Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Carrefour va extinde la Cluj programul său de plată cu petul

Cluj-Napoca și Constanța sunt primele orașe din afara capitalei unde rețeaua de de retail Carrefour își va extinde programul său pilot de plată cu petul.

În iulie, Carrefour a activat în București un program prin care clienții puteau duce la magazin o sticlă de plastic și primeau în schimb legume sau fructe produse de fermieri români. Pentru că rezultatele acestei campanii au fost peste așteptări, programul se va mai extinde în Timișoara sau Buzău, dar și în București.

Primele două orașe de extindere care intră în program vor fi Constanța și Cluj-Napoca, în perioada 11-20 octombrie. Urmează Timișoara, în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie. În Buzău și Carrefour București Park Lake vor fi activate în intervalul 8-17 noiembrie.

Programul propus conține activități concrete pentru reducerea, refolosirea și reciclarea plasticului și a altor deșeuri. În 2018, românii au reciclat 200 de tone de plastic prin intermediul stațiilor Sigurec și au cumpărat 20 de milioane de pungi biodegradabile.

Multe țări și orașe din lume interzic sau limitează folosirea materialelor din plastic: un pet se descompune în 1.000 de ani. În ultimii 70 de ani, în lume au fost produse 8,3 miliarde de tone de plastic, iar la nivel mondial, se vând 2 milioane de pungi de plastic pe minut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Articolul următor

DEVO 2019: proiecte de dezvoltare din 15 țări, investiții de peste 10 miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share