Cluj Real Estate Ultimele stiri

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

White Star Real Estate a finalizat achiziția Liberty Technology Park Cluj de la Fribourg Development, divizia de imobiliare a Fribourg Capital.

 

Liberty Technology Park (LTP) include 18.000 de metri de foste clădiri industriale, transformate în ultimii șase ani de Fribourg într-un parc tehnologic modern. Cele cinci clădiri de birouri de clasa A sunt certificate BREEAM datorită tehnologiilor inovatoare, prietenoase cu mediul înconjurător și eficiente din punct de vedere energetic. Acestora li se adaugă încă trei hectare de teren pentru dezvoltări viitoare.

Cluj-Napoca, cel mai mare oraș din Transilvania și unul dintre principalele orașe din România, are o populație de aproximativ 500.000 de persoane, incluzând zona metropolitană, 10 universități și peste 80.000 de studenți. Orașul reprezintă un centru-cheie pentru creșterea domeniilor Tehnologie, Cercetare-Dezvoltare și Servicii din România.

Localizat în nordul orașului, LTP se bucură de prezența unor chiriași internaționali de renume din zona IT&C și R&D, cum ar fi Siemens, IBM, Majorel și Altran. Tot aici a fost lansat și Spherik Accelerator, care urmărește să îmbunătățească comunitatea locală a start-up-urilor și o ajută să se dezvolte cu rapiditate pe plan internațional.

White Star Real Estate și partenerul său, un fond de investiții al unei importante universități din SUA, au dezvoltat o asociere de tip joint venture pentru achiziția Liberty Technology Park și dezvoltarea ulterioară a acestui proiect. White Star Real Estate va gestiona atât proprietatea existentă, cât și dezvoltarea următoarelor faze.

Consultanții achiziției pentru White Star Real Estate au fost Albota Law, Dentons, Colliers International România (finanțare) și EY, iar pentru Fribourg Development – Colliers și Reff & Associates.

„Suntem încântați de oportunitatea oferită de Liberty Technology Park de a beneficia de tendințele economice și demografice favorabile ale României și de a continua construirea unuia dintre cele mai importante parcuri tehnologice din zona Europei Centrale și de Est. Potrivit informațiilor pe care le avem, achiziția Liberty Technology Park reprezintă o premieră: prima dată când un fond de investiții al unei universități americane investește direct pe piața imobiliară din România. Acest lucru demonstrează încrederea pe care o avem în dezvoltarea orașului, în general, precum și în potențialul inovator al rezidenților din Liberty Technology Park”, a declarat Brian Patterson, fondatorul White Star Real Estate.
„În ultimii ani, am lucrat intens pentru a crea un ecosistem IT unic, care este acum locul perfect pentru corporații, companii mici și mijlocii și start-up-uri deopotrivă. Liberty a contribuit la conturarea industriei tehnologice din Cluj și, în același timp, a marcat începutul redefinirii acestui fost cartier industrial. Suntem mândri de înțelegerea cu White Star Real Estate, care împărtășește viziunea noastră privind viitorul regiunii, și vom continua să-i sprijinim în dezvoltarea ulterioară a Liberty Technology Park”, a completat Ion Sturza, fondatorul și președintele Fribourg Capital.

Related posts

Companiile brașovene, despre efectele crizei: măsurile pe care le solicită de la stat

Ion Surdu

Eveniment Caritabil EBW & OSUBB Cluj

Nicolae Pop

Povestea unei chimiste din Timișoara și a unui sociolog din Oradea care au livrat cu bicicleta săpun de 20.000 de euro, în 2018

redactia

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Brandul Orange Business Services pe piața românească

Ligia Voro

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Doing Business in the European Union 2017: Bulgaria, Hungary and Romania

Ionut Oprea

Alianță patronală importantă constituită la Cluj Napoca

Ionel Albu

UBB a câştigat etapa locală a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Stefana Muresan

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

redactia

S IMMO AG: Friedrich Wachernig’s management contract renewed

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

AFIR: Fermele mici, proiecte de 256 de milioane de euro

redactia

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Gedeon Richter România. Tradiție și inovație

Transilvania Business

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Consiliul Județean Sibiu a preluat președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Stefana Muresan

Kinstellar strengthens its real estate team with Victor Constantinescu

Ionut Oprea

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Traian Dan

Ce propun noile ansambluri rezidențiale din Iași: locuințe smart, eco-friendly

redactia

Leave a Comment