Antreprenori Mureș Ultimele stiri

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, în Regiunea Transilvania

Săptămâna aceasta, Clubul Rotary Târgu Mureș Maris a dat startul unui proiect dedicat elevilor de gimnaziu și liceu, intitulat Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, care se va desfășura sub deviza “reinventează viitorul”, proiect inițiat de Rotary Club București, și aflat deja la ce-a de-a V-a ediție.

 

Obiectivul principal constă în susținerea și recunoașterea valorilor în domeniile IT și tehnologie, iar concursul se adresează tuturor elevilor din România, până la clasa a XII-a, inclusiv, urmărind promovarea efectivă a capacităților tinerilor, dar și constituind un impuls antreprenorial ulterior prezentării de proiecte.

Rotary Club Târgu Mureș Maris coordonează acest proiect pentru una din cele 10 regiuni din România și Republica Moldova, respectiv Regiunea Transilvania, care cuprinde județele Alba, Bistrița, Cluj și Târgu Mureș.

Menționăm faptul că președintele comisiei de evaluare la nivel național este domnul Dumitru Dorin Prunariu, membru al Rotary București, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, la data de 14 mai 1981.

Criteriile folosite de către comisie pentru deliberarea clasamentului final, vor fi următoarele: originalitatea inovației; impactul inovației; măsurabilitatea beneficiilor; potențialul de dezvoltare; aplicabilitatea proiectului.

Clubul Rotary Târgu Mureș Maris a luat fiinţă în anul 2008, la iniţiativa unui grup de prieteni inimoşi, ce au reuşit să strângă în jurul lor persoane doritoare de a se dedica activităţii specifice cluburilor Rotary, devenind astfel membru al Rotary Internaţional.

Districtul Rotary 2241 – Romania şi Republica Moldova este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună întelegere.

Related posts

Muzeul Bucovinei a lansat propria ciocolată cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființare: produsă la Cisnădie

Papuc Irina

Crosspoint Real Estate forms co-operation partnership with Savills in Romania

Ionut Oprea

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment