Antreprenori IT&C Ultimele stiri

Zitec a preluat agențiile de digital Bright și Symbolic

Zitec, lider pe piața de IT & Digital Marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a preluat recent echipele și portofoliile agențiilor Bright și Symbolic, două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software și marketing digital, care au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 450.000 de euro.

 

Pentru Zitec, preluarea celor două afaceri a vizat atât extinderea portofoliului de clienți cât și creșterea echipei, întrucât membrii fondatori ai companiilor preluate și o parte din echipele Bright și Symbolic s-au alăturat echipei Zitec. Preluarea se înscrie într-un șir de acțiuni de acest fel, după ce, în 2016, Zitec a asimilat echipa și portofoliul Inotec, companie care a înregistrat afaceri de 300.000 de euro în anul precedent preluării, dar și echipa și portofoliul Cloud Bit, firmă specializată în embedded software.

“Cred că este un moment bun pentru acțiuni de consolidare a pieței locale, iar, în acest moment, toate părțile implicate au de câștigat. Clienții au acces la o echipă mai mare, care oferă servicii complete în zona digitală iar echipele preluate se pot concentra pe activitățile unde excelează, renunțând la activitățile administrative și beneficiind de fluxuri mature de livrare și organizare. Suntem deschiși și pentru alte achiziții similare. Nu este ușor să faci performanță în zona serviciilor, dar este mai ușor împreună”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.

Bright Agency, fondată în 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul și dezvoltarea de aplicații web, site-uri de prezentare și soluții de vizualizare digitală (3D web, VR, AR) pentru numeroși clienți, de la start-up-uri până la lideri de nișă sau corporații internaționale.

“Proiectele implementate de echipa Bright până în prezent acoperă în principal piața din România, Franța și SUA, pentru industrii precum cea a bunurilor de larg consum, curierat, imobiliare sau auto, iar în portofoliu se regăsesc branduri de renume precum Arctic, Beko, Grundig, Ferroli, Vastint, Internet & Mobile World sau Mobotiq. Alături de Zitec suntem pregătiți să oferim servicii extinse clienților noștri și să putem genera mai mult business”, a declarat Bogdan Nicoară, fondator Bright Agency.
“Ne bucură faptul că putem continua dezvoltările începute cu Bright alături de o echipă mare, cu expertiză pe servicii end-to-end. Vedem în noul parteneriat cu Zitec o oportunitate excelentă în a ne continua misiunea Beko, aceea de a oferi consumatorilor noștri tehnologii inteligente, design funcțional și calitate la cele mai înalte standarde”, a adăugat Gabriel Eremia, Marketing Manager Arctic, Beko și Grundig.

În cei 2 ani de la înființare, Symbolic a livrat în principal servicii de e-commerce și soluții personalizate – inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain – pentru clienți din industrii între care retail, lifestyle, producție publicitară, health & lifecare și ONG-uri.

“În portofoliul Symbolic se regăsesc branduri importante, precum 7Card, Nemira, Biciclop, WWF România sau Colorit. Alături de echipa Zitec vom putea oferi servicii mai diversificate acestor clienți și ne vom putea concentra pe soluții tehnice cât mai eficiente, beneficiind de procesele și structura existentă în Zitec“, a declarat Cristian Filimon, fondator Symbolic.
“În 2014 am căutat o companie cu care să colaborăm pentru dezvoltarea și mentenanța platformei noastre de e-commerce. Așa am ajuns la cei de la Symbolic, alături de care am început o colaborare de succes timp de 5 ani. În toată această perioadă, au dezvoltat pentru noi o serie de module și plugin-uri care ne-au ajutat să ne menținem o poziție de top în industria în care activăm. Suntem încântați și nerăbdători să continuăm parteneriatul cu Zitec, astfel încât să le oferim clienților noștri și pe viitor cea mai bună experiență în mediul online”, a precizat Sergiu Dangulea, CEO & Fondator Spy Shop.
“Le-am promis cititorilor Nemira o editură modernă, demnă de renumele uneia dintre primele edituri independente din România și avem încredere că procesul de transformare digitală inițiat recent cu Symbolic va lua avânt în perioada următoare alături de Zitec”, a adăugat Ana Nicolau, Director Nemira.

Related posts

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Stefana Muresan

O abordare internațională în centrul strategiei DEVEHO Consulting Group pentru 10 ani

Ionel Albu

Enjoy Transylvania, a jewel of Romania at the heart of Europe

Ligia Voro

Sondaj: Peste 70% dintre firme nu au o strategie pentru situații precum COVID-19. Planul unei companii din Sibiu

Papuc Irina

Clujul va avea cel mai mare parc industrial din Transilvania. Peste 1.000 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

MedLife a deschis prima hyperclinică din Oradea, printr-o investiţie de 1,2 milioane euro

redactia

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Bistriţa-Năsăud: Investiţie de 14,5 mil. euro pentru modernizarea a peste 40 km de drumuri judeţene

Stefana Muresan

Cum poți să contribui la îmbunătățirea aplicațiilor IT?

Ligia Voro

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Traian Dan

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Eficiența soluțiilor propuse de Guvern, disecată de IMM-uri. Propuneri noi

Traian Dan

177 abonamente gratuite la Untold oferite de organizatori

Ionel Albu

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Satu Mare: Polonezii de la Serinus Energy au demarat producţia de gaze în Moftinu

Stefana Muresan

Elevii din Baia Mare învață antreprenoriat și inovație în IT

Ligia Voro

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Premii de excelență la UBB

redactia

România, pe locul 26 din 28 de țări UE în clasamentul performanțelor digitale

Ion Surdu

Compania Modpack System, furnizor de servicii de ambalare industriala pentru export si relocare de obiective industriale – sediu la Liverpool

Stefana Muresan

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Leave a Comment