Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile din Maramureș, promovate în SUA de James Rosapepe

Maramureșul și-a prezentat oportunitățile de afaceri la Washington

Județul Maramureș a fost recompensat la Washington pentru promovarea oportunităților economice dintre România și Statele Unite. 

Delegația Consiliului Județean (CJ) Maramureș de la Washington, compusă din vicepreședintele CJ, Ioan Doru Dăncuș, și de consilierul superior în cadrul Biroului de Relații Internaționale Gheorghe Szaniszlo a reprezentat județul atât la Gala Alianța 2019, cât și la evenimentele organizate la Ambasada SUA la București.

În cadrul galei, Maramureșului i s-a decernat premiul de excelență pentru promovarea oportunităților economice și culturale, dar și recunoașterea implicării în strângerea relațiilor româno-americane.

La secțiunea antreprenorul anului a fost premiată Anastasia Soare, fondatoarea companiei Anastasia Beverly Hills, iar la inovație în business, compania UiPath, ca primul unicorn românesc în tehnologie, reprezentată la eveniment de Răzvan Ahim. Liderului majorității din Camera Deputaților americani, Steny Hoyer, i-a fost înmânat premiul de excelență pentru activitatea în serviciul public.

Premii de excelență pentru promovarea culturii și filmului românesc în SUA, precum și promovarea tradițiilor românești sau a documentării imigrației românești în America au fost acordate Societății Culturale Româno-Americane din Seattle, reprezentată de Otilia Baraboi, Societății pentru Limba și Cultura Română Autentică din Chicago (Alina Crișan) și Organizației Moștenirea Românilor Americani din Minnesota (Arria Giulian și Dana Voller).

Tânărul regizor maramureșean Michael Dolha a prezentat scurt-metrajul “Screening of Hayley”, produs de Casa de Film Dolha Films, fiind recompensat pentru activitatea sa de către vicepreședintele CJ Maramureș, cu traista și cu logoul județului.

Fostul ambasador al SUA la București și unul din fondatorii Alianței Americano -Române (AAR), James Rosapepe, a primit în dar însemnele județului Maramureș. El a recunoscut că l-a vizitat și că a rămas ca un loc special în sufletul său. La Ambasada României din SUA s-au desfășurat mese rotunde cu dezbateri pe subiecte actuale de afaceri în domeniile IT, securitate și cultură.

AAR a lansat două inițiative menite să îmbunătățească pe viitor viața românilor din țară, dar și din diaspora: campania “Census US 2020”, susținută și de artista Paula Seling și ridicarea vizelor pentru români, “Visa Waiver for Romanians”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unitatea de producție de la Cluj-Napoca a trecut prin multe perioade grele / Foto: Radio Cluj

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Articolul următor

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share