Infrastructura Ultimele stiri

WIZZ Air își extinde capacitatea în Iași cu 33%

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România și una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa, urmând recentul anunț privind dezvoltarea bazei sale din București, a anunțat astăzi extinderea suplimentară a operațiunilor sale din România, alocând o aeronavă nouă la Iași și adăugând șase noi rute rețelei locale în continuă creștere.

 

Noua aeronavă Airbus A320 se va alătura flotei din Iași în august 2020 odată cu lansarea celor șase rute noi către Barcelona, ​​Bari, Berlin Schönefeld, Londra Southend, Torino și Verona, precum și cu creșterea frecvențelor către Roma Ciampino, Bologna, Charleroi Bruxelles și Tel Aviv. Biletele către aceste destinații mult așteptate pot fi deja achiziționate de pe wizzair.com sau prin aplicația de mobil cu prețuri ce pornesc de la doar 119 RON*.

WIZZ își extinde continuu rețeaua din România și creează tot mai multe oportunități de călătorie cu cea mai verde flotă din Europa**; WIZZ a anunțat deja 13 noi rute în acest an care conectează România cu restul Europei și nu numai.

Angajamentul Wizz Air față de clienții români este subliniat și de creșterea puternică și pe celelalte nouă aeroporturi românești. Cu o rețea de 140 de rute din România, WIZZ va avea la vânzare aproape 11 milioane de locuri pe zborurile sale din România în 2020, ceea ce reprezintă o creștere cu 10% de la an la an. Operațiunile WIZZ din țara noastră nu oferă doar acces la cele mai mici tarife între România și restul Europei, ci stimulează și piața locală a locurilor de muncă din sectoarele aviației și turismului, sprijinind mai mult de 8.000 de locuri de muncă*** în acest an în industriile asociate din toată țara.

Stephen Jones, Wizz Air Hungary’s managing director declară:Sunt încântat că la doar două săptămâni de la anunțarea extinderii bazei din București putem aduce pasagerilor noștri din România alte vești bune. Cele mai noi rute vor conecta aeroportul din Iași cu șase minunate orașe europene, iar alocarea celei de-a treia aeronave ultra-moderne Airbus A320 va aduce la  creșteri de frecvențe pe patru dintre cele mai populare servicii ale noastre către Bologna, Bruxelles, Roma și Tel Aviv. Echipa WIZZ așteaptă cu nerăbdare să primească la bordul aeronavelor sale călători frecvenți, cât și pe cei care aleg să zboare pentru prima dată. Și pentru cei care doresc să-și transforme pasiunea pentru călătorii într-o carieră, am fi încântați să-i întâlnim la sesiunile de recrutare pentru echipajelor de cabină Wizz Air.”

Cătălin Bulgariu – Directorul General al Aeroportului Internațional Iași, a declarat, la rândul său: Evenimentul de astăzi este dovada clară a parteneriatului corect și propice dintre Aeroportul Iași și compania aeriană Wizz Air. Aducerea celei de-a treia aeronave a Wizz Air în baza noastră și operarea a șase noi destinații de către această companie, două dintre acestea nemaifiind operate niciodată de la Iași, cum sunt Berlinul și Bari, arată că aeroportul se află într-o continuă dezvoltare și că este un partener stabil și de încredere. Dezvoltarea și consolidarea poziției Aeroportului Iași în rândul aeroporturilor din țară sunt confirmate și de faptul că, la finalul lunii septembrie, aerogara noastră a fost tranzitată de pasagerul cu numărul 1 milion, cu o lună mai devreme decât anul trecut. Mai mult, și compania Wizz Air a înregistrat pasagerul cu numărul 1 milion pe o cursă operată de la Iași. Prioritatea noastră este de a veni în întâmpinarea cerințelor pasagerilor, răspunzând așteptărilor acestora prin creșterea numărului destinațiilor operate de pe Aeroportul Iași și a frecvenței acestora.”

