Antreprenori Eveniment Timiș Ultimele stiri

Timișoara Fashion Week

Fashion Week este un eveniment în care designerii de modă își afișează pe podium, alături de personalități marcante și vedete, cele mai noi colecții pentru cumpărători și mass-media.

 

Primul Fashion Week a apărut în 1943 la New York. Acesta a fost precedat în 1958 de Milano, apoi de Paris în 1973, Londra în 1984 și Miami în 1989. În timp, acestea au devenit cele mai cunoscute și consacrate săptămâni ale modei din întreaga lume.

După modelul lor, tot mai multe orașe au început să facă acest gen de show de modă, în care să promoveze designeri consacrați sau debutanți.

Pe același principiu și din dorința de a pune Timișoara și vestul țării pe harta modei românești (deocamdată), o femeie puternică, ambițioasă și cu un simț estetic foarte bine dezvoltat a organizat pentru prima dată Timișoara Fashion Week, în 8-9 mai 2018.

Rodica Costea – un om de afaceri de succes, care a adus prima franciză a designerului spaniol, Felix Ramiro, în România, cu marcă proprie dedicată mireselor – Rodica Costea Royal Concept – și-a dorit să deschidă orizonturi noi în lumea modei din vestul țării.

Așa a luat naștere prima ediție a Timișoara Fashion Week, cu Miss Romania 2016, Ioana Filimon, ca invitat special. Aici și-au etalat colecțiile designeri precum Felix Ramiro, Diana Caramaci, Roxana Florian, Luna Morgaciova.

Nu a ținut o săptămână, ci doar două zile, dar a avut un succes neașteptat, iar în toamna aceluiași an, Timișoara Fashion Week se contura pentru a doua oară, cu invitați ca Raluca Bădulescu și Cătălin Botezatu, care și-a prezentat colecția intitulată „Ludovic XV”.

Alți designeri care au urcat pe scena Timișoara Fashion Week în cea de-a doua ediție au fost L’Atelier by Ioana Calin, Felix Ramiro, Mirabelle, Cosette, Caiaba și alții.

Reușind împreună cu parteneri ca Rayna Decor, Campari, Cupio, Dos Mas, School of beauty by Anca Molnar, Hair Studio by Elena Jabri, Boavista, Andalusia, Coca Cola, Profi, Vitamin Acqua, Vinuri Republica Moldova, Caffe Musetti și alții, să punem vestul pe harta modei românești, în 14-15 mai 2019, a avut loc cea de-a treia ediție, cu o tematică inspirată din agitația citadină „Aeronautica”. La această ediție au fost prezenți criticul de modă Iulia Albu, câștigătoarea „Bravo, ai stil!”, Iuliana Doroftei, designerul spaniol Felix Ramiro și designeri precum Nicoleta Negură, Rodica Costea Royal Concept, Casa Marcu, Anca Costil, La Ami.

Cele trei ediții au fost organizate impecabil de către Rodica Costea, cu ajutorul MC-ului Cosmina Păsărin, directorului artistic Claudiu Gălățescu, al managerului de backstage designeri Mădălina Petrean, al managerului de casting Lucian Tudoran și al voluntarilor pasionați de modă, care au dorit să își aducă contribuția în acest demers de a face Timișoara și vestul țării cunoscute în lumea modei.

Totodată, Rodica Costea susține Facultatea de Arte și Design, fiind invitat special la fiecare eveniment. Anul acesta, a premiat 6 studenți, care își vor prezenta colecțiile în cadrul celei de-a IV-a ediții Timișoara Fashion Week.

În prezent se lucrează intens la Timișoara Fashion Week ediția a IV-a, care va avea loc în data de 24-25 octombrie la Palazzo. Tematica „Black & Gold” depășește imaginația despre eleganță și opulență, iar invitații, deși încă ținuți secreți, categoric ne vor surprinde.

Așa cum este obișnuit în lumea modei, nici Timișoara Fashion Week nu s-a lasat mai prejos cu after-party-ul de după prezentările de modă. Party-urile au ținut până dimineață, iar toți cei care au avut acces la petrecere, s-au putut delecta cu gustări alese și au facut poze cu invitații speciali.

Nicio ediție nu a semănat cu cealaltă, pentru că ne-am dorit originalitate și evoluție.Timișoara Fashion Week este un show pentru care se muncește luni de zile, în care sunt implicați sute de oameni, vedete, oameni de afaceri, hair-stiliști, make-up artiști, bloggeri, voluntari și presă.

Ne dorim ca Timișoara Fashion Week să ajungă la cât mai multe ediții și să evolueze pe scara modei românești, și de ce nu, chiar a Europei. Învățăm cu fiecare eveniment, devenim mai buni și mai cunoscuți.

Timișoara Fashion Week este despre modă și legături puternice între oameni. Este despre vestul țării și despre Timișoara.

Alătură-te nouă! Împreună punem vestul pe harta modei românești!

Related posts

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Fermierii campioni la porumb siloz cu hibrizi Pioneer

Stefana Muresan

Șimleu Silvaniei va avea școală de robotică

Nora Dumitrescu

Nicolae DORDEA- ENGIE, la PRIA Urban Innovation  

Ionut Oprea

AWAKE lansează a treia ediție ARTDOOR și competiția de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni

Stefana Muresan

SC Apă Canal SA Sibiu, contract de finanțare de peste 10 milioane de lei

Stefana Muresan

OMV Petrom, câştig net de peste 4 mld. lei, plus 64%, la afaceri de 22,5 mld. lei, în creştere cu 16%

redactia

Marea Unire a Vinurilor

Stefana Muresan

Iulian Trandafir, președintele ADRFR: Asigurarea accesului pacienților la medicamente este misiunea echipelor de distribuție și din farmacii

Nicolae Pop

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Asociaţia Investitorilor Români în Republica Moldova – 24 de companii cu o cifră de afaceri de peste 3 miliarde euro, înființată de un orădean

redactia

CFR SA: Constructorul are patru luni să finalizeze lucrările pe varianta de traseu Podul Mureş – Coşlariu

Stefana Muresan

Grupul UMB va construi prima autostradă din Sălaj

Nora Dumitrescu

Analiză: Unde se află cele mai apreciate hoteluri și pensiuni din țară

Papuc Irina

Start-up Nation 2018: S-a publicat lista aplicanților

redactia

Colaborare România – Coreea de Sud pentru creșterea productivității

redactia

Facturone, în sprijinul firmelor

Ligia Voro

Cea mai mare renovare World Class Belvedere

Stefana Muresan

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

Trei luni, activitatea UPU Oradea se va desfășura în 43 de containere modulare

Traian Dan

Leave a Comment