București Investitii Ultimele stiri

2 miliarde de puieți forestieri plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din 1991 încoace

De la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat 2.000.000.000 puieți forestieri, iar acțiunile de împădurire și măsurile pentru creșterea suprafeței fondului forestier național vor continua.

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva contribuie la creșterea suprafaței fondului forestier național prin acordarea de prioritate la achiziția de terenuri agricole destinate împăduririi, transmiterii terenurilor lipsite de potențial agricol administrate de Agenția Domeniilor Statului, tot pentru a fi împădurite, dar și prin înființarea de perdele forestiere de protecție.

Ca administrator al fondului forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are obligația, conform Codului Silvic, să contribuie la realizarea Programului Național de Împădurire, prin achiziția de terenuri, în numele statului, în vederea împăduririi.

Astfel, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va acorda prioritate achiziționării de terenuri agricole destinate împăduririi, în conformitate cu articolul 2 (1) a) și b) din Hotărârea de Guvern nr. 118/2010, care reglementează cumpărarea terenurilor ce pot fi incluse în fondul forestier proprietatea publică a statului.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva urmează să încheie un protocol de colaborare cu Agenția Domeniilor Statului pentru identificarea terenurilor cu destinație agricolă, dar lipsite de potențial agricol, și transmiterii acestora în proprietatea publică a statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, pentru a fi împădurite.

Din estimările specialiștilor Administrației Domeniilor Statului și Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva sunt eligibile, într-o primă etapă, 1.900 de hectare lipsite de potențial agricol care pot fi împădurite.

Toate aceste terenuri vor fi împădurite cu puieți forestieri produși în pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Suprafața fondului forestier va crește și prin înființarea perdelelor forestiere de protecție, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, planificând în această toamnă lucrări pe circa 65 de hectare, care se vor adăuga celor 45 de hectare perdele forestiere înființate în ultimii ani.

Creșterea fondului forestier proprietatea publică a statului va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu, prevenirea eroziunii solului, protejarea căilor de comunicații și asigurarea de resurse comunităților locale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a împădurit, de la înființarea sa în anul 1991 până în prezent, circa 275 mii hectare fond forestier proprietatea publică a statului, plantând în cursul acțiunilor de împădurire aproximativ 2.000.000.000 de puieți forestieri.

În același interval de timp, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a împădurit 24.087 hectare terenuri degradate, fiind folosiți în acest scop circa 120.000.000 de puieți forestieri.

Related posts

Hub de inovare pe terenurile depoluate din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Rețeaua de servicii medicale Regina Maria a cumpărat Kinetic Sport & Medicine, cu unități în București și Cluj

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

Oamenii de afaceri chinezi vor să aducă investitori în Arad și să distribuie produsele arădene în China

Stefana Muresan

EXPO MODĂ – Design Vestimentar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Papuc Irina

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Residential neighbourhoods and transportation. Sibiu – the city of investors and mobility

Transilvania Business

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Stefana Muresan

Poziția industriei de protecția plantelor din România cu privire la aprovizionarea cu produse de protecția plantelor

Ligia Voro

Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în 2018

redactia

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Cine administrează Mendeleev Office 5

Ion Surdu

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

Ligia Voro

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Ramira Baia Mare își cumpără echipamente pe granturi SEE

Nora Dumitrescu

Lancetti, centru logistic de 4,5 milioane de euro la Oradea

Stefana Muresan

Terasele s-ar putea deschide la 1 iunie, sezonul estival pe litoral la 15 iunie

Traian Dan

Livada Palocsay, revitalizată de agronomii clujeni

Nora Dumitrescu

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

Cîțu: Românii pot cere amânarea ratelor. Pentru cheltuielile anunțate fondurile au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei

Ion Surdu

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Leave a Comment