Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul financiar de la Cluj, tranzacții de 1 milion de euro în două zile

Managerii BT au anunțat săptămâna trecută intrarea pe piața pensiilor

 

Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, și adjunctul său, Leontin Toderici, au vândut la Bursa de Valori București (BVB) acțiuni de 4,8 milioane de lei ale societății bancare. Pe de altă parte, BT a anunțat că și-a răscumpărat acțiuni de 3,7 milioane de lei prin BVB la început de octombrie.

Omer Tetik, a vândut, în 8 octombrie, un pachet de 1 milion de acţiuni ale BT, pentru suma de 2,4 milioane de lei, la 2,41 lei/unitate, într-o tranzacţie realizată prin piaţa Deal, conform unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În 9 octombrie, Leontin Toderici a înstrăinat un pachet de 1 milion de acţiuni BT, la un preţ unitar de 2,39 lei, printr-un transfer special. În două zile de tranzacţionare, cei doi șefi ai BT au vândut acţiuni ale băncii de 1 milion de euro.

Înainte de aceste tranzacții, compania de brokeraj a grupului financiar clujean, BT Capital Partners, a anunțat că a intermediat răscumpărarea a 1,5 milioane de acțiuni, în valoare de 3,7 milioane de lei, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Consiliul de Administraţie (CA) al BT Cluj a decis răscumpărarea a cel mult 15 milioane de acţiuni, din totalul de 35 de milioane (0,67% din capitalul băncii) aprobat de acţionari în primăvară.

Societatea bancară a informat BVB că răscumpărările se vor realiza la un preţ minim egal cu cel de piaţă din momentul efectuării achiziţiei, dar nu mai mare de 4 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare valabile în perioada de răscumpărare, ce se va încheia în 31 decembrie.

Programul face parte dintr-o strategie ce are în vedere implementarea unui sistem de remunerare şi de fidelizare a personalului pe o durată de cel puţin trei ani.

După un alt program de răscumpărare în prima parte a acestui an BT a anunţat că va acorda gratuit 30 milioane de acţiuni (0,62% din capitalul social) angajaţilor cu performanţe în activitate, respectiv membri ai CA, ai conducerii, directori, dealeri şi angajaţi din subsidiare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE: Piața de investiții imobiliare din România a depășit 585 mil. euro în primele 9 luni în 2019

Articolul următor

Oradea a doborât recordul mondial la Kangoo Jumps

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share