Cluj IT&C Mureș Ultimele stiri

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Grupul informatic cu afaceri de 1,4 miliarde de euro și cu 50.000 de angajați a achiziționat compania cu centre la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Webhelp a anunțat achiziția companiei clujene ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor. Anul trecut, PitechPlus a avut afaceri de 42 de milioane de lei și un profit net de 6,1 milioane, cu 224 de angajați.

PitechPlus sprijină mari companii europene în dezvoltarea strategiei lor digitale, din sectoare diverse, inclusiv automotive, turism și călătorii, administrație publică și jocuri online. Achiziția se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală.

Tranzacția va consolida expertiza și factorii de dezvoltare pentru ambele companii, susțin acestea. Pentru Webhelp și filiala sa de consultanță GoBeyond, PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea și gestionarea aplicațiilor și crește capabilitatea celor 250 de experți în dezvoltarea și integrarea de software.

“Calitatea sa de a acționa ca integrator certificat pentru soluțiile Robotic Process Automation reprezintă un element de diferențiere pe o piață în care inteligența artificială și automatizarea sunt tot mai importante”. Această combinație de expertiză completează capabilitățile Webhelp actuale, în proiectarea și dezvoltarea serviciilor tehnologice, din domenii precum analiza vocală și a datelor sau dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziție sinergii comerciale (500 de clienți), acces la noi piețe și oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile sale de software personalizate.

“Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtășim aceeași cultură și aceleași valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluția companiei, aducând clienților din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile și talentul colegilor noștri”, consideră Bogdan Herea, CEO al PitechPlus.

“Văd în această achiziție un pas major în capacitatea Webhelp de a oferi soluții tehnologice inovatoare, personalizate, în domenii cheie precum Robotic Process Automation (RPA) sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare”, spune Vincent Tachet, Chief Information Officer al Webhelp Grup.

„Achiziția PitechPlus ne va permite să răspundem mai bine nevoilor de dezvoltare ale clienților noștri, având o structură scalabilă inovatoare și competitivă, specializată în metodologiile de dezvoltare agile”, a menționat Yan Noblot, CTO al Webhelp Grup. Compania clujeană își va păstra actuala structură de management: fondatorul, Bogdan Herea, va rămâne la conducere.

În această tranzacție, Webhelp Grup a fost asistat de către firma de avocatură McDermott Will & Emery AARPI și Wolf Theiss, iar PitechPlus, de Stratulat & Albulescu și Șomlea & Asociații.

Webhelp este lider european în industria sa, cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, în 2018, realizată de o echipă de 50.000 de angajați ce își desfășoară activitatea în 36 de țări. Din 2016, grupul este deținut de echipa sa de management și de KKR, fond global de investiții, lider în domeniu.

Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu Groupe Bruxelles Lambert, în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR, iar închiderea tranzacției va fi anunțată înainte de sfârșitul anului, după obținerea autorizațiilor de reglementare necesare.

PitechPlus oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți, din opt țări. Cu 270 de angajați în Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și colaborând cu clienți din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA și Benelux, PitechPlus are o prezență globală. Aceasta oferă soluții de management al aplicațiilor și de automatizare inteligentă.

PitechPlus a fost implicată în 1.000 de proiecte de dezvoltare de software, alături de clienți din diverse industrii și sectoare: mobilitate urbană, automotive, retail, divertisment, administrație publică, turism și servicii hoteliere, resurse umane, educație. Societatea țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu 20% mai mult față de anul precedent, păstrând aceeași rată de profit ca și în 2018.

Related posts

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Zona lacului de lângă Iulius Mall Cluj, reabilitată cu 2,5 milioane

Nora Dumitrescu

CDR: Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați în niciun fel de activitate economică

redactia

Se reiau lucrările de reabilitarea a drumului național DN76 Oradea – Deva

Traian Dan

Afacerile TeraPlast au crescut cu 7% în 2017 și se estimează o dublare pentru 2018

Stefana Muresan

Peste 4.000 de vizitatori, la Ambasada României din Washington cu ocazia Zilei Porților Deschise și a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Transilvania Construcţii vrea să plătească dividende de 1,5 mil.lei pentru T3

redactia

Ryanair revine cu patru zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

Exporturi ale producătorilor români de peste 59 milioane de euro, facilitate de Lidl

Traian Dan

Maramureșul vrea să își facă Asociație de Dezvoltare Comunitară

Nora Dumitrescu

Constructorii de la ASA extind un parc logistic în Gilău

Nora Dumitrescu

Cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Papuc Irina

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Nora Dumitrescu

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Foodpanda și-a extins operațiunile în șapte orașe din Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Sorin Paveliu: „România trebuie să aplice strategia de dublă testare”

Papuc Irina

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca “dau examen de licență” la Festivalul Alimentului

Ligia Voro

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Ion Surdu

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Arome proprii – o platformă dedicată producătorilor locali din Regiunea Vest

Stefana Muresan

Leave a Comment