Industrie Timiș Ultimele stiri

Camera de Comerţ Timiş organizează un Forum Internaţional de Afaceri, în premieră, cu reprezentanţi din mai multe ţări

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un eveniment premieră pentru activitatea instituţiei. Pe 24 octombrie va avea loc un Forum Internațional De Afaceri, cu participare din patru ţări.

 

La acţiune sunt aşteptate firme din Republica Cehă, Federația Rusă, Grecia şi România. Forumul va avea loc la Timișoara, pe 24 octombrie, între orele 10.30 – 16, la Centrul Regional de Afaceri, Sala Europa.

Evenimentul este organizat ca urmare a misiunilor economice și a vizitelor organizate de CCIA Timiș în cursul acestui an.

În Cehia acţiunea a avut loc la inițiativa și invitația Consiliului Județean Timiș, CCIAT și firmele timișene au participat la un eveniment de promovare a județului în orașele Praga, Plzen și Karlovy Vary.

De asemenea, au avut loc deplasări în Federația Rusă, la Moscova și Saint Petersburg și în Grecia, la Salonic. Acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor acțiuni oferă cadrul instituțional adecvat pentru derularea de acțiuni comune.

Scopul evenimentului de la Timişoara îl reprezintă valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre Județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe.

Delegațiile străine sunt compuse din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din 50 de companii din toate sectoarele de activitate. Alături de firmele românești, la Forum vor fi prezente firme din Italia, Serbia și Ungaria.

La sesiunea plenară, au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România.

Participanții români și străini vor avea ocazia să viziteze o mini-expoziție de produse “Made in Banat”, unde vor fi expuse produse tradiționale, de gastronomie și artă meșteșugărească.
Termenul de confirmare a participării este 15 octombrie 2019, iar participarea este gratuită.

Related posts

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Robert Bloancă

Prețurile la gaze naturale scad datorită E.ON și ENGIE

Ligia Voro

Wizz Air, noi planuri de dezvoltare in Iasi

Stefana Muresan

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Stefana Muresan

Banca Transilvania, primul brand bancar românesc care intră în top 500

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru irigații

redactia

Wielpütz Automotive, furnizor pentru pentru Daimler, Volkswagen, BMW sau Ford, a început construcția fabricii de la Craiova. Investiție de 10 mil. euro și 300 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Două localități din zona Clujului își vor reabilita drumurile pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Bonificații de până la 10% la plata impozitelor pe venit și pe profit

Traian Dan

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

AROBS Transilvania Software achiziționează UCMS Group România, companie specializată în soluții HR

Stefana Muresan

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

Daraban: Peste 15.000 de firme cu capital turcesc și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în România, la nivelul lunii decembrie

redactia

Timișoara: Euro Sticks Group preia Knauf din Germania

Stefana Muresan

Au fost desemnați câștigătorii pentru construcția a încă 54,9 km ai Autostrăzii Transilvania!

Ligia Voro

Buget de aproape 13 milioane de euro pentru cea de-a XXV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, manifestare sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles

Stefana Muresan

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

ENGIE Romania a încheiat un parteneriat cu Mercedez-Benz România pentru promovarea mobilității electrice

Papuc Irina

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Ferrero Rocher caută producători de alune în vestul țării

Stefana Muresan

Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week

Ionut Oprea

OUG pentru Bolt, Clever și Uber

Ligia Voro

Leave a Comment