Industrie Ultimele stiri

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) a stârnit curiozitatea unei delagații a Comisiei Europene aflată în vizită în România. Marți 17 septembrie 2019, ambasadori și oficiali din 14 state europene au vizitat fabrica Sonimpex Topoloveni și au avut ocazia să descopere, unii pentru prima dată, cum se produce adevăratul magiun de prune Topoloveni.

Veniți din țări precum Austria, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Estonia, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Slavenia, Suedia și Slovacia, membrii delegației au fost impresionați de faptul că într-o fabrică mică din România este produs unul dintre cele mai apreciate produse românești pe piața europeană. prin certificări internaționale și premii de specialitate. Aceștia au fost interesați să afle cum sunt selectați funizorii de prune și ce soiuri sunt potrivite pentru un magiun de calitate, cum sunt obținute produsele din portofoliul companiei fără adaos de zahăr, dar mai ales ce înseamnă un produs 100% natural fără conservanți sau aditivi alimentari.

“Este fascinant cât de mic este pasul de la prună la magiun în această fabrică. Pruna este singurul ingredient folosit și faptul că au reușit să obțină un brevet internațional de invenție pentru utilizarea sucului de măr în loc de zahăr este extraordinar. Oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la produsele pe care le consumă și este important să promovăm calitatea, iar aici vorbim despre calitate” – a menționat unul dintre membrii delegației.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației bebelușilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.

Ambasadorii au luat acasă pentru familiile lor și au promis că vor încerca dulcețurile și zacuștele Topoloveana, dar mai ales că vor promova magiunul de prune Topoloveni în țările lor. Această vizită vine la scurt timp după realizarea în fabrica Sonimpex Topoloveni a unui material video la solicitarea Parlamentului European, cu scopul de a promova magiunul de prune Topoloveni în Comunitatea Europeană ca exemplu de afacere dezvoltată cu fonduri europene, după principii sănătoase și cu respect pentru calitate si consumatori. Fabrica Sonimpex Topoloveni a fost singura selectate pentru vizita delegației, prezentă zilele acestea în România. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat “Superior Taste Award” de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat inclusiv Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL, iar cu sprijinul UE este protejat în state precum Canada și Japonia.

Related posts

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

Aktor, avans pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

Flotă de 16 camioane DAF, trimisă la Tulcea

Nora Dumitrescu

Palatul Ullmann, unul dintre cele mai frumoase palate din Oradea, intră în reabilitare, investiție de peste 7 mil. lei

redactia

Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster şi IT Transilvania – Soluții pentru o „Românie Inteligentă”

Stefana Muresan

Succesul Aeroportului Cluj, ”studiu de caz” în cadrul Conferinței Internaționale de Pregătire Operațională și Transfer Aeroportuar (Singapore)

Stefana Muresan

Park & Ride de 11 milioane de euro lângă Aeroportul Cluj

Nora Dumitrescu

Dürkopp Adler, investiții mari în producție

redactia

Televiziunea de business Canal 33, finanțare de la Invest Club pentru a dezvolta proiecte de educație financiară

Stefana Muresan

Două noi piețe pietonale și parcări subterane în Arad, investiție de peste 50 mil. euro

redactia

Lucrul “la comun”, noua tendință în România

Stefana Muresan

Brașov: Un leu din trei, în investiții în perioada 2018-2020

redactia

Bosch a investit peste 76 de milioane de euro în România în 2019. Perspective pentru 2020

Papuc Irina

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare, depusă la Compania de Investiții

Nora Dumitrescu

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

Sunt încă bani disponibili pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest  

Ligia Voro

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Traian Dan

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

Facultatea fără șomeri. Pepiniera de Cluj pentru Google, Facebook și Microsoft

redactia

Primul bazin acoperit din Zalău va fi construit cu 2,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Clujul și Timișoara, orașele regionale cu cea mai mare creștere imobiliară

Nora Dumitrescu

Criza medicamentelor din România, rezolvată prin plafonarea taxei clawback

redactia

Leave a Comment