Cluj IT&C Mureș Ultimele stiri

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Grupul informatic cu afaceri de 1,4 miliarde de euro și cu 50.000 de angajați a achiziționat compania cu centre la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Webhelp a anunțat achiziția companiei clujene ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor. Anul trecut, PitechPlus a avut afaceri de 42 de milioane de lei și un profit net de 6,1 milioane, cu 224 de angajați.

PitechPlus sprijină mari companii europene în dezvoltarea strategiei lor digitale, din sectoare diverse, inclusiv automotive, turism și călătorii, administrație publică și jocuri online. Achiziția se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală.

Tranzacția va consolida expertiza și factorii de dezvoltare pentru ambele companii, susțin acestea. Pentru Webhelp și filiala sa de consultanță GoBeyond, PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea și gestionarea aplicațiilor și crește capabilitatea celor 250 de experți în dezvoltarea și integrarea de software.

“Calitatea sa de a acționa ca integrator certificat pentru soluțiile Robotic Process Automation reprezintă un element de diferențiere pe o piață în care inteligența artificială și automatizarea sunt tot mai importante”. Această combinație de expertiză completează capabilitățile Webhelp actuale, în proiectarea și dezvoltarea serviciilor tehnologice, din domenii precum analiza vocală și a datelor sau dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziție sinergii comerciale (500 de clienți), acces la noi piețe și oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile sale de software personalizate.

“Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtășim aceeași cultură și aceleași valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluția companiei, aducând clienților din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile și talentul colegilor noștri”, consideră Bogdan Herea, CEO al PitechPlus.

“Văd în această achiziție un pas major în capacitatea Webhelp de a oferi soluții tehnologice inovatoare, personalizate, în domenii cheie precum Robotic Process Automation (RPA) sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare”, spune Vincent Tachet, Chief Information Officer al Webhelp Grup.

„Achiziția PitechPlus ne va permite să răspundem mai bine nevoilor de dezvoltare ale clienților noștri, având o structură scalabilă inovatoare și competitivă, specializată în metodologiile de dezvoltare agile”, a menționat Yan Noblot, CTO al Webhelp Grup. Compania clujeană își va păstra actuala structură de management: fondatorul, Bogdan Herea, va rămâne la conducere.

În această tranzacție, Webhelp Grup a fost asistat de către firma de avocatură McDermott Will & Emery AARPI și Wolf Theiss, iar PitechPlus, de Stratulat & Albulescu și Șomlea & Asociații.

Webhelp este lider european în industria sa, cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, în 2018, realizată de o echipă de 50.000 de angajați ce își desfășoară activitatea în 36 de țări. Din 2016, grupul este deținut de echipa sa de management și de KKR, fond global de investiții, lider în domeniu.

Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu Groupe Bruxelles Lambert, în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR, iar închiderea tranzacției va fi anunțată înainte de sfârșitul anului, după obținerea autorizațiilor de reglementare necesare.

PitechPlus oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți, din opt țări. Cu 270 de angajați în Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și colaborând cu clienți din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA și Benelux, PitechPlus are o prezență globală. Aceasta oferă soluții de management al aplicațiilor și de automatizare inteligentă.

PitechPlus a fost implicată în 1.000 de proiecte de dezvoltare de software, alături de clienți din diverse industrii și sectoare: mobilitate urbană, automotive, retail, divertisment, administrație publică, turism și servicii hoteliere, resurse umane, educație. Societatea țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu 20% mai mult față de anul precedent, păstrând aceeași rată de profit ca și în 2018.

Related posts

Profitul OMV Petrom aproape s-a triplat

Stefana Muresan

Fujikura Automotive Romania, Emerson și Banca Transilvania – cei mai mari angajatori ai Clujului. Top zece

redactia

Laserul de la Măgurele, a zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ concentrată într-o rază de lumină

Stefana Muresan

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Nora Dumitrescu

Compania de Drumuri va reevalua ofertele Trameco şi Strabag pentru lotul 3C2 din Autostrada Transilvania

redactia

Nicolae Căpușan, creatorul SunGarden Sport & Spa Resort

Ligia Voro

4 kilometri și jumătate din Via Transilvanica, asigurați în doar o săptămână. Tibi Ușeriu a ajutat de pe patul de spital din Canada

redactia

WIZZ AIR, reducere de 20% la toate rezervările efectuate miercuri, 21 martie

Stefana Muresan

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

25 pentru Cultură. Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu i-a transmis premierului măsurile economice pentru ca sectorul cultural să depășească efectele crizei

Ion Surdu

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

redactia

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Stefana Muresan

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Orange sprijină clienţii pentru a rămâne conectaţi la tot ceea ce este important pentru ei

Ligia Voro

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Michelin: “Am resuscitat învățământul profesional la Zalău. Sunt 3 pe 1 loc”

Nora Dumitrescu

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Ministerul Agriculturii vrea să legifereze Legea Laptelui ”pentru a scoate falsurile de pe piață”

redactia

Hotelurile din Cluj se transformă în spații de carantină

Nora Dumitrescu

PiatraOnline a lansat businessul în sistem de franciză; printre oraşele vizate: Cluj, Timişoara, Sibiu şi Brașov

redactia

Leave a Comment