Sanatate Timiș Ultimele stiri

Sorina Pintea inaugurează, la Timişoara, cea mai mare Secţie de Mari Arşi din România

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, se va afla miercuri la Timişoara, unde va inaugura Secţia de Mari Arşi, amenajată la Casa Austria din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Aici va deveni funcţională cea mai mare unitate de gen, destinată acestei categorii de pacienţi, din România.

 

Momentul festiv este programat de la ora 10, ulterior ministrul având în agendă mai multe vizite la unităţi medicale din Timişoara.

În cadrul Secţiei amintite se vor deschide primele trei boxe dintre cele cinci, destinate tratării celor care au suferit arsuri grave. Unitatea a fost amenajată cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş, iar aparatura a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii. În acest moment a fost asigurată dotarea pentru primele trei saloane, acestea fiind complet funcţionale, celelalte două urmând să fie deschise în perioada imediat următoare.

Consiliul Județean Timiș a investit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru amenajarea saloanelor, iar aparatura în valoare de 3,5 milioane de euro a fost achiziționată de Ministerul Sănătății.
Pe lângă inaugurarea Secţiei de Mari Arşi, minstrul va mai vizita Maternitatea Bega, Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, Clinica de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „Victor Babeş, respectiv Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Related posts

Bitdefender, City Promotions, Clock Advertising , Arobs Transilvania Software și Mercury360 Communications, în topul Best Employers

Stefana Muresan

Smart Diesel din Arad, cel mai mare ben­zinar independent de pe piaţa locală, atacă pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Leave a Comment