IT&C Maramureș Ultimele stiri

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Compania de tehnologia informației Cognizant Softvision va investi în educația universitară din municipiul Baia Mare prin organizarea de cursuri tehnice în acest domeniu.

În această toamnă, Cognizant Softvision va organiza o nouă serie de cursuri la Universitatea de Nord din Baia Mare. La aceste cursuri vor putea participa atât studenții, cât și toți cei interesați de IT. La finalul celor patru cursuri, cei mai pregătiți participanți vor dobândi un minimum de cunoștințe necesare pentru a putea trece de un interviu tehnic, fiind astfel pregătiți să lucreze în domeniu.

Cursanții vor aborda teme precum fundamentele testării, dezvoltarea abilităților de suport tehnic, aplicații web, cunoștințe de programare, elemente de bază din Java și Android.

Cognizant Softvision este lider în domeniul soluțiilor software, creând soluții de impact și produse digitale care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. La nivel mondial, Cognizant Softvision și Cognizant Digital Engineering formează o echipă de 11.000 de profesioniști și o rețea de 30 de centre prezente în nouă țări.

Compania este prezentă pe piața din România din 1998. În prezent, este formată, în țară, dintr-o echipă de 1.700 de oameni din domeniul IT cu experiență, precum și profesioniști tineri, care lucrează în centrele sale din Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Achiziția de către gigantul american Cognizant a companiei Softvision, afacere inițiată la Cluj de Laurențiu Russo, a fost estimată estimată la 550 de milioane de dolari. În aceste condiții businessman-ul clujean intră în forță în topul celor mai bogați oameni de afaceri locali.

Tranzacția s-a perfectat cu fondul de investiții Tower Arch Capital (TAC), cel care controla Softvision. În 2016, firma din Cluj a fuzionat cu grupul american Software Paradigms International (SPI). A treia companie de IT a Clujului a trecut în portofoliul Cognizant.

Cognizant este o corporație multinațională ce oferă servicii software, consultanță și soluții operaționale. Grupul a achiziționat SaaSfocus, o firmă de consultanță axată pe transformarea digitală, și Hedera Consulting, un furnizor de servicii de analiză a datelor cu sediul în Belgia.

În cazul în care valoarea tranzacției este cea vehiculată pe piață, fondatorul Softvision, Laurențiu Russo, atacă primele locuri ale Topului Capital cei mai bogați clujeni. Russo a cumpărat actualul hotel DoubleTree by Hilton, fost City Plaza, care a intrat sub umbrela celebrului lanţ internaţional. Hotelul a făcut obiectul unei tranzacţii de 10 milioane de euro, în care omul de afaceri Sorin Dan i-a cedat pachetul de control.

Related posts

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

redactia

Colaborare româno-germană în Arad. Se înființează 24 de clase cu profil profesional și tehnic

redactia

Împrumuturi de până la 200 mil. lei pentru investiții în județul Brașov

Stefana Muresan

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

Clujul, pe harta mondială a științelor exacte. Sprijin financiar de 450.000 de lei din partea CJ

Stefana Muresan

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Papuc Irina

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

Un startup românesc activează roboți Uipath care procesează amânarea ratelor

Nora Dumitrescu

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Oradea, noua destinație turistică și de business a României

redactia

Studiu EIT Health: Piața forței de muncă din domeniul sănătății are nevoie imediată de competențe legate de Inteligența Artificială

Papuc Irina

Producătorii magiunului de prune Topoloveni au donat peste 1.300 de borcane cu magiun centrelor de carantină

Papuc Irina

Cât a investit cel mai mare angajator din Sibiu în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea afacerii

Papuc Irina

15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea

Traian Dan

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Brandul Orange Business Services pe piața românească

Ligia Voro

Extindere cu 16 hectare și investiții de 10 milioane de euro în Industrial Park Brașov

Papuc Irina

Peste 4.000 de vizitatori, la Ambasada României din Washington cu ocazia Zilei Porților Deschise și a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Estoria City: The new normal: solvency, flexibility and trust

Ionut Oprea

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

Pe aeroporturile Transilvaniei se reiau zborurile regulate spre Vestul Europei

Nora Dumitrescu

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment