați la primul Hackathon Colliers

Ionut Oprea

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Stefana Muresan

Spitalul Clinic Județean Mureș, coordonator regional în programul național de screening al tuberculozei

Stefana Muresan

Încă un pas spre un centru de transport intermodal la Oradea

Ligia Voro

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

Adrian Grecu (APMGR): ”România este singura țară din UE care penalizează medicamentele generice”

Stefana Muresan

Leave a Comment