Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Grupul informatic cu afaceri de 1,4 miliarde de euro și cu 50.000 de angajați a achiziționat compania cu centre la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Webhelp a anunțat achiziția companiei clujene ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor. Anul trecut, PitechPlus a avut afaceri de 42 de milioane de lei și un profit net de 6,1 milioane, cu 224 de angajați.

PitechPlus sprijină mari companii europene în dezvoltarea strategiei lor digitale, din sectoare diverse, inclusiv automotive, turism și călătorii, administrație publică și jocuri online. Achiziția se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală.

Tranzacția va consolida expertiza și factorii de dezvoltare pentru ambele companii, susțin acestea. Pentru Webhelp și filiala sa de consultanță GoBeyond, PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea și gestionarea aplicațiilor și crește capabilitatea celor 250 de experți în dezvoltarea și integrarea de software.

“Calitatea sa de a acționa ca integrator certificat pentru soluțiile Robotic Process Automation reprezintă un element de diferențiere pe o piață în care inteligența artificială și automatizarea sunt tot mai importante”. Această combinație de expertiză completează capabilitățile Webhelp actuale, în proiectarea și dezvoltarea serviciilor tehnologice, din domenii precum analiza vocală și a datelor sau dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziție sinergii comerciale (500 de clienți), acces la noi piețe și oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile sale de software personalizate.

“Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtășim aceeași cultură și aceleași valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluția companiei, aducând clienților din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile și talentul colegilor noștri”, consideră Bogdan Herea, CEO al PitechPlus.

“Văd în această achiziție un pas major în capacitatea Webhelp de a oferi soluții tehnologice inovatoare, personalizate, în domenii cheie precum Robotic Process Automation (RPA) sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare”, spune Vincent Tachet, Chief Information Officer al Webhelp Grup.

„Achiziția PitechPlus ne va permite să răspundem mai bine nevoilor de dezvoltare ale clienților noștri, având o structură scalabilă inovatoare și competitivă, specializată în metodologiile de dezvoltare agile”, a menționat Yan Noblot, CTO al Webhelp Grup. Compania clujeană își va păstra actuala structură de management: fondatorul, Bogdan Herea, va rămâne la conducere.

În această tranzacție, Webhelp Grup a fost asistat de către firma de avocatură McDermott Will & Emery AARPI și Wolf Theiss, iar PitechPlus, de Stratulat & Albulescu și Șomlea & Asociații.

Webhelp este lider european în industria sa, cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, în 2018, realizată de o echipă de 50.000 de angajați ce își desfășoară activitatea în 36 de țări. Din 2016, grupul este deținut de echipa sa de management și de KKR, fond global de investiții, lider în domeniu.

Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu Groupe Bruxelles Lambert, în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR, iar închiderea tranzacției va fi anunțată înainte de sfârșitul anului, după obținerea autorizațiilor de reglementare necesare.

PitechPlus oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți, din opt țări. Cu 270 de angajați în Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și colaborând cu clienți din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA și Benelux, PitechPlus are o prezență globală. Aceasta oferă soluții de management al aplicațiilor și de automatizare inteligentă.

PitechPlus a fost implicată în 1.000 de proiecte de dezvoltare de software, alături de clienți din diverse industrii și sectoare: mobilitate urbană, automotive, retail, divertisment, administrație publică, turism și servicii hoteliere, resurse umane, educație. Societatea țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu 20% mai mult față de anul precedent, păstrând aceeași rată de profit ca și în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea a doborât recordul mondial la Kangoo Jumps

Articolul următor

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share