Industrie Timiș Ultimele stiri

Camera de Comerţ Timiş organizează un Forum Internaţional de Afaceri, în premieră, cu reprezentanţi din mai multe ţări

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un eveniment premieră pentru activitatea instituţiei. Pe 24 octombrie va avea loc un Forum Internațional De Afaceri, cu participare din patru ţări.

 

La acţiune sunt aşteptate firme din Republica Cehă, Federația Rusă, Grecia şi România. Forumul va avea loc la Timișoara, pe 24 octombrie, între orele 10.30 – 16, la Centrul Regional de Afaceri, Sala Europa.

Evenimentul este organizat ca urmare a misiunilor economice și a vizitelor organizate de CCIA Timiș în cursul acestui an.

În Cehia acţiunea a avut loc la inițiativa și invitația Consiliului Județean Timiș, CCIAT și firmele timișene au participat la un eveniment de promovare a județului în orașele Praga, Plzen și Karlovy Vary.

De asemenea, au avut loc deplasări în Federația Rusă, la Moscova și Saint Petersburg și în Grecia, la Salonic. Acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor acțiuni oferă cadrul instituțional adecvat pentru derularea de acțiuni comune.

Scopul evenimentului de la Timişoara îl reprezintă valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre Județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe.

Delegațiile străine sunt compuse din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din 50 de companii din toate sectoarele de activitate. Alături de firmele românești, la Forum vor fi prezente firme din Italia, Serbia și Ungaria.

La sesiunea plenară, au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România.

Participanții români și străini vor avea ocazia să viziteze o mini-expoziție de produse “Made in Banat”, unde vor fi expuse produse tradiționale, de gastronomie și artă meșteșugărească.
Termenul de confirmare a participării este 15 octombrie 2019, iar participarea este gratuită.

Related posts

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

Aéroports de la Côte d’Azur: AG Real Estate, CityGate and Sheraton for first phase of Airport Promenade

Ionut Oprea

Tarom reia zborurile de la Satu Mare spre litoral. Bilete, de la 31 de euro

Stefana Muresan

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

Proiect CSR: Compania Smithfield România a lansat o linie specială de finanțare pentru instituțiile implicate în activitatea medicală

Robert Bloancă

ADR Vest, patru noi contracte de finanţare

redactia

Mihai Daraban, președintele CCIR: “Noi creăm o rețea de atașați comerciali, care să se comporte, dacă vreți, ca niște bone cu agenții economici care vin pe teritoriul respectiv”

Ligia Voro

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

Stațiile de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, modernizate

Ligia Voro

Drumuri Bihor și Drumuri Orășenești Oradea, lucrări de întreținere rutieră de peste 19 milioane de euro

redactia

Pădurea de Mâine

redactia

Produsele pentru școli în Maramureș, un business de aproape 1 milion €

Nora Dumitrescu

Fonduri europene de 155 milioane euro pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor post-doctorat

Stefana Muresan

Retargeting.biz adoptă noi sisteme de pricing

Ligia Voro

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

Oradea va avea un stadion de 12.000 de locuri aproape de Sala Polivalentă

Traian Dan

Românii cer Europei sprijin pentru piața vinurilor

Nora Dumitrescu

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

Tramvaie marca Astra Vagoane Călători pentru Cluj și Oradea

Stefana Muresan

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Stefana Muresan

Bursa de la București va promova piața de capital în Transilvania

Nora Dumitrescu

110 milioane de euro pentru Baia Mare, în 2020

Nora Dumitrescu

P3 SE MUTĂ ÎN CHARLES DE GAULLE PLAZA

Stefana Muresan

Leave a Comment