Antreprenori Sibiu Ultimele stiri

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Cea mai accesată franciză românească planifică deschiderea a 100 de locații noi

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Unul dintre fondatorii celei mai accesate francize românești, Radu Savopol, a invitat sibienii să guste din cafea și a povestit despre planurile de viitor.

 

Cafeneaua de pe Bulevardul Victoriei din Sibiu este prima dintr-un lanț de până la șapte cafenele care urmează să fie deschise, prin franciză, în oraș.

„Ne-a luat ceva timp să ajungem la Sibiu. De acum trei ani planificam să deschidem prima locație, dar nu am găsit parteneri care să ne reprezinte. Este, de fapt, prima dintr-o serie de locații care urmează să fie deschise în Sibiu. Avem parteneriate cu Brico Depot și Auchan. Sunt proiecte sigure, în plus vom deschide și în zona centrală. Calculăm în jur de 5-7 locații. La Sibiu, oamenii apreciază raportul calitate-preț”, spune Radu Savopol.

Cafeneaua 5 to go a fost deschisă de soții Iancu, ambii deja antreprenori. Investiția totală s-a ridicat la 20.000 de euro.

„Am văzut modelul francizei în Brașov. O prietenă a deschis acum doi ani o cafenea 5 to go și mi-a plăcut conceptul foarte mult. Muncesc în turism de 12 ani și îmi face plăcere să promovez valorile românești. Am găsit locația și în câteva luni am hotărât să demarăm acest proiect. Investiția ajunge la 20 de mii de euro, cu taxa de franciză inclusă, cu spațiul pe care l-am modificat în totalitate”, a explicat Alexandra Iancu.

 

100 de locații noi la anul și o cifră de afaceri prognozată la 10 milioane de euro

Potrivit lui Radu Savopol, lanțul 5 to go va încheia acest an cu 50 de locații noi deschise, iar cifra de afaceri prognozată de 8 milioane de euro va fi depășită. Media pe bon în locații, de asemenea, a crescut, ceea ce demonstrează o creștere a interesului pentru produsele 5 to go, adiacente cafelei.

„Media vânzării pe locații a crescut de la an la an, iar asta este foarte important. Media de bon a crescut de la 7 lei, iar în toamna asta trecem de 10 lei. Anul acesta am prognozat să avem o cifră de afaceri pe grup între 7 și 8 milioane de euro și cred că o vom depăși. Pentru anul viitor ne propunem să depășim 10 milioane de euro”, mai spune antreprenorul. Printre planurile lanțului se numără deschiderea a 100 de locații noi anul viitor, inclusiv o extindere internațională, în Polonia.

 

Noutăți private label

Cafeaua folosită în întregul lanț de cafenele 5 to go este prăjită în Italia, astfel existând certitudinea că în fiecare pungă cafeaua are aceeași aromă și aceeași calitate. Antreprenorii colaborează cu prăjitorii din România pentru produsele „coffee for home”. Tot la 5 to go găsiți un sirop cu o aromă unică în lume, produs sub private label – Makalu Shisha se numește și face parte din produsele for home de 250 de mililitri.

5 To Go, lansat în 2015, este cel mai mare lanț de cafenele din România, fiind întâlnit în București, dar și în alte orașe precum Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Ploiești, Pitești, Craiova, Câmpina, Târgovişte, Brăila și este, totodată, cea mai accesată franciză de pe teritoriul României.

Irina PAPUC

Related posts

Asistență pentru înființarea celor 25 start up-uri selectate prin Proiectul SIA VEST

Stefana Muresan

Obținerea Certificatelor de Situație de Urgență. Cazuri punctuale

Ligia Voro

Protocol de colaborare pe filiera cărnii de porc

Ligia Voro

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Timișoara: Internet gratuit în centrul orașului oferit de Continental, în parteneriat cu Orange și municipalitate

Stefana Muresan

Oradea își reabilitează rețeaua termică cu fonduri europene

Traian Dan

Deschiderea unui cont online la Banca Transilvania, cu livrarea cardului acasă. „Îți ia maxim 10 minute”

Ion Surdu

Guvern: Accesul pe piaţa externă a IMM-urilor, susţinut de la bugetul de stat

Stefana Muresan

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Sibiu is paving the way for the „jobs of the future”, through a dual education system and a dynamic university environment

Transilvania Business

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

Realizarea Hidrocentralei de la Tarniţa, obiectiv prioritar în noul Program de guvernare

Stefana Muresan

„Vinurile Împăraților”, din nou pe piață

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

Cine reprezintă România la Expo Real Munich 2019

Ligia Voro

Endava dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

CNAIR: Aproape 200 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor şi prevenirea efectelor inundaţiilor

Stefana Muresan

Facilitate nouă pentru curierii Glovo: parteneriat cu PayPoint

Papuc Irina

Leave a Comment