Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

Cele două companii vor colabora în Europa pentru dezvoltarea de produse biologice pe baza unor tehnologii brevetate de Pro Farm, menite să crească randamentul recoltelor. 

 

Corteva Agriscience și Pro Farm Technologies Ltd., companie agricolă finlandeză, axată pe dezvoltarea de produse biologice inovatoare, au anunțat semnarea unui acord comercial exclusiv, pe termen lung, pentru Europa. Împreună, cele două companii vor dezvolta și comercializa o gamă de produse naturale care vor fi aplicate pe semințe. Soluțiile vor fi dezvoltate pe o platformă tehnologică brevetată de Pro Farm și vor oferi agricultorilor europeni cele mai bune instrumente disponibile pentru stimularea creșterii plantei și îmbunătățirea sănătății acesteia, generând producții mari și o calitate superioară a recoltelor.

„Ca parte a misiunii Corteva Agriscience de a oferi agricultorilor soluții complete care să-i ajute să-și maximizeze producțiile obținute și să facă față provocărilor din domeniu, suntem foarte încântați să colaborăm cu Pro Farm Technologies pentru a oferi produse performante de tratare a semințelor, care răspund nevoilor fermierilor europeni, îmbunătățesc starea generală de sănătate a planetei și vin în întâmpinarea așteptărilor consumatorilor”, declară Andre Negreiros, Lider Tehnologii Aplicate Semințelor, Corteva Agriscience Europa. „Această colaborare reflectă deschiderea Corteva Agriscience față de inovare și susținerea pentru astfel de parteneriate în întreaga lume, care duc la obținerea unor produse noi care cresc productivitatea obținută de fermieri, sustenabilitatea și permit cultivarea unor alimente importante pentru generațiile actuale și cele viitoare”.

Cercetările Pro Farm în domeniul biopolimerilor au dus la dezvoltarea unei platforme naturale bazată pe soluții biologice obținute din plante, combinate prin formule proprii, patentate și protejate de brevete. Produsele foarte concentrate pot fi absorbite ușor de organismele vii. Stimulatorii pentru plante rezultați contribuie la fixarea mai rapidă în pământ, ajută în procesul de răsărire și îmbunătățesc starea generală de sănătate a plantei.

Corteva va lansa în sezonul 2020 – 2021 primele semințe de porumb, floarea soarelui și rapiță pentru ulei care includ soluții oferite de platforma Pro Farm din Europa, obiectivul fiind acela de a trata semințe utilizate în culturi întinse pe o suprafață totală de peste 10 milioane de hectare.

„Pentru Pro Farm aceasta este o oportunitate excelentă ca produsele noastre naturale să aibă impact la scară largă și să ajute cultivatorii să răspundă cererii din ce în ce mai mari, dar și condițiilor din ce în ce mai grele de lucru din domeniu. Acordul permite utilizarea soluțiilor noastre naturale, puternice pentru obținerea unor recolte care se întind pe milioane de hectare și vor sprijini întregul lanț de aprovizionare cu alimente și, în primul rând, pe agricultori”, a declarat Matti Tiainen, CEO Pro Farm Technologies.
„Amploarea și acoperirea pe care o oferă Corteva platformei noastre fac ca, prin utilizarea tehnologiei Pro Farm, cu soluții pe bază de plante, să contribuim la generarea unui randament suplimentar de miliarde de kilograme în regiune până în anul 2021 – datele au la bază randamentele medii obținute în faza de testare pe culturile vizate. Pentru noi, faptul că vom avea un impact real, semnificativ în viața de zi cu zi a agricultorilor reprezintă o mare oportunitate. Suntem impresionați să vedem echipele Corteva în acțiune și cât de aproape lucrează cu un număr mare de agricultori pentru a aduce în piață cele mai bune instrumente agricole posibile. Această relație apropiată cu fermierii ne ajută în stabilirea liniei de produse care vor intra în faza de cercetare, având în vedere că, în cadrul acestui acord pe termen lung cu Corteva, ne dorim să lansăm, prin platforma noastră, noi produse biologice pentru agricultori”.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pulsul cinematografiei românești se ia la Sibiu: 20 de filme esențiale la AFF 2019

Articolul următor

Sponsorizările, din nou pe agenda modificărilor fiscale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share