Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ciugud continuă să atragă investitori: două noi fabrici se vor deschide până la sfârșitul anului

Veniturile comunei Ciugud din județul Alba vor crește începând cu anul viitor datorită inaugurării a două noi fabrici. Este vorba despre Transilvania Nuts (industria alimentară), deja finalizată și care în curând va fi inaugurată, și despre Thermoform Getronic SRL, o firmă care va produce componente pentru mașinile frigorifice și care ar trebui să înceapă activitatea până la sărbătorile de iarnă. Acestea vor fi deschise până la sfârșitul anului.

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a spus că în prezent, acolo își desfășoară activitatea peste 30 de firme, care aduc la bugetul local mai mult de un milion de euro anual, cam jumătate din bugetul comunei. O sumă foarte mare, spune edilul, având în vedere că în 2000, veniturile proprii anuale ale administrației publice locale erau de 15.000 de euro, scrie alba24.ro.

În prezent, în zona de dezvoltare economică a comunei lucrează aproximativ 1.000 de oameni, din care aproximativ jumătate provin din cele șase sate ale comunei, iar restul din Alba Iulia.

Sursa citată mai scrie că administrația locală a decis și construcția unei creșe în apropierea fabricilor, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum. În total, 100 de hectare de teren au fost puse la dispoziţia celor care doresc să-şi dezvolte o afacere la doi paşi de autostrada Sebeş – Turda.

De fapt, odată cu începerea construcţiei autostrăzii, intereseul investitorilor a crescut şi mai mult pentru localitate, firme din domeniul alimentar, producţia de cablaje pentru cele mai mari macarale din lume, din domeniile construcţii, servicii auto, societăţi de transport și de curierat alegând să-și dezvolte aici afacerile.

Zona industrială a comunei Ciugud a apărut în anul 2005 pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare.

Sursa foto:alba24.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Articolul următor

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share