Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Specialiștii clujeni se oferă să își împărtășească experiența și elevilor sau studenților

Compania de tehnologia informației Cognizant Softvision va investi în educația universitară din municipiul Baia Mare prin organizarea de cursuri tehnice în acest domeniu.

În această toamnă, Cognizant Softvision va organiza o nouă serie de cursuri la Universitatea de Nord din Baia Mare. La aceste cursuri vor putea participa atât studenții, cât și toți cei interesați de IT. La finalul celor patru cursuri, cei mai pregătiți participanți vor dobândi un minimum de cunoștințe necesare pentru a putea trece de un interviu tehnic, fiind astfel pregătiți să lucreze în domeniu.

Cursanții vor aborda teme precum fundamentele testării, dezvoltarea abilităților de suport tehnic, aplicații web, cunoștințe de programare, elemente de bază din Java și Android.

Cognizant Softvision este lider în domeniul soluțiilor software, creând soluții de impact și produse digitale care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. La nivel mondial, Cognizant Softvision și Cognizant Digital Engineering formează o echipă de 11.000 de profesioniști și o rețea de 30 de centre prezente în nouă țări.

Compania este prezentă pe piața din România din 1998. În prezent, este formată, în țară, dintr-o echipă de 1.700 de oameni din domeniul IT cu experiență, precum și profesioniști tineri, care lucrează în centrele sale din Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Achiziția de către gigantul american Cognizant a companiei Softvision, afacere inițiată la Cluj de Laurențiu Russo, a fost estimată estimată la 550 de milioane de dolari. În aceste condiții businessman-ul clujean intră în forță în topul celor mai bogați oameni de afaceri locali.

Tranzacția s-a perfectat cu fondul de investiții Tower Arch Capital (TAC), cel care controla Softvision. În 2016, firma din Cluj a fuzionat cu grupul american Software Paradigms International (SPI). A treia companie de IT a Clujului a trecut în portofoliul Cognizant.

Cognizant este o corporație multinațională ce oferă servicii software, consultanță și soluții operaționale. Grupul a achiziționat SaaSfocus, o firmă de consultanță axată pe transformarea digitală, și Hedera Consulting, un furnizor de servicii de analiză a datelor cu sediul în Belgia.

În cazul în care valoarea tranzacției este cea vehiculată pe piață, fondatorul Softvision, Laurențiu Russo, atacă primele locuri ale Topului Capital cei mai bogați clujeni. Russo a cumpărat actualul hotel DoubleTree by Hilton, fost City Plaza, care a intrat sub umbrela celebrului lanţ internaţional. Hotelul a făcut obiectul unei tranzacţii de 10 milioane de euro, în care omul de afaceri Sorin Dan i-a cedat pachetul de control.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea la ceas aniversar

Articolul următor

Ieșenii de la 3D Arhigrup vor evalua modernizarea Gării Jibou

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share