Cluj IT&C Ultimele stiri

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Noile perspective din inteligența artificială, realitatea virtuală și augmentată, internetul tuturor lucrurilor sau tehnologia Blockchain vor fi dezbătute în această toamnă la Cluj-Napoca.

“România are mai mulți ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India, China sau Rusia (100.000 oameni care lucrează în IT) și talent excelent, dar când vine vorba de concentrarea pe tehnologii mai noi, există încă un decalaj. Acesta este motivul pentru care căutăm să completăm acest decalaj de cunoștințe cu un eveniment dedicat tehnologiei profunde și cu toate subcategoriile sale conexe”, spune Vlad Ciurcă, cofondator al evenimentelor Techsylvania și Codiax.

Evenimentul Codiax va grupa în principal arhitecți software, investitori, dezvoltatori de produs, ingineri software, CTO sau vicepreședinți în tehnologie. Anul acesta, scena Codiax va reuni nume internaționale, printre care reprezentanți ai Universității Oxford, Samsung, Volvo, Grab sau Cisco.

Jair Ribeiro, AI Business Strategist la Volvo, va aborda definirea unei strategii  de inteligență artificială de succes pentru companii, Jakub Langr, Guest Lecturer la Universitatea Oxford, va vorbi despre rețele adversative generative, Cindy Spelt – fondatoarea  Spelt, va intra în provocările recunoașterii faciale, iar Jakub Bartoszek, Head of Solutions Architects la Samsung Electronics, va detalia securitatea hardware într-o lume conectată.

Cu acest prilej se va derula o competiție pentru programatori, la care au fost invitați developeri care investesc munca lor în proiecte open-source. Codiax este unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din Europa de Est, care are loc în fiecare an la Cluj-Napoca și care adună 3.000 de specialiști IT și non-IT din toată lumea.

Related posts

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, devine importator BYD în România

Stefana Muresan

Endava deschide două noi centre software în Transilvania

Ligia Voro

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

Leave a Comment