Industrie Ultimele stiri

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) a stârnit curiozitatea unei delagații a Comisiei Europene aflată în vizită în România. Marți 17 septembrie 2019, ambasadori și oficiali din 14 state europene au vizitat fabrica Sonimpex Topoloveni și au avut ocazia să descopere, unii pentru prima dată, cum se produce adevăratul magiun de prune Topoloveni.

Veniți din țări precum Austria, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Estonia, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Slavenia, Suedia și Slovacia, membrii delegației au fost impresionați de faptul că într-o fabrică mică din România este produs unul dintre cele mai apreciate produse românești pe piața europeană. prin certificări internaționale și premii de specialitate. Aceștia au fost interesați să afle cum sunt selectați funizorii de prune și ce soiuri sunt potrivite pentru un magiun de calitate, cum sunt obținute produsele din portofoliul companiei fără adaos de zahăr, dar mai ales ce înseamnă un produs 100% natural fără conservanți sau aditivi alimentari.

“Este fascinant cât de mic este pasul de la prună la magiun în această fabrică. Pruna este singurul ingredient folosit și faptul că au reușit să obțină un brevet internațional de invenție pentru utilizarea sucului de măr în loc de zahăr este extraordinar. Oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la produsele pe care le consumă și este important să promovăm calitatea, iar aici vorbim despre calitate” – a menționat unul dintre membrii delegației.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației bebelușilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.

Ambasadorii au luat acasă pentru familiile lor și au promis că vor încerca dulcețurile și zacuștele Topoloveana, dar mai ales că vor promova magiunul de prune Topoloveni în țările lor. Această vizită vine la scurt timp după realizarea în fabrica Sonimpex Topoloveni a unui material video la solicitarea Parlamentului European, cu scopul de a promova magiunul de prune Topoloveni în Comunitatea Europeană ca exemplu de afacere dezvoltată cu fonduri europene, după principii sănătoase și cu respect pentru calitate si consumatori. Fabrica Sonimpex Topoloveni a fost singura selectate pentru vizita delegației, prezentă zilele acestea în România. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat “Superior Taste Award” de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat inclusiv Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL, iar cu sprijinul UE este protejat în state precum Canada și Japonia.

Related posts

Investiție de peste 1 milion de euro pentru modernizarea pieței centrale din Câmpeni

Papuc Irina

Projecting the future

Ionut Oprea

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Nora Dumitrescu

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

Nicolae Pop

Poziționarea în mintea clienților

redactia

Elvețienii de la Georg Fischer cumpără afacerea din Arad a producătorului de piese metalice Precicast

Stefana Muresan

Nidec aşteaptă afaceri de 24 mil. euro după achiziţionarea fabricii Emerson Oradea

Stefana Muresan

Arhitecții cer sprijin pentru a întocmi o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Stefana Muresan

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Ionut Oprea

Husqvarna Living City: Cum arată orașul viitorului?

Ion Surdu

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

Ștefan Deaconu, reconfirmat la conducerea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

redactia

CFR, peste 100 de km de cale ferată modernizată

Stefana Muresan

Ministrul Transporturilor: “Am deblocat autostrada Sălaj – Bihor”

Nora Dumitrescu

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

UBB a câştigat etapa locală a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Stefana Muresan

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

Record de vizitatori la Castelul Corvinilor, în 2017

Stefana Muresan

Bilka, la un pas de 100 mil. euro, afaceri mai mari cu 45%

Stefana Muresan

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

Licitație de peste 80 mil. euro pentru achiziția de medicamente oncologice

redactia

Leave a Comment