București Investitii Ultimele stiri

2 miliarde de puieți forestieri plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din 1991 încoace

De la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat 2.000.000.000 puieți forestieri, iar acțiunile de împădurire și măsurile pentru creșterea suprafeței fondului forestier național vor continua.

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva contribuie la creșterea suprafaței fondului forestier național prin acordarea de prioritate la achiziția de terenuri agricole destinate împăduririi, transmiterii terenurilor lipsite de potențial agricol administrate de Agenția Domeniilor Statului, tot pentru a fi împădurite, dar și prin înființarea de perdele forestiere de protecție.

Ca administrator al fondului forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are obligația, conform Codului Silvic, să contribuie la realizarea Programului Național de Împădurire, prin achiziția de terenuri, în numele statului, în vederea împăduririi.

Astfel, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va acorda prioritate achiziționării de terenuri agricole destinate împăduririi, în conformitate cu articolul 2 (1) a) și b) din Hotărârea de Guvern nr. 118/2010, care reglementează cumpărarea terenurilor ce pot fi incluse în fondul forestier proprietatea publică a statului.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva urmează să încheie un protocol de colaborare cu Agenția Domeniilor Statului pentru identificarea terenurilor cu destinație agricolă, dar lipsite de potențial agricol, și transmiterii acestora în proprietatea publică a statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, pentru a fi împădurite.

Din estimările specialiștilor Administrației Domeniilor Statului și Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva sunt eligibile, într-o primă etapă, 1.900 de hectare lipsite de potențial agricol care pot fi împădurite.

Toate aceste terenuri vor fi împădurite cu puieți forestieri produși în pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Suprafața fondului forestier va crește și prin înființarea perdelelor forestiere de protecție, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, planificând în această toamnă lucrări pe circa 65 de hectare, care se vor adăuga celor 45 de hectare perdele forestiere înființate în ultimii ani.

Creșterea fondului forestier proprietatea publică a statului va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu, prevenirea eroziunii solului, protejarea căilor de comunicații și asigurarea de resurse comunităților locale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a împădurit, de la înființarea sa în anul 1991 până în prezent, circa 275 mii hectare fond forestier proprietatea publică a statului, plantând în cursul acțiunilor de împădurire aproximativ 2.000.000.000 de puieți forestieri.

În același interval de timp, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a împădurit 24.087 hectare terenuri degradate, fiind folosiți în acest scop circa 120.000.000 de puieți forestieri.

Related posts

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Ion Surdu

An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Compania Continental își extinde activitatea la Timișoara odată cu achiziția unei noi clădiri pentru cei de la Contitech

Robert Bloancă

Semnarea Declarației de Cooperare dintre orașele digitale. Gheorghe Falcă: Aradul, al treilea oraş smart şi pe mobilitate din România

redactia

Going nationwide for the deals of the future

Ionut Oprea

Aeroportul Internaţional Cluj, 87 de ani de la înființarea ca aerodrom civil. Noul program de vară

Stefana Muresan

Raport SVN: Piața rezidențială din Transilvania doboră noi recorduri

Traian Dan

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Nora Dumitrescu

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

Fabrica de lapte din Dej și-a instalat linii noi de ambalare

Nora Dumitrescu

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

S-a stabilit locația Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj. Licitația, finalizată în acest an

Stefana Muresan

Cluj Arena va deveni teatru în aer liber

Nora Dumitrescu

Brânza călugărilor trapiști, produsă în satul Gheorgheni

Nora Dumitrescu

Tirrena, Geiger şi Strabag, constructorii cu cele mai mari progrese

redactia

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Holcim România a lansat prima gamă de betoane verzi cu emisii reduse de CO2

Traian Dan

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Nora Dumitrescu

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Ionut Oprea

Premiile ROFMA pentru Industria de Workplace și Facility Management din România

Ligia Voro

Se lansează Programul Rabla pentru Electrocasnice

Traian Dan

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

Cum sunt întreținute drumurile Ardealului

Nora Dumitrescu

O firmă din Parcul Industrial Oradea va da salarii de peste 3.000 de euro

Traian Dan

Leave a Comment