București IT&C Ultimele stiri

Cea mai amplă ediție GoTech World din istoria evenimentului a reunit 10.577 de participanți într-un manifesto al digitalizării

Timp de 2 zile, pe 2 și 3 octombrie 2019, Pavilionul B1 din Romexpo s-a transformat în ”casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est”, găzduind GoTech World, cea mai amplă expo-conferință de digitalizare în business.

 

10.577 de profesioniști din companii locale și multinaționale din România și regiunea central-est-europeană au participat în cele 2 zile la evenimentul de business care a adus un mix complex de soluții IT & tech și informații relevante și utile într-o experiență unică.

Cea de-a 8-a ediție a evenimentului a luat startul miercuri, 2 octombrie, cu o vizită oficială care a integrat misiunea evenimentului în contextul strategiei naționale de digitalizare. Deschiderea oficială a GoTech World a avut loc pe Main Stage și a avut ca invitat de onoare pentru prima dată în istoria evenimentului pe Excelența Sa, Domnul Klaus Iohannis, Președintele României. Alocuțiunea susținută de domnia sa pe scena GoTech World a adus în lumină subiecte precum nevoia de multiplicare a eforturilor în domeniul infrastructurii digitale și a unui mediu de afaceri favorabil investițiilor în creativitate, inovare și tehnologie și importanța sprijinului pe care liderii comunității de afaceri globale îl pot oferi antreprenorilor la început de drum.

Cele 136 de companii prezente în spațiul expozițional au prezentat peste 2500 de soluții digitale potrivite pentru nevoile tech ale oricărei companii. Fie că vorbim de birouri integrate exclusiv în mediul online, datorită tehnologiilor de tip ”paperless”, sisteme de securitate a datelor, soluții bazate pe IoT (Internet of Things) și RPA (Robot Process Automation), cât și soluții ERP, CRM și de facilitare a plăților online, pentru eficientizarea operațiunilor oricărei companii, sisteme inteligente de sustenabilitate energetică și multe altele, toate acestea au fost prezentate la standurile expoziționale din cadrul GoTech Word.

Partenerul principal al evenimentului, ING Bank România, a oferit o experiență impresionantă vizitatorilor, prin facilitarea unei zone de networking în care participanții la GoTech World puteau să se bucure de o experiență VR, iar la standul expozițional au fost înregistrate podcasturi cu speakerii cheie ai evenimentului.

Un alt punct de interes a fost robotul social Pepper, dezvoltat de Humanizing Technologies. Participanții la eveniment au putut interacționa cu el într-un mod uman și natural la standul din zona expozițională în ambele zile din eveniment. În cadrul sesiunii din 3 octombrie, developerul software-ului de Inteligență Artificială pe care se bazează robotul, Dimitrios Prodromou a prezentat tehnologia și conceptul care stau la baza Pepper, cât și numeroasele aplicații ale acestuia în mediul business și nu numai, și obiectivele de a dezvolta un viitor al roboților sociali care să anticipeze și să reproducă într-un mod cât mai fidel emoțiile și caracteristicile umane.

Tot în cadrul celei de-a doua zile de eveniment, o sesiune cel puțin la fel de interesantă a fost susținută de Samantha Payne (top 25 femei în robotică, conform unui studiu Robohub), COO & Co-founder Open Bionics, care a prezentat modul în care tehnologia poate schimba vieți și transforma copii cu dizabilități în super-eroi bionici, punând accentul pe importanța inovației în domenii precum sănătate și securitate socială.

136 de speakeri internaționali și locali au susținut 117 sesiuni, în care au prezentat informații utile și conținut relevant și aplicabil, în domenii precum: MarTech, Security, IT Ops, Digital & E-Commerce, Java, .NET, iar pe MainStage au urcat experți internaționali de top care au prezentat, în cele 2 zile, insight-uri must-know pentru implementarea digitalizării în strategia oricărei companii.

Programul Go StarTech a reunit 20 de start-up-uri tech care și-au prezentat produsele și soluțiile celor 10.577 de participanți la eveniment. În urma prezentării pitch-ului pe Main Stage, în fața unui juriu de profesioniști, XVision, o companie care a dezvoltat o aplicație de interpretare a analizelor cu raze X utilizând inteligența artificială a câștigat premiul în valoare de 2.000 de euro, oferit de partenerul programului, Telekom România.

Ne bucurăm să vedem încă o ediție reușită a evenimentului care, de 8 ani de zile, pune digitalizarea în topul priorităților companiilor din România și din Europa Centrală și de Est. Rebrandingul realizat anul acesta s-a reflectat frumos în percepția tuturor participanților la eveniment și, de fapt, a întregului public care ne urmărește de ani de zile. Anul acesta, la cea de-a 8a ediție a evenimentului, am reușit să realizăm misiunea evenimentului: ”go beyond digital randomness” și să livrăm tot ceea ce ne-am propus: un ecosistem perfect echilibrat care să înglobeze cele mai inovatoare soluții digitale de business și conținut de excepție prezentat de experții locali și internaționali care ne-au făcut onoarea de a ne fi alături pentru a împărtăși cu noi insight-uri valoroase de business. Pentru prima dată în istoria evenimentului, am avut onoarea de a-l avea ca invitat special pe Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, care a deschis oficial evenimentul, recunoscând importanța eforturilor noastre în promovarea transformării digitale în mediul de business și instituțional. Mulțumim partenerilor, speakerilor, furnizorilor și tuturor celor care au fost implicați în organizarea celui mai amplu eveniment B2B de IT&Tech din Europa Centrală și de Est ”, a declarat Alexandru Măxineanu, Project Manager, GoTech World.

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale de comunicare:

www.gotech.world

Facebook.com/Facebook.com/GoTechWorld

Facebook Event – GoTech World 2019

Youtube – IMWorld is now go tech>world

📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

 

Related posts

Tranzacție record, CBRE asistă P3 în prelungirea contractului Carrefour

Ion Surdu

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Ordinul Arhitecților din România, sesiune de finanțare din Timbrul Arhitecturii, ediția 2019

redactia

Bălțata românească câștigă teren în fața raselor bovine străine

Ligia Voro

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] European funding: keywords for the largest urban renewal project in Romania!

Transilvania Business

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi ajunge la grupul austriac Leier

redactia

Cluj-Napoca: Prima administrație publică locală din România care dotează Poliția locală cu mașini electrice

redactia

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

Burleanu, numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale

Ligia Voro

Clujul își modernizează 58 de blocuri cu 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

Un copil din Tulcea a primit o inimă nouă în urma unui transplant efectuat la Târgu Mureș

redactia

Dacia Plant a lansat un nou produs românesc de igienizare a mâinilor. Capacitatea de producție: 55.000 de flacoane pe lună

Ion Surdu

Telekom instalează sistemul de identificare a locurilor de parcare libere la Cluj

Nora Dumitrescu

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Coral BioGreens, jud. Bihor – afacere de milioane de euro din produse de 2-3 lei

Ligia Voro

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Nou lider în economia Maramureșului. Aramis bate Eaton

Nora Dumitrescu

New project in Bucharest: Zone 313 Office Building

Ionut Oprea

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

Leave a Comment