Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Membrii Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) și parlamentarii județului au avut o primă întâlnire, scopul fiind stabilirea bazelor unei viitoare colaborări pentru identificarea unor soluții concrete la problemele actuale ale mediului privat.

Dintre reprezentanții județului au fost prezenți la dezbateri senatorul Severica Covaciu (PMP), deputatul Vlad Emanuel Duruș (USR), deputatul Norbert Apjok (UDMR) și deputatul Călin Matei (PSD), prin consilierul său. AIM a prezentat situații punctuale ale problemelor existente cu care se confruntă mediul privat, pentru a se iniția proiecte legislative și a se facilita rezolvarea acestora.

Principalele domeniile de interes sunt concurența neloială și activitățile ilicite din mediul privat; nivelul ridicat al birocrației; problemele din construcții; turismul și situația companiilor din domeniu; agricultura și situația terenurilor abandonate ce beneficiează de subvenții.

Cu acest prilej, oamenii de afaceri au dezbătut informatizarea sistemelor din zona publică (necesitatea promovării și implementării rapide a modelului de e-guvernare și e-digitalizare din țările Europei). Ca particularitate pentru județ, toate părțile prezente au considerat necesară coeziunea forțelor pentru introducerea de noi curse internaționale pe Aeroportul Baia Mare.

Dezbaterea cu parlamentarii a avut ca finalitate inițierea unui angajament de colaborare, prin care AIM să poată semnala oricând probleme legislative și propuneri de inițiative pentru soluționarea lor. “Acesta reprezintă un pas mic, dar important, în găsirea unor soluții eficiente pentru accelerarea dezvoltării mediului de afaceri și a județului în ansamblul său”, conform conducerii organizației.

Funcționarea administrației trebuie să fie mult mai eficientă, dar și adaptată noilor condiții rezultate în urma dezvoltării tehnologiilor, consideră senatorul PMP.

„Am discutat cu oamenii de afaceri despre concurența neloială și activitățile ilicite din mediul privat, nivelul ridicat al birocrației și consecințele fenomenului, dar și probleme specifice din domeniul construcțiilor, situația din turism, situația terenurilor abandonate care beneficiează de subvenții și alte chestiuni din domeniul agriculturii.

Am avut discuții la fel de interesante despre informatizarea sistemelor din zona publică, dar și despre necesitatea promovării și implementării rapide a modelului de e-guvernare și de e-digitalizare din țările Europei”, a declarat Severica Covaciu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Articolul următor

Crescătorii de oi din Sălaj vor majora capitalul social al cooperativei lor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share