Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ieșenii de la 3D Arhigrup vor evalua modernizarea Gării Jibou

Stația CFR din județul Sălaj este propusă pentru a fi modernizată

Ieșenii de la biroul 3D Arhigrup sunt unicii ofertanți pentru studiul de fezabilitate a celor opt gări propuse pentru modernizare sau reabilitare în nordul Transilvaniei.

Compania CFR Infrastructură a finalizat evaluările tehnice și financiare ale ofertei primite pentru licitația lansată pentru studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții care privește modernizarea sau reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România, respectiv a celor opt loturi din Regionala CFR Cluj.

Stațiile selecționate în proiect situate pe raza  sucursalei clujene CF Cluj sunt Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someș, Valea lui Mihai, Carei și Salonta. Pentru toate cele opt loturi ale contractului a fost depusă o singură ofertă: cea de la compania 3D Arhigrup.

Termenul de realizare a studiului este de un an de la semnarea contractului, urmând apoi licitația pentru proiectarea și execuția efectivă a lucrărilor. Valoarea etapei actuale este de 3,1 milioane de lei.

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate, contractantul va respecta actele normative si reglementările specifice infrastructurii feroviare, în vederea prezentării unui proiect matur, care sa corespundă celei mai eficiente soluţii tehnico-economice, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie, cu respectarea parametrilor tehnici impuşi de standardele şi legislaţia europeană/ internaţională în vigoare, inclusiv pentru modernizarea staţiilor.

Șapte companii românești de specialitate au depus oferte în cadrul licitațiilor publice pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, conform Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

 

Ofertele au fost depuse pentru 44 de stații de cale ferată, incluse în programul de modernizare a a 47 de staţii de cale ferată, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor este de 16,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

 

sStudiile de fezabilitate pentru cele 47 de stații, incluse de CFR SA în noul program de modernizare a stațiilor de cale ferată, au ca obiectiv prioritar asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor.

Proiectul de modernizare a 47 de staţii de cale ferată, parte integrantă a POIM, este inclus în bugetul CFR SA la capitolul fonduri externe nerambursabile și a fost lansat începând cu luna mai de către cele opt sucursale regionale de cale ferată – Cluj, Craiova, Timișoara, Iași, Brașov, Galați, Constanța și București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Articolul următor

Cele mai bune firme din Arad au fost premiate în cadrul Topului Judeţean al Firmelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share