Bihor Energie Transport Ultimele stiri

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

A fost avizat proiectul depus de Municipiul Oradea pentru amenajarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Joi, 10 octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu a avizat proiectul depus de Municipiul Oradea pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Dosarul de finanțare pentru acest proiect a fost depus de Primăria Oradea în luna ianuarie a acestui an, în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ”.

Suma aprobată este de 2.497.652,28 lei (fără TVA) reprezentând 86,85% din valoarea cheltuielilor eligibile de 2.875.823 lei (fără TVA). Cele 16 stații sunt stații de încărcare rapidă, care respectă standardele impuse prin programul de finanțare.

Amplasare

În ceea ce privește amplasarea acestora, ele vor acoperi zona arterelor principale de intrare și ieșire din oraș, zona gării, zona Universității Oradea, zona Aquaparkului Nymphaea, zona cartierului Ioșia, Rogerius și Nufărul, precum și zona centrală.

Urmează, ca cel mai probabil săptămâna viitoare, să fie semnat contractul de finanțare și până al finalul lunii octombrie să se publice anunțul de licitație pentru achiziția acestor stații.

Mulțumim conducerii Administrației Fondului pentru Mediu pentru sprijinul pe care ni l-a acordat pentru semnarea acestui contract de finanțare, respectiv d-lui Cornel Brezuică și d-lui Dorin Corcheș”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Menționăm că în baza Legii nr. 34/2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi și a Ordinului nr. 760/2018 al Ministrului Mediului prin care s-a aprobat Ghidul de finanțare aferent „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, Consiliul Local Oradea a aprobat anul trecut Hotărârea Consiliului Local nr. 1036 din 25 octombrie care prevede că până la data de 1 ianuarie 2020, proprietarii sau administratorii unităților de cazare, a spațiilor comerciale și de birouri, după caz, vor instala puncte de reîncărcare cu putere normală pentru autovehicule.

Related posts

Activitatea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

Stefana Muresan

Investiții noi “pe țeavă” la Tenaris. Zalăul intră pe piața automotive

Stefana Muresan

Surse guvernamentale: Iașiul, în calcule pentru o fabrică a grupului Volkswagen

redactia

Leave a Comment