Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

White Star Real Estate a finalizat achiziția Liberty Technology Park Cluj de la Fribourg Development, divizia de imobiliare a Fribourg Capital.

 

Liberty Technology Park (LTP) include 18.000 de metri de foste clădiri industriale, transformate în ultimii șase ani de Fribourg într-un parc tehnologic modern. Cele cinci clădiri de birouri de clasa A sunt certificate BREEAM datorită tehnologiilor inovatoare, prietenoase cu mediul înconjurător și eficiente din punct de vedere energetic. Acestora li se adaugă încă trei hectare de teren pentru dezvoltări viitoare.

Cluj-Napoca, cel mai mare oraș din Transilvania și unul dintre principalele orașe din România, are o populație de aproximativ 500.000 de persoane, incluzând zona metropolitană, 10 universități și peste 80.000 de studenți. Orașul reprezintă un centru-cheie pentru creșterea domeniilor Tehnologie, Cercetare-Dezvoltare și Servicii din România.

Localizat în nordul orașului, LTP se bucură de prezența unor chiriași internaționali de renume din zona IT&C și R&D, cum ar fi Siemens, IBM, Majorel și Altran. Tot aici a fost lansat și Spherik Accelerator, care urmărește să îmbunătățească comunitatea locală a start-up-urilor și o ajută să se dezvolte cu rapiditate pe plan internațional.

White Star Real Estate și partenerul său, un fond de investiții al unei importante universități din SUA, au dezvoltat o asociere de tip joint venture pentru achiziția Liberty Technology Park și dezvoltarea ulterioară a acestui proiect. White Star Real Estate va gestiona atât proprietatea existentă, cât și dezvoltarea următoarelor faze.

Consultanții achiziției pentru White Star Real Estate au fost Albota Law, Dentons, Colliers International România (finanțare) și EY, iar pentru Fribourg Development – Colliers și Reff & Associates.

„Suntem încântați de oportunitatea oferită de Liberty Technology Park de a beneficia de tendințele economice și demografice favorabile ale României și de a continua construirea unuia dintre cele mai importante parcuri tehnologice din zona Europei Centrale și de Est. Potrivit informațiilor pe care le avem, achiziția Liberty Technology Park reprezintă o premieră: prima dată când un fond de investiții al unei universități americane investește direct pe piața imobiliară din România. Acest lucru demonstrează încrederea pe care o avem în dezvoltarea orașului, în general, precum și în potențialul inovator al rezidenților din Liberty Technology Park”, a declarat Brian Patterson, fondatorul White Star Real Estate.
„În ultimii ani, am lucrat intens pentru a crea un ecosistem IT unic, care este acum locul perfect pentru corporații, companii mici și mijlocii și start-up-uri deopotrivă. Liberty a contribuit la conturarea industriei tehnologice din Cluj și, în același timp, a marcat începutul redefinirii acestui fost cartier industrial. Suntem mândri de înțelegerea cu White Star Real Estate, care împărtășește viziunea noastră privind viitorul regiunii, și vom continua să-i sprijinim în dezvoltarea ulterioară a Liberty Technology Park”, a completat Ion Sturza, fondatorul și președintele Fribourg Capital.
Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian Florea, social media manager, Kooperativa 2.0

Articolul următor

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Citește și:
Citeste mai mult

Ce bănci caută românii pe internet

Banca Transilvania (BT), Raiffeisen Bank și ING Bank sunt cele mai vizibile în căutările de servicii bancare ale…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share