Fonduri Europene Harghita Ultimele stiri

Un nou incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc

15 ateliere de producție, 2 depozite comune și servicii pentru firme nou înființate – posibile ca urmare semnării unui nou contract de finanțare REGIO, pentru construcția unei hale cu profil de incubator de afaceri pe un teren dezafectat din municipiul Odorheiu Secuiesc. Astfel, în acest oraș vor funcționa două astfel de ”centre de creștere” a afacerilor, după ce investiția finanțată prin programul REGIO 2007-2013, demarată acum șapte ani și care a dus la crearea ”Harghita Business Center” și-a dovedit din plin utilitatea. Consiliul Județean Harghita susține și derularea actualului proiect, generat și coordonat de municipalitatea din Odorheiu Secuiesc. Contractul de finanțare în valoare totală de peste 7,3 milioane lei a fost semnat la sediul ADR Centru de primarul Árpád Gálfi și de Dan Popa, directorul Direcției Organism Intermediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru.  

 

Din valoarea totală a proiectului de 7,310,957.34 lei, suma de 2,936,421.17 lei, (aproximativ 632.300 euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc. Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului, în valoare totală de peste 4,37 milioane lei. Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru alocat prin Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru care au fost alocate fonduri nerambursabile de peste 77 milioane lei și au fost până în prezent contractate, inclusiv cu acesta, cinci proiecte a căror valoare totală depășește 57 milioane lei.

”Acest incubator de afaceri  va oferi spații și logistică pentru cel puțin 11 societăți comerciale, cu scopul de a le sprijini atât pentru dezvoltarea de activități comerciale profitabile, cât și pentru crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni. În oraș și în zonă avem deja experiența funcționării unui astfel de centru de afaceri, care a fost susținut de Consiliul Județean, instituția care este parteneră cu noi în dezvoltarea proiectului prin care vom investi peste 1,5 milioane euro, din care mai mult de jumătate din resurse proprii. Pe strada Budvar, nu departe de ”Harghita Business Center”, vom crea o nouă structură destinată sprijinirii afacerilor și sperăm ca, pentru populația de peste 35.000 locuitori a orașului să însemne noi locuri de muncă, dar și modernizarea unui teren nefolosit”, a declarat Árpád Gálfi, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

 

Ce se va realiza din fondurile proiectului?

 

Investiția prevede înființarea unui incubator de afaceri sectorial în domeniul industriilor creative în Municipiul Odorheiu Secuiesc pe un teren nefolosit de pe str. Budvar FN. Noua clădire va fi în forma ”L”, înscrisă într-un patrulater cu laturile de cca 86 m x 48 m, având o suprafață construită la sol de peste 1450 mp. Clădirea va conține 15 de spații de producție, cu o suprafață totală de peste 860mp, fiecare având un birou și grup sanitar separat; două depozite cu o suprafață totală de circa 100mp, pentru materii prime și produse, care vor fi utilizate în comun de către întreprinderile incubate; respectiv spații administrative și pentru ședințe/conferințe, având o suprafață totală de peste 60mp. Hala metalică nou construită va fi compartimentată și finisată pentru asigurarea posibilității activităților de producție, de depozitare a materiei prime și a produselor finite. Fiecare atelier va avea acces separat pentru camioane, respectiv pentru personalul agenților economici, care își vor desfășura aici activitatea de producție. Corpul ”Recepție”, cu spațiile comune, va avea structura din beton, iar pentru personalul companiilor incubate, respectiv al administratorului incubatorului, se va crea o parcare dedicată. Prin același proiect se vor achiziționa dotări constând în sistem de rafturi; 5 transpaleți electrici; un sistem de vitrine de prezentare; dar și mobilier pentru Recepție și birou.

Beneficiarul proiectului estimează că până în 31 martie 2022  va fi finalizată construcția clădirilor. Ulterior, în această locație, care pune la dispoziția celor interesați necesară, vor fi oferite toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea mediului antreprenorial din municipiu, respectiv pentru incubarea și accelerarea afacerilor locale. Aceste servicii pot include: evaluarea potențialului ideii de afaceri, a potențialului inovativ, stabilirea modelului de business, elaborarea planului de afaceri, inclusiv a proiecțiilor financiare ale afacerii. Complementar se vor oferi servicii administrative, de contabilitate, servicii profesionale juridice, legale, servicii de marketing și mentorat, dar și consultanță în obținere de finanțare, granturi și capital.

 

Related posts

Acord de colaborare între BVB și Clubul Rotary

Ligia Voro

Kronospan, Coresi Shopping Resort și Brașov Business Park, cei mai mari contributori la bugetul local al Brașovului

redactia

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

Albalact a intrat cu laptele Zuzu pe piaţa produselor bio

redactia

2.000 de companii cu capital românesc şi străin au lansat cea mai mare coaliţie a mediului de afaceri

Papuc Irina

Ministerul Dezvoltării cumpără 56 autobuze electrice pentru Timișoara și Brașov

redactia

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

Opera Plaza din Cluj-Napoca: 80% din clienți sunt din SUA, Marea Britanie, China, Israel sau ţările nordice

Stefana Muresan

COVID-19 va accelera inovația tehnologică în industria sporturilor de iarnă

Traian Dan

România se află pe ultimul loc în Europa la competențele digitale de bază printre tineri

Papuc Irina

CEE Property Forum 2020 – Online edition

Ionut Oprea

TAROM continuă campania ''Dor de lume'' – bilete cu preţuri de la 119 euro dus-întors

Stefana Muresan

Internet 4G gratuit de la Telekom Romania pentru profesori, elevi şi părinţi

Traian Dan

Banca Transilvania, desemnată să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

VGP must constantly be ready to respond to new investment opportunities

Ionut Oprea

Adunările acționarilor Transgaz, fără cvorum

Ligia Voro

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Ligia Voro

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

A. I.

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy promovează tradițiile sibiene în toată lumea

redactia

Wizz taie din avioanele spre Italia din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Leave a Comment