Maricel Popa – Președintele Consiliului Județean Iași, a completat: Mă bucur să constat că noi curse aeriene vor lega regiunea de Nord Est a țării de șase destinații foarte necesare. Atât ieșeni cât și locuitori ai întregii regiuni au solicitat în repetate rânduri introducerea curselor către Verona, Torino sau Bercelona. Noi am purtat negocieri cu firmele de transport aerian și iată că acum avem certitudinea că Iașul reprezintă un punct de interes pentru companiile aeriene. Wizz Air este o companie care operează deja pe aeroportul nostru, cunoaște mobilitatea călătorilor și potențialul aeroportului, iar faptul că pe lângă noile curse va aduce aici și o nouă aeronavă denotă siguranță și încredere.”

NOILE RUTE WIZZ AIR DE LA IAȘI

Destinația Zilele de operare Începe din Tarife începând de la*
Barcelona, Spania marți, sâmbătă 1 August 2020 139 RON/29.99 EUR
Bari, Italia marți, sâmbătă 1 August 2020 119 RON/24.99 EUR
Torino, Italia marți, joi, sâmbătă 1 August 2020 119 RON/24.99 EUR
Berlin Schönefeld, Germania miercuri, duminică 2 August 2020 119 RON/24.99 EUR
London Southend, UK luni, miercuri, vineri, duminică 2 August 2020 139 RON/29.99 EUR/26.99 GBP
Verona, Italia luni vineri 3 August 2020 119 RON/24.99 EUR

 

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTELE EXISTENTE DE LA IAȘI

Destinația Zboruri săptămânale
Roma Ciampino, Italia 2xà5x
Bologna, Itala 2xà3x
Bruxelles Charleroi, Belgia 2xà3x
Tel-Aviv, Israel 3xà4x

 

 

 

 

 

 

* Preț unic, inclusiv taxe de administrare. Este inclusă o geantă (max: 40x30x20cm). Gențile tip troller și fiecare alt bagaj sunt supuse unor taxe suplimentare. Prețul se aplică numai rezervărilor făcute pe wizzair.com și pe aplicația WIZZ. Numărul de locuri la prețurile indicate sunt limitate.

** Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene în august 2019 (57,7 g / km / pasager).

*** Conform ACI (Airports Council International) la fiecare 1 milion de pasageri transportați pe parcursul unui an se facilitează 750 de locuri de muncă în regiune.

Related posts

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

Besmax Pharma Distribution și MS au semnat contractul de donație a echipamentelor ce pot salva mii de pacienți cu Covid-19. În 2 săptămâni protocoalele trebuie să fie gata

Papuc Irina

Românca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

Papuc Irina

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

Papuc Irina

The MBC network is extended in Tirgu Mures

redactia

Apel de finanțare pentru IMM-uri: ajutor nerambursabil de până la 1.000.000 de euro

Ion Surdu

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Construcții SA Sibiu și PORR Construct SRL, oferte pentru a treia etapă a construirii Aeroportului Brașov-Ghimbav; contract de peste 28 mil. lei

redactia

În Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schiabil din România

Stefana Muresan

Blake Horsley to become P3’s Group Development Director

Ionut Oprea

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

Poziția industriei de protecția plantelor din România cu privire la aprovizionarea cu produse de protecția plantelor

Ligia Voro

Cele mai multe firme radiate sunt în comerț

Nora Dumitrescu

Inaugurări autostrăzi 2019 – 2022: harta României cu încă 580 kilometri de drumuri de mare viteză

redactia

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Viitorul sună bine la Oradea

Traian Dan

Ford a investit aproximativ 1,3 miliarde de euro în 11 ani la Craiova. Compania va fabrica un nou vehicul

Stefana Muresan

Măsuri Covid-19 în industria serviciilor pentru afaceri: angajații lucrează de acasă în 98% dintre companii

Ion Surdu

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Papuc Irina

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Stefana Muresan

Prima amendă în aplicarea RGPD

Ligia Voro

Anunț Groupe Renault: Uzinele din Mioveni își întrerup activitatea începând de mâine

Ligia Voro

Continuă pregătirea pentru cel mai mare eveniment turistic de drumeție european, care se va desfășura în Transilvania

Papuc Irina

Leave a Comment