Cluj Real Estate Ultimele stiri

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

White Star Real Estate a finalizat achiziția Liberty Technology Park Cluj de la Fribourg Development, divizia de imobiliare a Fribourg Capital.

 

Liberty Technology Park (LTP) include 18.000 de metri de foste clădiri industriale, transformate în ultimii șase ani de Fribourg într-un parc tehnologic modern. Cele cinci clădiri de birouri de clasa A sunt certificate BREEAM datorită tehnologiilor inovatoare, prietenoase cu mediul înconjurător și eficiente din punct de vedere energetic. Acestora li se adaugă încă trei hectare de teren pentru dezvoltări viitoare.

Cluj-Napoca, cel mai mare oraș din Transilvania și unul dintre principalele orașe din România, are o populație de aproximativ 500.000 de persoane, incluzând zona metropolitană, 10 universități și peste 80.000 de studenți. Orașul reprezintă un centru-cheie pentru creșterea domeniilor Tehnologie, Cercetare-Dezvoltare și Servicii din România.

Localizat în nordul orașului, LTP se bucură de prezența unor chiriași internaționali de renume din zona IT&C și R&D, cum ar fi Siemens, IBM, Majorel și Altran. Tot aici a fost lansat și Spherik Accelerator, care urmărește să îmbunătățească comunitatea locală a start-up-urilor și o ajută să se dezvolte cu rapiditate pe plan internațional.

White Star Real Estate și partenerul său, un fond de investiții al unei importante universități din SUA, au dezvoltat o asociere de tip joint venture pentru achiziția Liberty Technology Park și dezvoltarea ulterioară a acestui proiect. White Star Real Estate va gestiona atât proprietatea existentă, cât și dezvoltarea următoarelor faze.

Consultanții achiziției pentru White Star Real Estate au fost Albota Law, Dentons, Colliers International România (finanțare) și EY, iar pentru Fribourg Development – Colliers și Reff & Associates.

„Suntem încântați de oportunitatea oferită de Liberty Technology Park de a beneficia de tendințele economice și demografice favorabile ale României și de a continua construirea unuia dintre cele mai importante parcuri tehnologice din zona Europei Centrale și de Est. Potrivit informațiilor pe care le avem, achiziția Liberty Technology Park reprezintă o premieră: prima dată când un fond de investiții al unei universități americane investește direct pe piața imobiliară din România. Acest lucru demonstrează încrederea pe care o avem în dezvoltarea orașului, în general, precum și în potențialul inovator al rezidenților din Liberty Technology Park”, a declarat Brian Patterson, fondatorul White Star Real Estate.
„În ultimii ani, am lucrat intens pentru a crea un ecosistem IT unic, care este acum locul perfect pentru corporații, companii mici și mijlocii și start-up-uri deopotrivă. Liberty a contribuit la conturarea industriei tehnologice din Cluj și, în același timp, a marcat începutul redefinirii acestui fost cartier industrial. Suntem mândri de înțelegerea cu White Star Real Estate, care împărtășește viziunea noastră privind viitorul regiunii, și vom continua să-i sprijinim în dezvoltarea ulterioară a Liberty Technology Park”, a completat Ion Sturza, fondatorul și președintele Fribourg Capital.

Related posts

Astra Bus Arad pregătește lansarea unui nou model de troleibuz

Stefana Muresan

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Traian Dan

Marmot sarbatoreste 1 an in Romania

Ionut Oprea

Brand olandez de produse preutilizate, francizat în România

Nora Dumitrescu

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Veniturile germanilor de la Schaeffler s-au redus cu 1,65 miliarde de euro în primul semestru

Ion Surdu

Situația de pe cele două loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda: când se vor încheia lucrările

Ion Surdu

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Sibiu Regiune Gastronomică, în prim-plan la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Campanie Fundația Polisano – Cutii negre pentru mâinile copiilor, în școlile din Sibiu

redactia

Clujenii de la Societatea de Construcţii Napoca și bihorenii de la Trameco, în cursa pentru Centurile Capitalei

Stefana Muresan

Concluziile Supply Chain & Logistics Forum

Transilvania Business

Noul senzor de profil 2D-/3D de la wenglor cu lumina UV

redactia

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Oasis deschide săptămâna viitoare Prima Shops Oradea

Stefana Muresan

Top 3 verificări inginerești la achiziția unui apartament nou

Stefana Muresan

Tarom şi-a majorat cu 1,4% cota de piaţă în România și a consemnat un record de pasageri pentru ultimii 10 ani

redactia

Pasajul Universităţii de pe centura Oradiei va fi gata până la sfârșitul anului

Traian Dan

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

redactia

Microîntreprinderile și IMM-urile pot obține credite cu dobândă zero

Traian Dan

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Ionut Oprea

Leave a Comment